Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32 72  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
lunn 04:29 PM 12-10-17
作者: Tannhauser Gate:
華鐘意主食 即係麵包圖案個欄
即係放入背包等時間過
比佢食多幾次就會升到??

作者: fortel:
過地圖心得 = 唔要命直沖去SAVE POINT
正常既game點會咁set架…

作者: 野良猫:
放入背包即係放入老虎仔個背包度,佢鐘意食乜嘢可以睇攻略

其實啲食物對戰鬥好有幫助,有啲效果等同低級飾物嘅能力,有啲三星食物帶有三種能力
買多啲帶响身打怪前食下都好
嘩~~依part我完全無研究過…
岩岩去傭兵果度過要升lv
Side Quest係要整乾糧
可能真係執得唔夠多野,比晒手上有既野佢,都係得一半左右
fortel 04:29 PM 12-10-17
回復封印點搞,下下都係比呢下屈死....
野良猫 04:33 PM 12-10-17
作者: rinxlun:
即係放入背包等時間過

唔駛等時間過,狂食幾次直接升

回復封印點搞,下下都係比呢下屈死....
我打嗰時佢封印完都唔係點打我,所以我都冇理到照平常打法
fortel 04:34 PM 12-10-17
即係放入背包等時間過
可以直接食4次,會覆蓋

最後大佬其實幾多LV先夠打? 佢一開閃光彈我成隊香晒
kennethyu 04:41 PM 12-10-17
華鐘意主食 即係麵包圖案個欄
就咁買幾個平麵包,係咁係Tora 個包放入去搞掂。

其實升好感度好易,只要係包狂放野就得,1次加12好感度
野良猫 04:47 PM 12-10-17
可以直接食4次,會覆蓋

最後大佬其實幾多LV先夠打? 佢一開閃光彈我成隊香晒
我打嗰時LV78
其實LV真係唔太大影響,正如低LV都可以打高LV有名怪
主要都係啲劍嘅能力升成點
好似光招光速連擊咁,升到最高真係技任放
我淨係靠晶片升能力依家有40%會心,平時戰鬥都可以狂出技,用埋飾物真係唔駛玩

不過我全員都有裝XX%二回普攻加快儲超必
三份二血再開始打再儲屬性玉,到佢差唔多得番三份一時先拎把綠色劍出嚟準備放最大技
因為佢一個可以打哂所有屬性玉,所以一定要用佢去出最大技

試過最快十秒左右已經儲到第一粒屬性玉
當然,要主角們學咗即時放YXB技先
fortel 05:49 PM 12-10-17
我打嗰時LV78
其實LV真係唔太大影響,正如低LV都可以打高LV有名怪
主要都係啲劍嘅能力升成點
好似光招光速連擊咁,升到最高真係技任放
我淨係靠晶片升能力依家有40%會心,平時戰鬥都可以狂出技,用埋飾物真係唔駛玩

不過我全員都有裝XX%二回普攻加快儲超必
三份二血再開始打再儲屬性玉,到佢差唔多得番三份一時先拎把綠色劍出嚟準備放最大技
因為佢一個可以打哂所有屬性玉,所以一定要用佢去出最大技

試過最快十秒左右已經儲到第一粒屬性玉
當然,要主角們學咗即時放YXB技先
THX 想知封回血點搞
野良猫 06:06 PM 12-10-17
THX 想知封回血點搞
時間過自然會解,冇全滅就得
準備定回復一解即回

P.S
抽中兩隻黑肉,其中小清水嗰隻好水袋
平時行路都好搖
捲毛老爺 07:51 PM 12-10-17
想問問第4章 搵 "菊" ,要去舊廢棄工場條路點行

又係行左好多地方都係去唔到

==========

搵到路,但個堆 8X LV 翼龍,地龍想點...死左好多次
野良猫 07:56 PM 12-10-17
作者: 捲毛老爺:
想問問第4章 搵 "菊" ,要去舊廢棄工場條路點行

又係行左好多地方都係去唔到
提示︰上層左手邊向北行
Kaori Yae 10:04 PM 12-10-17
有冇人知迷之零件D係邊度?我搵到彌先島個壁畫但地圖冇顯示個零件係邊

另呢個連帶QUEST應該係成隻GAME中最煩最長既一個
PatrickNo42 11:53 PM 12-10-17

呢個系列既怪唔係用一般遊戲思維配置,
而係遵循個地方既環境同設定上既生態

現實野外都有d特別危險既動物啦
fortel 11:57 PM 12-10-17
最後大佬有招全場白色,必死三隻 借問點打

Sent from my iPhone using Gaforum
Tannhauser Gate 12:31 AM 12-11-17
最後大佬有招全場白色,必死三隻 借問點打

Sent from my iPhone using Gaforum
1.打到最後一phase儲五粒以上ge波秒佢
2用cutscene無敵時間避(未試過)
野良猫 12:37 AM 12-11-17
有招咁嘅嘢?

屬性玉爆五粒就可以儲滿槽出最大技
又試過四粒都滿到,真係唔知佢點計個量
fortel 12:44 AM 12-11-17
應該係打太慢就會咁,岩岩用幾粒珠over kill 左佢算

fortel 01:20 AM 12-11-17
其他地圖 指示都唔想多講,不過隻game 最智障就係咁多個制唔用硬係要搵個start/+去出chain attack,我都唔知有幾多次因為電話響、有人問我野而自然反應想pause 搞到出錯野...

btw 想問下改名係唔係真係會影響過場CG Rex 叫某某既?

新月 02:08 AM 12-11-17
其他地圖 指示都唔想多講,不過隻game 最智障就係咁多個制唔用硬係要搵個start/+去出chain attack,我都唔知有幾多次因為電話響、有人問我野而自然反應想pause 搞到出錯野...

btw 想問下改名係唔係真係會影響過場CG Rex 叫某某既?

好似唔會~

我本身諗住用CHAIN 避(佢25%血量)
點知比我CHAIN死左

時間過自然會解,冇全滅就得
準備定回復一解即回

P.S
抽中兩隻黑肉,其中小清水嗰隻好水袋
平時行路都好搖
用隻有取消o既blade
差唔多即時發揮功能
細路翔 09:53 AM 12-11-17
作者: PatrickNo42:
呢個系列既怪唔係用一般遊戲思維配置,
而係遵循個地方既環境同設定上既生態

現實野外都有d特別危險既動物啦
今已經好溫柔

xbx堆怪物配置先R爆頭
sonic 09:53 AM 12-11-17
㩒下youtube 都有劇透既,大家要小心...
fortel 10:27 AM 12-11-17
作者: sonic:
㩒下youtube 都有劇透既,大家要小心...
直頭係youtube 張縮圖上面已經劇透,正一食屎狗黎。搵view都唔係咁呀
fortel 10:29 AM 12-11-17
作者: 細路翔:
今已經好溫柔

xbx堆怪物配置先R爆頭
但係x d 主角可以跳到老年咁高,易避好多

而家xb2有d 地圖要我做side mission要行多次我都卡左係到
天野 11:10 AM 12-11-17
作者: MultiPASS:
用TV Mode玩畫面一定比XBX好好多,
用第三章由傭兵村到首都沿途3D環境、光源運用為例,
好多PS4 RPG都要比下去(FF15, DQ11除外),
不過handheld mode就真係downgrade得幾厲害,
另外個別劇情實時動畫出現畫質大幅下降,
應該同趕工未有時間調整有關,等patch update。
希望快點有patch改善
charcsc2000 11:28 AM 12-11-17
作者: 天野:
https://www.resetera.com/threads/xen...analysis.9222/

原來好多主力走左去整撒爾達
我仲以為係佢地兩邊做
唔知咁樣調動同畫面比上集差關唔關事呢?
正常....zedla點都多人買好多...主力嘛..
RPG之鬼 11:44 AM 12-11-17
http://kamikouryaku.com/xenoblade2/
呢個攻略幾好,有講角色升能力要打的怪在哪處、通常任務講得幾詳細
琴日成日都係睇呢個網,只是自己搵唔知要搵到幾時
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32 72  ... 最後

返回主題版面