Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
電影版>Avengers: Infinity War ︱復仇者聯盟3:無限之戰 (4月27日)
david 04:10 PM 03-21-18
尤記得當年有唔睇動漫O既鬼頭同事走去睇完染色F4,O黎到我屋企見我玩MARVEL HEROES,我用JOHNNY STORM,佢見到JOHNNY未著火個樣,就問做咩隻GAME咁RACIST將個黑鬼漂白,我當堂差O的嘔成公升血出O黎....

我就同佢講,GAME O黎O者,是Q但啦...
DevilElvis 05:13 PM 03-21-18
各位Bro如果知IMAX飛幾時開賣請通知聲
豪傑公子 06:25 PM 03-21-18
作者: DevilElvis:
各位Bro如果知IMAX飛幾時開賣請通知聲
UA冇咁早開賣, 快極都上映前2星期...
DevilElvis 07:39 PM 03-21-18
作者: 豪傑公子:
UA冇咁早開賣, 快極都上映前2星期...
但係我找番上次A2上映前係1個月左右就會開賣IMAX,假設4月25上,4月2/3號都有得賣。

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送
T.S 11:53 PM 03-21-18
作者: 王小虎:
我咁睇,始終MCU係源自漫畫,如果冇漫畫,根本唔會有MCU。就係因為Marvel漫畫有七十幾年歷史,有個好大好宏觀的世界,所以先比到MCU做根基(當然有好多好好的電影人的努力)。而且我可以話,MCU只係冰山一角,multiverse, 千萬個唔同種族的外星人,mutants (X-Men), 宇宙神級的種族,好多以前的經典故事,仲有好多野可以發展落去。就係因為有漫畫呢個根基,所以先係MCU成功的"其中"一個因素。

講真如果MCU唔係源自漫畫,我作為一個漫畫迷,根本唔會每套都比錢入場,有幾套真係好一般。
如果有得按個"LIKE"就好

成日見d人講兩樣野係唔同唔應該比較
但我自己見到滿州皇/奧創個表現真係好頭痛
係o既,可能就算少數漫畫迷嘈係影響唔到票房幾多
但現實上我只係見到IM3後突登拍段短片話有真.滿州皇/AOU後Joss Whedon被撤換
豪傑公子 10:52 AM 03-22-18
作者: DevilElvis:
但係我找番上次A2上映前係1個月左右就會開賣IMAX,假設4月25上,4月2/3號都有得賣。

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送
近年越嚟越遲, 印象中最多早2個禮拜,
EVEN係星戰8呢個級數嘅大片都冇早成個月...
12號四分衛 11:01 AM 03-22-18
作者: fami~yan:
應該咁講,MCU個世界觀建立左好耐同完整,其實大家都知冇必要再比
的確MCU觀眾,無需要專登睇番漫畫去補完

只不過MCU再完整,佢的劇情/人物/元素,好多其實都係漫畫見過;可以直用,可以Mix n Match
討論MCU未來發展時,好自然睇過漫畫的,會有更多資料去推論/估

作為改篇作品,無論你改得好唔好,睇過原著始終會比較,只係美漫就算係GAF都係少人睇,咁先當到佢係獨立作品咁睇je
Eking 12:22 PM 03-22-18
應該話, 一套做左10年作品/ 世界觀, 有冇必要每次都吐嘈同一樣野? 更嚴重改動都出現過.....
王小虎 01:29 PM 03-22-18
好簡單舉兩個例子,如果佢唔係拍Captain Marvel,而係開拍一個自創人物(let's say Captain Power),或者將重要的原著角色改到天花龍鳳(例如將漫畫史上第一個非洲裔英雄黑豹用白人去演),你覺得有冇問題。例子二,點解咁多人期待Spider-Man, X-Men回歸MCU?點解冇人會提議MCU crossover其他人物,而係期待原有漫畫人物?所有答案都係因為漫畫。

如果就咁將MCU完全脫離漫畫原著,唔比討論唔可以比較,我覺得有點那個。

其實有時佢地都改得幾好,例如Shuri變科學家我覺得係改得好的,可以有個support character喺黑豹"單獨"行動時遙距吹吓水,令到場動作場面加d笑料冇咁單調。
12號四分衛 02:20 PM 03-22-18
作者: Eking:
應該話, 一套做左10年作品/ 世界觀, 有冇必要每次都吐嘈同一樣野? 更嚴重改動都出現過.....
一套MCU電影得2個鐘,又有其他版權,合約出場次數限制,如果(仲)單純吐嘈佢改野,當然哂氣

只係一日MCU出現的人物情節出自/參考自漫畫,睇過漫畫的已經知道相關人物/情節發展的「可能性」下,MCU就算去到Phase 10都會有人"比較"
wing 03:48 PM 03-22-18
作者: 12號四分衛:
一套MCU電影得2個鐘,又有其他版權,合約出場次數限制
咩其他版權/合約出場次數限制? 唔明.
MCU咪Marvel 自己搞囉, 仲有咩限制?
fami~yan 03:58 PM 03-22-18
作者: wing:
咩其他版權/合約出場次數限制? 唔明.
MCU咪Marvel 自己搞囉, 仲有咩限制?
演員係簽拍幾多套,有D演員好有性格講明唔再簽

所以要計岩數先得
Eking 04:05 PM 03-22-18
https://www.cinemablend.com/news/239...s-infinity-war

咁突然....SS 出現A3~ ?
david 06:12 PM 03-22-18
作者: 王小虎:
好簡單舉兩個例子,如果佢唔係拍Captain Marvel,而係開拍一個自創人物(let's say Captain Power),或者將重要的原著角色改到天花龍鳳(例如將漫畫史上第一個非洲裔英雄黑豹用白人去演),你覺得有冇問題。例子二,點解咁多人期待Spider-Man, X-Men回歸MCU?點解冇人會提議MCU crossover其他人物,而係期待原有漫畫人物?所有答案都係因為漫畫。

如果就咁將MCU完全脫離漫畫原著,唔比討論唔可以比較,我覺得有點那個。

其實有時佢地都改得幾好,例如Shuri變科學家我覺得係改得好的,可以有個support character喺黑豹"單獨"行動時遙距吹吓水,令到場動作場面加d笑料冇咁單調。
即係好似隔離GOTHAM咁整個原創海鮮黑婆出O黎,咁就無從比較。

只要一日MCU係由動漫做SOURCE,就無可能完全無視,互相比較係基本指定動作。
豪傑公子 06:15 PM 03-22-18
https://www.cinemablend.com/news/239...s-infinity-war

唔會啩? A3拍嗰陣DISNEY都仲未買起FOX...
LTKS 07:40 PM 03-22-18
作者: 豪傑公子:
唔會啩? A3拍嗰陣DISNEY都仲未買起FOX...
收購又唔係一朝一夕傾成
話唔定佢枱底傾緊果陣已經有預佢戲份
傾唔成先取消呢
ALEX CHOW 07:42 PM 03-22-18

SS係邊個
Kinny Riddle 08:06 PM 03-22-18
作者: HONDA:
SS係邊個
Silver Surfer
由手機版發出
Dangerous-boy 09:24 PM 03-24-18
美國隊長預告陣亡

【明報專訊】Marvel重頭戲《復仇者聯盟3:無限之戰》(Avengers: Infinity War)將於下月25日在港上映,有傳今集將有主角陣亡,「美國隊長」基斯伊雲斯(Chris Evans)日前接受《紐約時報》訪問,率先自爆他拍完《復仇者聯盟4》後便會正式離開Marvel電影世界,暗示角色將會陣亡,他笑言:「自己落車,總好過被人推下車。」

事實上,基斯跟Marvel的合約早在《美國隊長3:英雄內戰》已經結束,其後拍多兩集《復仇者聯盟》,只為「好頭好尾」,反正他志不在此,下一步計劃將會演出百老匯舞台劇《Lobby Hero》,而他的最大興趣則是跳舞。

https://news.mingpao.com/pns/dailyne.../1521827946139
DevilElvis 02:52 AM 03-27-18

多咗D新畫面,段片帶出感覺悲傷D,唔錯

Spiderman Is Avenger
T.S 11:43 AM 03-27-18
MarvelHK官方fb寫星期五開始預售
ゆり 12:17 PM 03-27-18
作者: Dangerous-boy:
美國隊長預告陣亡

【明報專訊】Marvel重頭戲《復仇者聯盟3:無限之戰》(Avengers: Infinity War)將於下月25日在港上映,有傳今集將有主角陣亡,「美國隊長」基斯伊雲斯(Chris Evans)日前接受《紐約時報》訪問,率先自爆他拍完《復仇者聯盟4》後便會正式離開Marvel電影世界,暗示角色將會陣亡,他笑言:「自己落車,總好過被人推下車。」

事實上,基斯跟Marvel的合約早在《美國隊長3:英雄內戰》已經結束,其後拍多兩集《復仇者聯盟》,只為「好頭好尾」,反正他志不在此,下一步計劃將會演出百老匯舞台劇《Lobby Hero》,而他的最大興趣則是跳舞。

https://news.mingpao.com/pns/dailyne.../1521827946139
chris既薪酬同其他人比,好難唔灰
12號四分衛 01:17 PM 03-27-18
作者: ゆり:
chris既薪酬同其他人比,好難唔灰
錢少仲要咁辛苦練大隻
Rance 03:43 PM 03-27-18
死之前叫唔叫到完整一句Avengers Assemble
( ゚ω゚)? 04:11 PM 03-27-18
唔駛陣亡喎,依家scan咗個樣key落body繼續演咪得,好似俠醫咁
標籤:Avengers, Infinity War, Marvel
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面