Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
chrischun 03:23 AM 05-04-17
作者: 信長:
唔係,爆左就爆左
.......

要開隱藏店

https://youtu.be/p5aHlIWr3OI
攪掂左先發現一個問題,我之前用3000盧比買左自建屋,宜家人都走曬,我仲有無方法加返D家具同武器架返去
jimmysinn91 03:57 AM 05-04-17
作者: chrischun:
攪掂左先發現一個問題,我之前用3000盧比買左自建屋,宜家人都走曬,我仲有無方法加返D家具同武器架返去
完左婚禮之後, 你去番條新村同果兩個人講野, 佢地就會番去你屋企門口
fortel 08:59 AM 05-04-17
作者: 寫輪眼:
唔止連續2日,我試過同一日連續2次都試過,
完咗一次即刻第二次....

亦試過紅月頭頂飄過,但無火燒EFFECT、無播片、無怪復生,
呢個我覺得係BUG咗
我試過打打下人馬紅月,之後隻人馬唔見左
阿聰 10:39 AM 05-04-17
有幾個問題:

1) 開完隱藏店,但點解冇得賣HYLIAN SHIELD?(我手上有一個)
2) RECOVERED MEMORIES #4 同 #6點開?
kain_plus 12:33 PM 05-04-17
作者: 阿聰:
有幾個問題:

1) 開完隱藏店,但點解冇得賣HYLIAN SHIELD?(我手上有一個)

2) RECOVERED MEMORIES #4 同 #6點開?

爆左自然會有得買,因為限持有一個

Sent from my iPhone using Gaforum
阿聰 01:06 PM 05-04-17
作者: kain_plus:
爆左自然會有得買,因為限持有一個

Sent from my iPhone using Gaforum
難怪,所以爆咗的話去買返一個就可以了。唔該晒!
chrischun 03:38 PM 05-05-17
主線要做既野基本上都做曬,開始支線任務先覺得盾反先係皇道
chrischun 02:47 PM 05-06-17
感動,終於搵齊120廟,宜家仲有41個未打,打完就有林克裝,發現咁集隻坐騎用途唔大,基本上隻馬好多地方去唔到,我行路跑山仲快
MultiPASS 05:08 PM 05-06-17
有幾個問題:

#4同#6都要完成主線任務,#4要於火山區救Daruk後代再返去同村長交代就有,#6於沙漠區揾返雷面具俾現任女族長。
chrischun 03:16 AM 05-07-17
經歷十幾小時,終於攞到林克經典服,攰到想死,不過睇見經典服要既升級材料,比死更難受
阿聰 03:18 PM 05-07-17
作者: MultiPASS:
#4同#6都要完成主線任務,#4要於火山區救Daruk後代再返去同村長交代就有,#6於沙漠區揾返雷面具俾現任女族長。
謝謝!前日連打三個主線時見到了。

chrischun 11:50 AM 05-08-17
嚟個公主真係煩,係最後第13個記憶碎片回憶,明明自己可以有能力殲滅古代兵器,係都要我哋嘅林克哥哥打到重傷先出手
寫輪眼 12:37 PM 05-08-17
經歷十幾小時,終於攞到林克經典服,攰到想死,不過睇見經典服要既升級材料,比死更難受
洗龍素材就比死更難受.....咁昇Amiibo那堆經典服是甚麼?
阿聰 02:21 PM 05-08-17
唔知道係咪中bug,我老早就完成robbie's research,
可以買ancient arrows之類,但個side quest仲係叫我搵robbie。
MultiPASS 03:32 PM 05-08-17
唔知道係咪中bug,我老早就完成robbie's research,
可以買ancient arrows之類,但個side quest仲係叫我搵robbie。
門口點左藍火未?有冇同博士再講過嘢?
阿聰 03:37 PM 05-08-17
門口點左藍火未?有冇同博士再講過嘢?
門口點咗藍火了,有再同博士講嘢。
如果冇搞錯,樓上兩樣冇做完,係買唔到ancient物品。

minekaoru 03:58 PM 05-08-17
拎左退魔劍,14心,一件古代裝升左一級
想問其實係可以夠打最後大佬
宜家周圍搵下野係好過癮,但係又唔知要強化到幾勁先夠打 xD
MultiPASS 04:38 PM 05-08-17
作者: minekaoru:
打晒四隻怪獸就可以直接打最後大佬,其實唔難打。
不過煮多啲香蕉榴槤同鐵菇(同類5個入)加攻加防加心心。
chrischun 05:15 PM 05-08-17
門口點咗藍火了,有再同博士講嘢。
如果冇搞錯,樓上兩樣冇做完,係買唔到ancient物品。

係可以買既,只不過係Robbie's research支線任務未解,同博士講野前脫光身上所有衣服,對話後就解了Robbie's research

其實你轉返英文系統,係youtube上打返任務名就可以知道點做,另一個方法係在選單(主線,支線任務)係要解既任務再按A制,會教你係邊個位置做嚟個任務
阿聰 05:17 PM 05-08-17
係可以買既,只不過係Robbie's research支線任務未解,同博士講野前脫光身上所有衣服,對話後就解了Robbie's research
今晚返去試下先,謝謝。

chrischun 05:22 PM 05-08-17
作者: minekaoru:
我一直都唔打最後BOSS住,廢事爆左無心情玩,宜家只係欠大約800種子,升級材料,支線任務,估計攪曬先開王
chrischun 05:26 PM 05-08-17
作者: 寫輪眼:
洗龍素材就比死更難受.....咁昇Amiibo那堆經典服是甚麼?
我無Amiibo,唔關我事,時運高,睇唔到Amiibo,買唔到Amiibo
MultiPASS 06:47 PM 05-08-17
嚟個公主真係煩,係最後第13個記憶碎片回憶,明明自己可以有能力殲滅古代兵器,係都要我哋嘅林克哥哥打到重傷先出手
公主之前係不得其法,第15段記憶Mipha有叫佢諗住保護「林克」不過未講完大佬就出現...
如果公主一早識用大能,咁...大家今次唔駛打...
昏迷童子Sleepy 11:15 PM 05-08-17
打晒四隻怪獸就可以直接打最後大佬,其實唔難打。
不過煮多啲香蕉榴槤同鐵菇(同類5個入)加攻加防加心心。
順便問問...其實係咪盾反空翻呢d防技唔精就冇得玩......

事關打左兩隻神獸...根本都冇用過呢d防技......
但係打完後睇番GW...佢仲講到唔用就唔駛玩咁款......
MultiPASS 11:21 PM 05-08-17
作者: 昏迷童子Sleepy:
順便問問...其實係咪盾反空翻呢d防技唔精就冇得玩......

事關打左兩隻神獸...根本都冇用過呢d防技......
但係打完後睇番GW...佢仲講到唔用就唔駛玩咁款......
唔用打最後大佬係難打一啲(加攻加防加心可補),未至於冇得打。
不過打人馬獸/Guardian掌握盾反同後跳會好似食菜咁秒佢地。
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 

返回主題版面