Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-11-18, 03:50 AM   #676
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
講真我買左返黎玩都唔覺得好似你地講到咁差...

至少周圍跑周圍行先開地圖都有排,

打人玩遠距射箭一擊殺還好……對動物冇呢個方法打。

但隻game真係左抄右抄......睇到個刻都笑左出黎,而且我已經開發到5星改武器......

舊 02-11-18, 04:19 AM   #677
Hisashi
Senior Gamer

引用:
作者: blkt177549 查看文章
慳啲啦你,買又冇買,呢到去嗰到去,見到有人持相反意見就話人打手

賊喊捉賊你知唔知咩意思?同你諗法唔同就係賊?白痴到呢個地步...

周圍睇下有冇人比劣評,有就攞上嚟開心Share,有人比好評就猛話人打手洗白,夠薑你咪開post聲討人囉,係呀,呢到最多人理你呀,慢慢圍爐啦

認同C Hing
其實打機啫!自己喜歡玩邊隻就買邊隻 洗理咩人比咩評價咩 又無人指住你個頭叫你一定要玩依隻 不喜就勿入 咁簡單

利申:一隻三國無双系列都無入過一隻 除左烙印 因為本身fans, 但見依集有open world, 都想試試
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 09:42 AM   #678
blkt177549
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
引用:
作者: Hisashi 查看文章
認同C Hing
其實打機啫!自己喜歡玩邊隻就買邊隻 洗理咩人比咩評價咩 又無人指住你個頭叫你一定要玩依隻 不喜就勿入 咁簡單

利申:一隻三國無双系列都無入過一隻 除左烙印 因為本身fans, 但見依集有open world, 都想試試
條友最搞笑係明明踩到隻game垃圾咁,但又去晒咁多個場睇人評價,有負評啱佢心水就話一早知架啦,有人覺得OK就係打手,眾人皆醉佢獨醒咁款,慳啲啦好心,唔玩仲咁好心機周圍睇
btw今集真係大改革,你冇玩過舊作反而可能接受到,不過隻game連基本流暢都未做到,用舊機玩個體驗極差,建議等官方出patch修正返先執隻二手
blkt177549 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 01:44 PM   #679
Hisashi

引用:
條友最搞笑係明明踩到隻game垃圾咁,但又去晒咁多個場睇人評價,有負評啱佢心水就話一早知架啦,有人覺得OK就係打手,眾人皆醉佢獨醒咁款,慳啲啦好心,唔玩仲咁好心機周圍睇

btw今集真係大改革,你冇玩過舊作反而可能接受到,不過隻game連基本流暢都未做到,用舊機玩個體驗極差,建議等官方出patch修正返先執隻二手

其實我本身都係會睇評價嘅人 多數睇metacritic多 但主要係睇自己心水遊戲 好少睇自己無興趣果D然後去唱人地 反而做白老鼠多 哈哈
總知自己無興趣嘅遊戲就無需要去唱人 每人都有唔同感受 買咗唔啱就無下次 就咁簡單

上年換咗Pro 所以想睇下直接一手定二手好 最緊要fps唔好過份低就ok
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 02:44 PM   #680
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
如果唔係同期有MONHUNT既話可能死傷無數...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 07:35 PM   #681
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
呢個質素夠膽擺MHW同期出都可算勇敢…

舊 02-11-18, 07:44 PM   #682
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
呢個質素夠膽擺MHW同期出都可算勇敢…
暗榮亦一貫自我感覺良好,官網大大隻字寫住「好評發售中」…已經夠哂好笑啦!
咁厚面皮,佢地有咩怕丫?
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 07:46 PM   #683
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
慳啲啦你,買又冇買,呢到去嗰到去,見到有人持相反意見就話人打手
賊喊捉賊你知唔知咩意思?同你諗法唔同就係賊?白痴到呢個地步...
周圍睇下有冇人比劣評,有就攞上嚟開心Share,有人比好評就猛話人打手洗白,夠薑你咪開post聲討人囉,係呀,呢到最多人理你呀,慢慢圍爐啦
le度一向好多ww 無買game睇walkthrough,review當玩左出評價
買game唔係為玩 係為白金 有bug/易拎白金就係好game
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 07:53 PM   #684
kanone
Game Master

用曹操玩左22hr 岩岩打到赤壁
so far隻game完全唔似玩無双
根本係掛無双名既三國rpg 傾計,接任,行餐死去打boss
但個打boss環節實在太低能可以乜都唔理蜘蛛俠甘爬牆跳入去,d雲梯/攻城車出黎搞笑
如果隻game可以做到d城大d,複雜d就好 做哂落荒野唔知為乜
舊 02-11-18, 08:04 PM   #685
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
amazon jp負皮開始多
等睇大跌價
唔止日本個邊已跌緊…
係其他討論區已有版友講見到香港都跌到3百尾了!勁。
亦見到有人真係反而買返隻真三七with猛將傳。

由得d盲忠自己圍爐取暖啦。出面係咩世界、咩係事實鬼知咩。
(唔鍾意睇大家既客觀分析就互黑+無視啦,最好咪上討論區,開機玩神作啦。)
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 08:24 PM   #686
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實在下幾鍾意睇/參與罵戰,不過咩打手呀圍爐都幾無謂既...
真係完全冇加入既餘地。

So far,雖則遊戲本身真係試完都唔知佢想點,不過其實又真係幾好賣,可能真係暗榮行啱marketing

此篇文章於 02-11-18 11:01 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 09:08 PM   #687
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
都唔係既,仲有GGO其他GAME分散注意
大家覺得會跌到幾多?

此篇文章於 02-11-18 09:17 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 09:31 PM   #688
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
玩到已開辛憲英
其實隻game幾垃圾下,但係我玩得好高興

舊 02-11-18, 10:11 PM   #689
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: Sar8 查看文章
玩到已開辛憲英
高興在邊到?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 01:20 AM   #690
kanone
Game Master

引用:
作者: Sar8 查看文章
玩到已開辛憲英
真係幾垃圾下 但又想玩落去
己經打完赤璧 王異出場

難得有人係有買game出聲
入個post幾廿頁話自已點死忠 點罷買都唔知為乜 不如寫blog算la
最搞笑叫人唔好上討論區 game都無入黎game討論區
舊 02-12-18, 06:53 AM   #691
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
隻GAME整體係差架啦
不過之前覺得最伏既武器模組反而有D驚喜
試完孫尚香/王異,同埋呂玲綺/星彩呢兩對用相同武器既角色
R1技+後續流水派生都有幾大分別(雖然直出流水動作都係一樣)
用呢個戰鬥系統正正常常整一隻正傳唔攪什麼OPEN WORLD應該幾OK

舊 02-12-18, 10:19 AM   #692
Sar8
The One

引用:
作者: Lamsze 查看文章
高興在邊到?
可能本身我對佢所請既open world冇期望,所以佢既表現勉勉強強符合我既預期
而佢既戰鬥系統擺脫C技叫做有D新意
唔當無雙可以玩一玩

舊 02-12-18, 10:29 AM   #693
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
喺冇期望之下玩,冇想像中咁差,不過畫面真係唔惦,ps4pro行sshd又唔覺好lag
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 10:43 AM   #694
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Lamsze 查看文章
都唔係既,仲有GGO其他GAME分散注意
大家覺得會跌到幾多?
其實應該唔會大跌,啱啱見TSUTAYA RANKING佢係NO.2。

此篇文章於 02-12-18 10:45 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 10:43 AM   #695
Sar8
The One

引用:
作者: 松田悟志 查看文章
隻GAME整體係差架啦
不過之前覺得最伏既武器模組反而有D驚喜
試完孫尚香/王異,同埋呂玲綺/星彩呢兩對用相同武器既角色
R1技+後續流水派生都有幾大分別(雖然直出流水動作都係一樣)
用呢個戰鬥系統正正常常整一隻正傳唔攪什麼OPEN WORLD應該幾OK
佢個open world個「系統」還好
有問題係佢地既「設定」
其實佢而家個系統應該要用落empire度,然後縮少2/3地圖....

每一章重要既戰役全部係由玩家來推進,只要唔行埋去果場戰役就唔會發生
但正常流程應該係我方比人壓住來打,玩家要盡快完成堆quest改變個節局,呢個都係無雙一直以來既傳統,鈴木為左同開放世界考慮到玩家會周圍走而作出妥協,改到成個世界係跟住玩家來走,結果就係即使係大戰你都唔會覺得緊張,因為你知道其他地方根本就唔會郁
同埋好多地方你雖然係去到,但係個城係打唔到,就算打到個中立城,過左一章後又會比返NPC

攻城又係好大問題,無論係攻城車,雲梯,其實原意係幫班友軍引入城,但如果唔係set到好似戰無咁有深紅士氣,玩家最有效既攻城方式一定係自己跳入城打爆對方,如果引入返戰無既士氣系統,成個攻城先會有意義

個戰鬥系統其實識玩打得幾爽,呢個都係呢隻game唯一可取既地方.以往既C系統打完就完左一套,但呢個可以不停咁連落去,相比起其實更似戰B3,如果佢果三招R技係可以係空中有派生會豐富好多,同埋唔鐘意冇哂堆buff技...

NPC AI可以話蠢到加零一,只要踢左落水對方係唔識游返上來,無雙5 D卒都識上岸啦
而海戰果幾場更加應該set隱形牆,一係架船要好大,你舢舨充炮艇一來唔好睇,二來成日打左D人落水又要等佢「歸位」真係痴線

從根據只要將HDR disable,減低個resolution可以升FPS來睇,佢既優化肯定係做到屎咁
二來就係家用機佢將成個可視範圍set到好高,咁多集一直垢病既隱形兵係消失左,打關口,大城真係可以見到好多人,但換返來就係FPS掉到就算上個世代都無法接受既情況
有好多setting都好白痴,例如血條顯示你一係enable,一係disable,但係一disable係戰場上連對方大將個名都消失埋,一開左你就會見到過百條血條係個畫面度...

而家你明明有材料做一碟普通既菜色,但係你D調味全部都係屎來....

此篇文章於 02-12-18 10:50 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 11:05 AM   #696
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

PSN  IDIris02320
我玩左24個鐘但仲係玩緊第2章……開地圖真係好燒時間……

隱之居我起碼買左7-8間...又買左隻50000既白馬返黎升......

所有5星改既武器竹簡已經換晒……最怕所有道具同武器唔繼承第二個人度

舊 02-12-18, 11:09 AM   #697
Sar8
The One

所有item都係共有
包括房屋

舊 02-12-18, 11:24 AM   #698
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
都係果句啦, 已成事實...真三8就係想來個新玩法...
一個無雙的RPG...
總之大家不要當佢係以前無雙...咁樣應該會好玩好多....
就好似FF15咁...你當佢係FF咁就覺得大伏...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 01:14 PM   #699
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
我會係其中之一
本來都諗住買真三八的

其實,本來連MHW都無期望無諗住買,諗住佢大改都唔方改得好
依家對日廠無期望就無失望
**點知有驚喜,屠到天昏地暗

相薄

此篇文章於 02-12-18 01:39 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 01:20 PM   #700
Sar8
The One

其實MHW今集幾好,買來玩返都冇問題
無雙8,唔好啦,唔係個個頂得順

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 05:48 AM

手機版 | APP版