Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-13-17, 12:28 PM   #626
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問吓傭兵個LV係可以點樣升到架
我好似儲夠左EXP但都仲係LV1咁

SIDE QUEST果D任其實係咪有必要去清吓??
依家玩到第六章,都無刻意去清過
積埋左好多SIDE QUEST未清…

同調係咪最好比主角以外既角色??
見大家好似都係用貓娘同Tora為主咁,依個組合係最好??
要返傭兵村做任,打幾場就OK
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 12:31 PM   #627
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: fortel 查看文章
要返傭兵村做任,打幾場就OK
同返村入面既人傾計
佢又要我做乾糧搵素材
係咪就係依個任呀??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 12:37 PM   #628
fortel
Game Master

引用:
同返村入面既人傾計
佢又要我做乾糧搵素材
係咪就係依個任呀??
係呢個,比完之後就要你打幾場
舊 12-13-17, 12:44 PM   #629
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
係呢個,比完之後就要你打幾場
佢點左我去個菜檔度問檔主,檔主又叫我去一個地方搵素材,但又無講要咩咁
咁去果區打吓野咩都執吓啦
舊 12-13-17, 12:49 PM   #630
fortel
Game Master

引用:
佢點左我去個菜檔度問檔主,檔主又叫我去一個地方搵素材,但又無講要咩咁
呢隻GAME係咁既啦,乜都無講,打指定怪都算好、如果搵料仲慘過食屎
舊 12-13-17, 01:33 PM   #631
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
唔係要素材,係要你整佢要求既乾糧到佢話夠為止
傭兵Lv同朱雀絆Lv掛勾,一定要升

引用:
呢隻GAME係咁既啦,乜都無講,打指定怪都算好、如果搵料仲慘過食屎
呢樣真係好奇怪,明明第一集有怪獸圖鑑同道具圖鑑比你查
今集得地區名你睇
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:50 PM   #632
fortel
Game Master

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

今集得地區名你睇
有個支線係兩親復仇,要搵個鐘乳石,我見到去唔到,血都嘔
舊 12-13-17, 03:09 PM   #633
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

今集得地區名你睇
我知呀,所以依家咪搵緊D素材去整乾糧囉
但唔知D野響邊度先執到…
依家進度係45/100
都唔知點搞
舊 12-13-17, 03:52 PM   #634
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
識唔識cancel攻擊,識的話只係圍打義經就OK
其實上網SEARCH過, 一下普攻, 收刀個下再特技, 成功有藍閃, 我試過, 但唔係成日得同埋普攻個位咁上下, 就會變咗超必啦WO, 照禁都可以CANCEL ATTACK?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 04:08 PM   #635
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
其實上網SEARCH過, 一下普攻, 收刀個下再特技, 成功有藍閃, 我試過, 但唔係成日得同埋普攻個位咁上下, 就會變咗超必啦WO, 照禁都可以CANCEL ATTACK?
唔係收刀嗰下先禁
應該係擊中目標嗰下,又或睇數字,數字彈出嚟時禁都OK
例如回復就要睇數字去禁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 04:16 PM   #636
fortel
Game Master

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
一打中就已經可以CANCEL,佢教學講到一舊舊

其實前期用跑斬都夠打,姐係主角斬一刀就行、就會KEEP住係咁狂斬第1刀
舊 12-13-17, 04:30 PM   #637
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:

其實前期用跑斬都夠打,姐係主角斬一刀就行、就會KEEP住係咁狂斬第1刀
家下依然KEEP住係咁狂斬第1刀加cancel
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 04:39 PM   #638
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
有個支線係兩親復仇,要搵個鐘乳石,我見到去唔到,血都嘔
靈洞要第7話先去到
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 05:11 PM   #639
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

呢招係邪道
打高LV或唔夠血時就會用到

現在回收rare blade其實"結"果段直接入主線都得,可以清清楚楚講到劍主同神劍的命運,傭兵頭同朱雀的部份實在不夠

舊 12-13-17, 05:13 PM   #640
fortel
Game Master

有更新
https://www.nintendo.co.jp/switch/ad...tes/index.html

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 12-13-17, 05:13 PM   #641
fortel
Game Master

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
靈洞要第7話先去到

我機都爆埋啦...不過仲係唔識去另一邊

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 12-13-17, 05:16 PM   #642
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
佢加好引導同way point會更吸引,依家咁既情況都唔知介唔介紹畀人玩(非RPG人)
另外一些日頭的EVENT(例如入老虎屋企同盤問妮雅),佢唔同角度會唔同光暗,真係好古怪

舊 12-13-17, 05:47 PM   #643
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
希望一次過解決呢啲問題...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 05:51 PM   #644
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
佢加好引導同way point會更吸引,依家咁既情況都唔知介唔介紹畀人玩(非RPG人)
另外一些日頭的EVENT(例如入老虎屋企同盤問妮雅),佢唔同角度會唔同光暗,真係好古怪
依家呢個版本都係唔好累新人嘞...除非想接受挑戰啦
舊 12-13-17, 06:32 PM   #645
鬼塚英吉
Senior Gamer
湘南暴走族

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
依家呢個版本都係唔好累新人嘞...除非想接受挑戰啦
我覺得幾好玩嘅
利申無玩開此系列

舊 12-13-17, 06:38 PM   #646
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

終於都升完傭兵lv
由lv1去到lv2

平日真係要執多D野…

話說岩岩做埋"結"果個任務,拎左佢粒核心
想問吓係咪要隔一段時間先可以同調架???
依隻有冇話比邊一個主角用會好D呀??

依家見到好多人都話Tora好勁,又要去玩吓個mini game先喇
舊 12-13-17, 06:54 PM   #647
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
隻game 最勁咪hana同四星大眾臉
不過其實唔用都無問題 d後期精英一樣做得低
壓等同單挑另計

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 07:16 PM   #648
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
玩到Ch5, 仲繼唔繼續玩先
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 07:32 PM   #649
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 鬼塚英吉 查看文章
我覺得幾好玩嘅
利申無玩開此系列
係幾好玩嘅,
不過驚啲新人容易對多重戰鬥系統產生恐懼,
而且啲小bug真係要有新patch解決下。
舊 12-13-17, 08:19 PM   #650
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
我個人鍾意探索
唔睇攻略揾哂成個古拉連隱藏地點真係可以行足一日
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 04:32 PM

手機版 | APP版