Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-17, 01:52 PM   #176
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
今次冇原創主角???
PV1 唔會有原創角色 傳統黎
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:55 PM   #177
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
出新og好過啦

記得革命gay最後ending打左n年之後係成立個吸血鬼王國happyend
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:59 PM   #178
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
正樹唔知係ogmd後果隻定魔裝f後果隻
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 02:26 PM   #179
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Lamsze 查看文章
鐵血同革命機既結局都似,都係滅團,下次出希望加入,仲有IF路線,滅團!
我仲等緊英雄時代、蒼穹
革命機唔算滅團啦........最少5件死淨兩件的
同埋人地真係成個理想達成左,最少係GOOD END先
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 03:12 PM   #180
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Lamsze 查看文章
革命機更正少少,都係比追殺得差不多滅團,公佈係吸血鬼時,死左勁多人,同鐵鐵血一樣,開頭係世界既焦點,然後後期gg
如果兒家係每集都加原創,之後咪srx、古鐵 風魔都係用og,更加無吸引,除非係3og版,當設定好,先行比大家睇
風魔用OG係指邊方面?
單睇建模唔似係兼用

qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 03:38 PM   #181
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
機會黎喇⋯⋯
估唔到會加基友,果隻戰艦喺?
有魔神zero,已經知道呢隻機戰易唔易玩

今次參戰list幾吸引⋯⋯⋯(除咗伏國)
我想佢加埋aldonah zero⋯⋯⋯(不過好似人氣麻麻?)
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 04:18 PM   #182
零式
Banned

想要OG 質素既版權作⋯

舊 12-14-17, 12:48 AM   #183
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
無OO無新世紀無unicorn呢集可以skip
近年機戰畫面都係偱環再用已經無乜意慾玩(雖然以前都係..)

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:19 AM   #184
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:24 AM   #185
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
F91
那張是新?
上邊好像比較好

引用:
作者: aquarius 查看文章
無OO無新世紀無unicorn呢集可以skip
近年機戰畫面都係偱環再用已經無乜意慾玩(雖然以前都係..)
上句下句好像好衝突

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 12:10 PM   #186
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: pet3 查看文章
上句下句好像好衝突
我忍著不吐槽的說w

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 12:22 PM   #187
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
那張是新?
上邊好像比較好
上係機戰V

下面係新
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 12:26 PM   #188
真!DC
Banned User
奉行我道

出番00evaUC然後畫過晒既意思?
Eva新劇未完前都唔想佢加
除非加舊tv舊劇
UC連出左兩集唔想再見了(利申 好鐘意UC)
00加tv唔係加劇場版就好了
舊 12-14-17, 12:47 PM   #189
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
要求每次都更新戰鬥動畫,在新世代主機上用2D去做已經冇咩進步空間,結果就係戰鬥畫面變得太臃長,拖慢哂節奏,開頭睇幾次就唔會再睇。
我反而想戰鬥直接在地圖上演出,同埋唔好用太長時間。
不過改成咁仲係唔係機戰呢?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 01:13 PM   #190
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 真!DC 查看文章
00加tv唔係加劇場版就好了
00tv好過劇場好多,又可以睇蒼月昇對寶,仲有沙慈後座

http://www.3igame.com/%E3%80%8A%E8%B...E%A8%E5%87%BA/

落克人參戰!?認真?雖然係手遊姐
每色一招?

此篇文章於 12-14-17 01:39 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 01:19 PM   #191
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
要求每次都更新戰鬥動畫,在新世代主機上用2D去做已經冇咩進步空間,結果就係戰鬥畫面變得太臃長,拖慢哂節奏,開頭睇幾次就唔會再睇。
好似火紋果種我覺得唔錯⋯⋯
係睇佢點處理⋯

機戰嘅意思,對我黎講係可以用一大堆喜歡的作品的戰棋遊戲
今集有天元有老馬修,收課架啦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:06 PM   #192
HM

引用:
作者: ShinDou 查看文章
正樹唔知係ogmd後果隻定魔裝f後果隻
篇訪談出左,魔裝1果隻
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
機戰J 無三一無 UC 系 Gundam

要賣海外所以今次又無馬克螺絲

Seed, OO, 獨角獸都無哂

反而哈薩威唔用返比較奇怪, 話哂玩異世界召喚可以無視時間線問題
凱撒衛唔係時間問題
係本身個故仔太難係機戰度用
原作個故仔太灰暗同負面
而凱撒衛本身又係同地球聯邦敵對既恐佈份子
V係用IF劇情先解決到原作死症(凱撒衛無成為恐佈份子果個位開始分歧,即係原作故事唔會開始)
引用:
作者: J+1 查看文章
潮流興異世界嘛 話時話飛雲係唔係異世界題材的鼻祖?
以前異世界真係純粹係冒險,完左冒險會番現實世界做番普通人
而家入異世界開後宮做大爺,唔會番屋企
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:48 PM   #193
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
佢又唔係國民SLG級數,唔駛不變應萬變架喎

戰鬥畫面要進步的話,起碼都要去到2.5D
平常畫面都用2.5,一禁戰鬥開始直接放大部機用番以前嘅方式出招就可以,出完招縮細做番平常畫面
出招前對白可以邊放大時邊講(但唔該唔好部機都未出嚟就講),一放大完就講出招對白
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 12:02 AM   #194
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實呢個系列都係時候完啦,機械人動畫已經停左發展,呢隻GAME成個系統廿幾年都無咩進步

舊 12-15-17, 07:55 AM   #195
真!DC
Banned User
奉行我道

近年都仲好多機人作品架係佢一直冇加
都唔會預佢再出系列版權作
但求佢完埋og個尾好了
舊 12-15-17, 07:57 AM   #196
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
麻露 那套其實入得(鴨川力量? 中島愛唱歌的)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 08:04 AM   #197
真!DC
Banned User
奉行我道

銀河美少年 地球隊長 黑骸 銀河機攻隊 革命基 gundam ghost 輪廻のラグランジェ都可以加又唔加
舊作就算三一
都仲有號,neo, 新等等但次次都加最後之日

此篇文章於 12-15-17 08:14 AM 被 真!DC 編輯。
舊 12-15-17, 08:43 AM   #198
HM

其實寺田都講左,而家入咩作品大部分都係NBGI班高層決定,少部分睇問卷結果,寺田影響到既好有限,想入自己想入既唯有問卷反映。。。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 08:59 AM   #199
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
麻露 那套其實入得(鴨川力量? 中島愛唱歌的)
話不是當地旅遊發展局宣傳番嚟?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 09:11 AM   #200
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
轉型
將所有機機娘化,以後叫「超級機娘大戰」
又可以商品化

出招對白︰「給你看看我的利害喵!」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Rise of the Tomb Raider (系列20週年紀念加強版 PS4/XBONE/PC 發售中) ahleung 電視遊戲討論版 451 11-22-16 10:03 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[多機種] ワンピース バーニングブラッド『ONE PIECE BURNING BLOOD』| 中文版 | PS4/XB1/PS Vita | 發售中 安安 電視遊戲討論版 4 04-21-16 10:39 PM
[徵求] PS4 / PSV Games DabaMyroad 買賣專區 2 11-10-15 07:10 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 11:28 AM

手機版 | APP版