Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
電視遊戲討論版>DISSIDIA Final Fantasy NT 『ディシディア FF NT』|已售
holsety 01:35 PM 12-25-17
我指的brave bar 應該係8,bar上 數字係7 ,圖中的3102.... 界面好複雜
ShinDou 02:46 PM 12-25-17
3102先係BRAVE,下面果條先係HP BAR

你用HP攻擊打中人就會用你而家既BRAVE去扣人HP

冇打過PSP果兩集﹖
安安 08:59 PM 12-28-17
上次無限時間唔知有無修正.....

http://www.jp.square-enix.com/dffnt/obt/manual/02.html
Open β Test -第2回-
Nichiki 12:27 AM 12-31-17
作者: holsety:
我指的brave bar 應該係8,bar上 數字係7 ,圖中的3102.... 界面好複雜
有幾複雜?只係你將HP當成brv然後唔知個數字等於Brv啫
暗黑騎士 05:55 PM 01-05-18
呢隻係咪冇中文版, 剩係日文
風間鈴木仁 07:12 PM 01-05-18
作者: 暗黑騎士:
https://asia.playstation.com/cht-hk/...al-fantasy-nt/

歷代FINAL FANTASY系列作品的戰士們再度集結!

SONY HK PS4 PSVR PSV 最新資訊
https://asia.playstation.com/hk/cht/regional
風間鈴木仁 12:34 AM 01-06-18
http://www.4gamer.net/games/383/G038350/20180105125/

歷代FINAL FANTASY系列作品的戰士們再度集結!

回憶返晒黎 FF , SAGA 系列。

TVCM01 , TVCM02 放送。

https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1099787.html
有翻譯。
Nichiki 04:41 PM 01-06-18
作者: 暗黑騎士:
調轉
行=中韓文版
水先有日文
安安 09:42 PM 01-10-18
Yuna入圍 Tifa首輪出局....

作者: :

KA版柯柏文 09:45 PM 01-10-18
作者: 安安:
Tifa 首輪出局....
請問隻GAME仲出泥做乜春?

SE: 等DLC啦各位染粉
小昭Teddy 09:50 PM 01-10-18
Season pass? 即係點?
差d睇錯冇tina,嚇到我以為隻game可以慳返唔洗買,我係為左tina先買
Dyhalt Rushifar 10:15 AM 01-11-18
作者: 小昭Teddy:
Season pass? 即係點?
差d睇錯冇tina,嚇到我以為隻game可以慳返唔洗買,我係為左tina先買
即係會keep住會放新角色出黎,你可以逐隻買,亦可以買季票平D(應該會吧)一次過買晒。
當然,買季票都係要等佢逐隻放出黎。
Gustavi 11:50 AM 01-11-18
800yen一隻, season pass 就4000yen 6隻咁
仲有冇其他野就冇留意
ps4boy 12:37 PM 01-11-18
Psn 已出!
Nichiki 12:38 PM 01-11-18
作者: 安安:
Yuna入圍 Tifa首輪出局....
邊度講冇tifa?
鈴蘭 10:25 PM 01-11-18
作者: Nichiki:
邊度講冇tifa?
系列作前半/後半
咁而家FF出到15
15/2=7.5 咁即係FF7=前半
女性角新參戰(正傳系列作後半)
女性角參戰(於DFF曾經參戰、正傳系列作後半)
咁即係FF7女角無份
而系列作後半、又已經於DFF出過場比大家用過而目前AC版無既
數黎數去都係Yuna同平野綾(プリッシュ)
咁點睇都係出Yuna而唔會係プリッシュ先啦
Q.E.D.

反而係正傳系列作後半未出過又有機會出既女角
我覺得唔係リュック就係FF9女將軍/公主/Ekko
當然亦有可能係FF14出女角啦
ShinDou 10:29 PM 01-11-18
仲衰過笨大隻GVS喎,果隻就算唔DL屍都大把機用,呢隻本身D角已經少,仲講到明SEASON PASS 4千羊先6隻人,即係每個月先2隻新人﹖隻GAME打唔打到咁耐﹖ @@

以前PSP版都冇咁賤收埋晒D人再放出黎俾人買啦

咁搞法可能唔鬼買算,反正佢撞MON HUNT肯定個個都掛住打MON HUNT架啦
風間鈴木仁 02:51 AM 01-12-18
作者: ShinDou:
仲衰過笨大隻GVS喎,果隻就算唔DL屍都大把機用,呢隻本身D角已經少,仲講到明SEASON PASS 4千羊先6隻人,即係每個月先2隻新人﹖隻GAME打唔打到咁耐﹖ @@

咁搞法可能唔鬼買算,反正佢撞MON HUNT肯定個個都掛住打MON HUNT架啦
我都看看 game 評考慮下先 , MHW 重要平點。

不過稍後都會支持的。
小昭Teddy 04:25 AM 01-12-18
對於我黎講, FF7我已經當佢係後半
Dyhalt Rushifar 11:44 AM 01-12-18

印象中街機版都係慢慢加人,初期街機版好似得眾主角…
其實在下仲1516買唔買
lwmanroy 11:53 AM 01-12-18
我賣左,其實如果當年玩過psp個隻好易明好唔好玩。
我就覺可以接受。好:畫面同D人算整得唔錯。
唔好:1.可能其他覺得角色唔夠多(我覺普普通通啦)
2.玩法如你無玩過psp可能覺好亂好深奧(我玩過所以覺問題不大)
3.有手遊抽獎成分,不過抽完把劍原來無能力的,只是樣子不同

Sent from my iPhone using Gaforum
lwmanroy 11:58 AM 01-12-18
結論:你手頭有錢又有愛又玩過psp可以一玩。你尾要等錢買其他game同無玩psp可以不玩,因為你玩完教學可能都完全唔明玩乜

Sent from my iPhone using Gaforum
Nichiki 02:31 PM 01-12-18
作者: 鈴蘭:
系列作前半/後半
咁而家FF出到15
15/2=7.5 咁即係FF7=前半
女性角新參戰(正傳系列作後半)
女性角參戰(於DFF曾經參戰、正傳系列作後半)
咁即係FF7女角無份
而系列作後半、又已經於DFF出過場比大家用過而目前AC版無既
數黎數去都係Yuna同平野綾(プリッシュ)
咁點睇都係出Yuna而唔會係プリッシュ先啦
Q.E.D.

反而係正傳系列作後半未出過又有機會出既女角
我覺得唔係リュック就係FF9女將軍/公主/Ekko
當然亦有可能係FF14出女角啦
「FF死忠」唔係用天野同野村嚟分前後咩?
Nichiki 02:34 PM 01-12-18

Gundam入面幾十部機你又真係認真用嘅又有幾多部?
唔係多唔多角色就等於隻game好唔好嘅
風間鈴木仁 03:07 PM 01-12-18
作者: lwmanroy:
我賣左,其實如果當年玩過psp個隻好易明好唔好玩。
我就覺可以接受。好:畫面同D人算整得唔錯。
唔好:1.可能其他覺得角色唔夠多(我覺普普通通啦)
2.玩法如你無玩過psp可能覺好亂好深奧(我玩過所以覺問題不大)
3.有手遊抽獎成分,不過抽完把劍原來無能力的,只是樣子不同

請問你買左隻 ps4 ~ 再現在賣左 ?

我試玩左 之前 BETA 都覺得這樣了 有故事 MODE ?
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面