Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 
~清談館~>日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.8
Hitomi 09:40 PM 03-21-17
作者: 空調:
想問下温泉旅館係咪唔收一個人的客?
各間溫泉旅館做法唔同~
唔收一個人係因為有避忌...因為發生唔少單身客在溫泉旅館自殺...
大山椒魚 09:46 PM 03-21-17
作者: 空調:
想去金具屋但佢好似冇單人PLAN
名店好多都無單人PLAN

直接打去問,淡季可能有得傾(未試過)
怪盜小G 07:18 PM 04-27-17
-DEL-
空調 10:23 PM 05-13-17
松本市和諏訪湖 周邊有沒有推介的景點?
各準備了一天時間 看了一些網上資料 好像只用半天
maxwaver 12:16 AM 06-16-17
頂下post先

下一轉打算大阪(日半)>伊勢(兩日)>鳥羽過海>靜岡(兩日)>東京(三日半)

初三重
http://www.kintetsu.co.jp/senden/shimakaze/
有無人坐過呢架
同急行差一個鐘&二千羊
伊勢神宮打算預一日半行哂內外應該夠?

另外單向移動有無咩pass合用…好似得靜岡mini可以幫到些少
Hitomi 09:21 AM 06-16-17
作者: maxwaver:
頂下post先

下一轉打算大阪(日半)>伊勢(兩日)>鳥羽過海>靜岡(兩日)>東京(三日半)

初三重
http://www.kintetsu.co.jp/senden/shimakaze/
有無人坐過呢架
同急行差一個鐘&二千羊

另外單向移動有無咩pass合用…好似得靜岡mini可以幫到些少
外宮無野行的~真係有野睇係內宮~雖然D鋪4點鐘開始陸續落閘,但一日可以搞掂啦
去食松阪牛呀喂
maxwaver 06:29 PM 06-16-17
作者: Hitomi:
外宮無野行的~真係有野睇係內宮~雖然D鋪4點鐘開始陸續落閘,但一日可以搞掂啦
去食松阪牛呀喂
坐架樹媽家姐入到去settle完都應該一點幾,原本打算係外宮hea遊下再晚飯休息
咁而家可以考慮settle完借酒店(五十鈴ヶ丘附近)的單車踩過去二見浦打個轉

第二朝再外宮>內宮咁行?
Hitomi 12:15 PM 06-17-17
坐架樹媽家姐入到去settle完都應該一點幾,原本打算係外宮hea遊下再晚飯休息
咁而家可以考慮settle完借酒店(五十鈴ヶ丘附近)的單車踩過去二見浦打個轉

第二朝再外宮>內宮咁行?
我諗外宮應該都真係hea唔到晚飯
小心果頭連D食店都好早收~我果時去食果間松阪牛~7點LAST ORDER
去完二見浦早d食晚飯囉
YALIU 03:16 PM 06-17-17
唔好意思有事想請教大家
買左8月東京來回
買完先發現回程係朝早9點幾
如果唔租多一日酒店有無其他地方可以休息?
例如網吧個D,主要夜晚訓幾個鐘就夠
leotam3 03:59 PM 06-17-17
頂下post先

初三重
有無人坐過呢架
同急行差一個鐘&二千羊

坐過(賢島-名古屋)
leotam3 04:00 PM 06-17-17
我諗外宮應該都真係hea唔到晚飯
小心果頭連D食店都好早收~我果時去食果間松阪牛~7點LAST ORDER
去完二見浦早d食晚飯囉
外宮冇野行+1
最旺係車站
Hitomi 04:17 PM 06-17-17
作者: YALIU:
唔好意思有事想請教大家
買左8月東京來回
成田?
機場入面有膠囊酒店

btw~你係飛9點幾唔係6點幾...點樣等呀...
(以前我都坐過express 6點幾清晨機)
成田/成田機場d酒店好平架咋...唔洗咁慘wo...
anyone 04:59 PM 06-17-17
成田免費休息室
leotam3 05:10 PM 06-17-17
唔好意思有事想請教大家
買左8月東京來回
朝早9點有乜問題
6點半去坐SKYLINER, 去到都只係7點a
YALIU 06:27 PM 06-17-17
成田?
機場入面有膠囊酒店

btw~你係飛9點幾唔係6點幾...點樣等呀...
(以前我都坐過express 6點幾清晨機)
成田/成田機場d酒店好平架咋...唔洗咁慘wo...
成田…唔好意思漏左講
我都坐過6點清晨機…
個種訓機場都係唔多岩我,
好怕訓訓下被人偷野
自己一個女人仔唔想搏

作者: anyone:
成田免費休息室
去睇睇先,THC~

作者: leotam3:
朝早9點有乜問題
6點半去坐SKYLINER, 去到都只係7點a
係當晚唔知點算...都怪自己衝動
leotam3 08:28 PM 06-17-17
成田…唔好意思漏左講
我都坐過6點清晨機…
好怕訓訓下被人偷野
自己一個女人仔唔想搏

去睇睇先,THC~

1) 住上野附近, 坐SKYLINER (2400YEN)
2) 住成田站(唔係機場), 十幾分鐘就到機場
3) 早一日住機場
平就應該係住成田平, 係夜晚食完飯就番去訓(冇野行
Hitomi 11:39 PM 06-17-17
成田…唔好意思漏左講
我都坐過6點清晨機…
好怕訓訓下被人偷野
自己一個女人仔唔想搏

去睇睇先,THC~

有無諗過住成田站~之前果日在成田周邊行下?
其實成田周邊都幾好行架

話說住成田機場酒店我都住過2次(就係坐9點幾果D班次但又唔想咁早起身
maxwaver 02:01 AM 06-18-17
成田…唔好意思漏左講
我都坐過6點清晨機…
好怕訓訓下被人偷野
自己一個女人仔唔想搏

去睇睇先,THC~

成田市or機場周邊的酒店幫到你
single應該五千附近有交易
hostel就通常三千有找

作者: leotam3:
坐過(賢島-名古屋)
你坐邊卡and有無試過d野食如何
打算book個好似好震撼(?)的車頭展望席,book唔到就cafe席咬個饅重
YALIU 01:45 PM 06-18-17
同老公傾掂數
比多一晚酒店錢,搭最早班車去成田
同埋…原來係8點機orz
leotam3 03:57 PM 06-18-17
成田市or機場周邊的酒店幫到你
single應該五千附近有交易
hostel就通常三千有找

你坐邊卡and有無試過d野食如何
打算book個好似好震撼(?)的車頭展望席,book唔到就cafe席咬個饅重
好似第2卡, 頭卡BOOK果時FULL晒(2015年6月時坐)
我果時因為坐3點幾車番名古屋, 只係去CAFE食件CAKE, D野食唔錯
P.S. 我好鍾意架車有超多LOCKER
Hitomi 09:31 PM 06-18-17
同老公傾掂數
比多一晚酒店錢,搭最早班車去成田
同埋…原來係8點機orz
早一晚入成田如何? (食完晚飯先慢慢入都得)

順便之前用宅急便寄走D大行李去酒店
咁咪輕輕鬆鬆~~我次次都是咁樣~舒服好多唔洗拖住大行李出機場
Gnosis 11:11 PM 06-18-17
唔介意住膠囊嘅話真係可以諗下住成田機場9h
又唔係貴, 又可以訓耐d唔使咁趕

如果介意就住成田啦
Hitomi 11:29 PM 06-18-17
作者: Gnosis:
唔介意住膠囊嘅話真係可以諗下住成田機場9h
又唔係貴, 又可以訓耐d唔使咁趕

如果介意就住成田啦
我見9h一個人 4900YEN 起...咁咪同成田/機場附近酒店差不多價錢...

成田機場 D 酒店雖然要坐Shuttle bus~不過我訓果兩次都係坐十幾分鐘車就到
大山椒魚 11:54 PM 06-18-17
之前搭早機住成田東橫
行過去T3都好方便

行到半路見到東武,
應該仲方便
Hitomi 03:51 PM 06-20-17
有無人今年跨年呀喂~~香港航空跨年直航札幌三千幾…忍不住買左! 太平啦!!

想賜教一下... 12月31日這天到底住溫泉酒店還是回市區等倒數??
其實對於倒數這類活動不熱衷,倒是覺得如果1月1日很多店鋪不開門,
不如12月31日住溫泉區,1月1日欣賞溫泉區風景,
晚一點回市區…這樣子…

有沒有心得分享一下…?
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 

返回主題版面