Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後
電影版>Avengers: Infinity War ︱復仇者聯盟3:無限之戰 (4月27日)
Kinny Riddle 11:32 AM 11-30-17
作者: 豪傑公子:
A,唔駛勞氣,我都係講事實啫,
一套戲成唔成功當然唔只睇票房,我都冇話係吖,
不過票房一定重要,評價好但要蝕錢邊個仲會拍落去?
通漲嘅嘢我知香港勁,其他地方我就唔係太清楚
香港跟美元掛鈎架,咁你話呢?

作者: :
另外每次有人讚Marvel嘅同時硬係要踩DC幾腳,
真係聽到煩,先忍唔住回幾句啫~
咁DC拍到成pat嘢咁辜負晒fans嘅期望抵鬧㗎。

正如一隊足球隊只管營運確保唔洗執粒降班,你試下球迷鬧唔鬧?
Kinny Riddle 11:40 AM 11-30-17
作者: Eking:
對於大眾黎講, 劇情做得唔好, 就好難吸引非FANS入場, A3 吸引就係因為MARVEL肯去俾觀眾睇到唔同性質英雄片, 大眾先有信心

大超要屈機唔係問題, 唔好一時屈到, 一時又屈唔到就好奇怪

片後: BOSS 打TONY時只有2粒寶石.....?!
請睇小弟樓上分析:

見到Thanos手套已經有兩粒石:紫色(GOTG1 見到個粒),藍色(即Tesseract,可以見到Loki奉上俾Thanos)

(由於紫色嗰塊被奪走,GotG可能就係奉命追查下落,然後就輾轉遇上漂流太空嘅雷神)

同埋強行由Vision額頭再攞佢粒黃色石,之後去紐約搵Doctor Strange嗰塊綠色石

最後大家係熱帶森林大戰,好大機會第五粒粒石係喺黑豹故鄉Wakanda入面

至於第六粒紅色石(雷神2嗰粒)而家仲未知下場點樣。雷神2最後比Collector保管,但Collector嘅寶庫喺GoTG比人炸咗,所以下落仍然未能確定。
T.S 11:48 AM 11-30-17
對於大眾黎講, 劇情做得唔好, 就好難吸引非FANS入場, A3 吸引就係因為MARVEL肯去俾觀眾睇到唔同性質英雄片, 大眾先有信心

大超要屈機唔係問題, 唔好一時屈到, 一時又屈唔到就好奇怪

片後: BOSS 打TONY時只有2粒寶石.....?!
OT:
其實我覺得係兩部電影表現上問題,講真doomsday係用Zod條屍改造,本身Zod係MOS吸收左太陽能量之後已經同超人一樣咁強,改造完仲要加多樣可以吸收能量,根本點睇都勁過荒原狼囉,不過電影上的出場次序先令到觀眾有實力落差

---------------------

講真以現時出左場的英雄
大猩猩唔用手套都已經夠殺好多次啦,何況有幾粒石係手
哩個Thor太弱又無咩期望
唯一好奇係MCU個奇異博士如果無左粒石可以做到幾多野
HEAD_HUNTER 11:59 AM 11-30-17
條trailer有Wong出嚟露吓面都見唔到Antman.....
肉羊哩咖 12:11 PM 11-30-17
作者: HEAD_HUNTER:
條trailer有Wong出嚟露吓面都見唔到Antman.....
不過 0:35 開始有班主角列出嗰陣就有 Ant-man, 呢 part 反而無咗蜘珠仔
Rance 12:51 PM 11-30-17
可能有只係搵唔到
david 12:56 PM 11-30-17
你問緊乜? 套戲又未上邊個知?
我仲以為上佐...(年尾忙到無曬時間觀念)

咁當而家問定先,到有大大睇佐再麻煩話聲我知

講真我對一眾東東都無興趣,上次會入場睇CA3:CW都只係為佐先睹SPIDIE...
Rance 01:01 PM 11-30-17
咁你都係唔好睇
Eking 02:04 PM 11-30-17
唔想睇就唔好睇, 點解要迫自己呢?
Eking 02:10 PM 11-30-17
作者: T.S:
OT:
其實我覺得係兩部電影表現上問題,講真doomsday係用Zod條屍改造,本身Zod係MOS吸收左太陽能量之後已經同超人一樣咁強,改造完仲要加多樣可以吸收能量,根本點睇都勁過荒原狼囉,不過電影上的出場次序先令到觀眾有實力落差

---------------------

講真以現時出左場的英雄
大猩猩唔用手套都已經夠殺好多次啦,何況有幾粒石係手
哩個Thor太弱又無咩期望
唯一好奇係MCU個奇異博士如果無左粒石可以做到幾多野
乜唔係DS只係用粒石去控制時間, 其餘時間係冇用?

DC 唔係BOSS 之間實力問題, 而係WW 同SM 2集實力唔平衡, 打doomsday時重可以斬手, 打荒原狼時變成55波, 荒原狼又唔識放LASER.....
HEAD_HUNTER 02:11 PM 11-30-17
作者: Rance:
可能有只係搵唔到
但人地明明除左識變細仲識變大架嘛
Akira 明 02:18 PM 11-30-17
有無人覺得HULK BUSTER入面係HULK著住?
因為見D跳躍姿勢好似,TONY再著都無咩作為
會唔會TONY改裝俾HULK著?有幕見BANNER
旁有HULK BUSTER隻手

漫畫有無試過HULK 著甲?
以上亂估
T.S 02:23 PM 11-30-17
乜唔係DS只係用粒石去控制時間, 其餘時間係冇用?

DC 唔係BOSS 之間實力問題, 而係WW 同SM 2集實力唔平衡, 打doomsday時重可以斬手, 打荒原狼時變成55波, 荒原狼又唔識放LASER.....
所以我先話MCU個DS可以做到d咩
DS成個設定同漫畫真係兩回事得好緊要

-----

你啱,WW的確比人感覺係弱左咁,不過超人果度我就覺得相對正常(其實係咪轉左導演搞到演繹/表現方式出左問題)
講開又講我自己覺得JL戰鬥場面無BVS咁好睇同迫力
希望DC除左style外其他野都可以有多d統一性
豪傑公子 03:41 PM 11-30-17
作者: Akira 明:
有無人覺得HULK BUSTER入面係HULK著住?
因為見D跳躍姿勢好似,TONY再著都無咩作為
會唔會TONY改裝俾HULK著?有幕見BANNER
旁有HULK BUSTER隻手

漫畫有無試過HULK 著甲?
以上亂估
我覺得唔係, HULK本身已經接近刀槍不入,
跳躍力強到同識飛冇咩分別, 唔需要著甲啩...
T.S 03:46 PM 11-30-17
https://www.youtube.com/watch?v=LCcEVBWPmMg

咁快有預告分析
赤兵尉SETH 06:50 PM 11-30-17
正路A3大猩猩應該可以無雙屈晒成集, 到A4先老馬
Rv250 07:25 PM 11-30-17
2018/02 Black Panther
2018/05 A3 (HK 2018/4/28)
2018/07 Ant Man 2
2018/10 Venom
2019/03 Captain Marvel
2019/05 A4
2019/07 Spiderman 2

A4要再等一年
A3未上已經覺得好漫長
Kain 08:07 PM 11-30-17
-DEL-
搖搖 08:09 PM 11-30-17
唔知captain marvel尼十幾年去左邊呢....

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
Eking 08:18 PM 11-30-17
2018/10 Venom 好似唔關MCU事, 只係SONY 話會同SPIDERMAN連動
ゆり 10:47 PM 11-30-17

梁國雄議員
Kinny Riddle 10:54 PM 11-30-17
Trailer一出街,頻頻破紀錄

史上最快成為最多人觀看嘅YouTube trailer

A1 trailer需要6年先達到26m人次觀看,A3 trailer只需11小時就已經有25m人次。

Kain 11:29 PM 11-30-17
官方果條4200萬
如果計埋其他人UPLOAD果D,唔識計
hap3afrien 11:50 PM 11-30-17
作者: 搖搖:
唔知captain marvel尼十幾年去左邊呢....

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
可能俾元祖帶左返Hala?
HON HON 12:09 AM 12-01-17
呢個TRAILER我都睇左5次...

當每人都睇5次, 實夠數破紀錄LA....HAHA
標籤:Avengers, Infinity War, Marvel
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後

返回主題版面