Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-20-17, 05:09 PM   #6076
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 天恨情 查看文章
如果唔靠炒搵唔到食既
呢行根本就有問題
行業生態係咁,你見而家舖數量同以前比,已經好大分別
新月 目前離線  
舊 04-20-17, 05:14 PM   #6077
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 新月 查看文章
行業生態係咁,你見而家舖數量同以前比,已經好大分別
所以咪話有問題
炒係一回事
仲要D客好似求佢咁
比佢地西面
呢D係乜鬼野行業咁巴閉
一個願打一個願捱
根本兩邊都有問題
天恨情 目前離線  
舊 04-20-17, 05:14 PM   #6078
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: rokuna 查看文章
最好既下火方法就係日日打去問候下佢

我同左老任投訴左
不了了之無回應嘅話. 再投訴多次

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 04-20-17, 05:16 PM   #6079
BLMballball

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0430 8233 5589
PSN  IDBallball
XBox Live GamertagBLMballball
引用:
作者: 天恨情 查看文章
如果唔靠炒搵唔到食既
呢行根本就有問題
唔單只遊戲界,香港所有零售業都係走緊去末路

舊 04-20-17, 05:27 PM   #6080
knob

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
引用:
作者: 益優格 查看文章
咪係
我情願買多幾支可樂,行多幾轉,都唔會益炒家果幾蚊

每次都買貴幾百就係因為你地呢D人
反正你都會買,我唔炒高幾百就笨啦,無成本地袋多幾舊
見到你呢種人真係笑左
knob 目前離線  
舊 04-20-17, 05:29 PM   #6081
BLMballball

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0430 8233 5589
PSN  IDBallball
XBox Live GamertagBLMballball
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我同左老任投訴左
不了了之無回應嘅話. 再投訴多次

Sent from my iPhone using Gaforum
問題根源係批發果度,你同賊王投訴俾賊仔打劫有咩用

舊 04-20-17, 05:34 PM   #6082
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: knob 查看文章
見到你呢種人真係笑左
你呢種人仲好笑sosad
天恨情 目前離線  
舊 04-20-17, 05:53 PM   #6083
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
其實講炒價, 代理, 呢D題目, 可唔可以開過新topic講?
唔單止NS, PS, Xbox都應該有呢個問題, 拿出去比多D人討論吧
lodoss 目前離線  
舊 04-20-17, 06:05 PM   #6084
鷹柳

註冊日期: Jul 2005
估唔到有貨既NS 比 長期冇貨 既PS4 PRO & VR 更加有商討價值
人地俾心甘情願又有咩所謂 又唔係自已要比
反正最終最後一定有靚價 PS4 SLIM 低見 $1980
大家其實都明白市場運作 唔奮氣大家吹下水OK 既
不過宜家好似傾到上晒火 就真心唔明 係度講都幾有條理 市場都冇人會理
浪費埋自己D 保貴時間
希望買左既 可以儘興 未買既可以儘早用心宜價入
鷹柳 目前離線  
舊 04-20-17, 06:37 PM   #6085
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: lodoss 查看文章
其實講炒價, 代理, 呢D題目, 可唔可以開過新topic講?
唔單止NS, PS, Xbox都應該有呢個問題, 拿出去比多D人討論吧
贊成
等個主題可以集中討論返主機情報.

希望未用到心儀價買到機既可儘快做到機主.
做咗機主既可以盡情enjoy遊戲,

多啲分享、少啲怨氣.

MO 目前離線  
舊 04-20-17, 07:06 PM   #6086
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
『みんなでワイワイ!スペランカー』紹介映像
https://youtu.be/u3-dfDJZ4yI
引用:

neo2046 目前離線  
舊 04-20-17, 07:34 PM   #6087
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
大家立場唔同其實根本冇乜好討論

有人認為炒少少都接受到
有啲就認為要等正價先出手
咁點討論呢

正如好多人眼中FF XV故事係九唔搭八但都係一隻唔錯嘅GAME
但响我眼中搞成咁根本就係糞,黑歷史確
你點說服我都係糞GAME一隻,根本唔駛討論
野良猫 目前離線  
舊 04-20-17, 07:50 PM   #6088
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 野良猫 查看文章
大家立場唔同其實根本冇乜好討論

有人認為炒少少都接受到
有啲就認為要等正價先出手
咁點討論呢

正如好多人眼中FF XV故事係九唔搭八但都係一隻唔錯嘅GAME
但响我眼中搞成咁根本就係糞,黑歷史確
你點說服我都係糞GAME一隻,根本唔駛討論
FF15糞+1
真係好希望佢可以出返隻V13

~~~OFF TOPIC~~~
lineage19 目前離線  
舊 04-20-17, 08:23 PM   #6089
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
(厚多士)

大家都係根住個Topic "港版 HKD2,340" 講架
由手機版發出
rorimoe 目前離線  
舊 04-20-17, 09:40 PM   #6090
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch POP SKIN by 부착맨
https://www.youtube.com/watch?v=Hb3foGi3vn8
引用:

neo2046 目前離線  
舊 04-20-17, 09:44 PM   #6091
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
水機早兩日貴左兩舊
行機仲係27xx

柚原このみ 目前離線  
舊 04-20-17, 09:46 PM   #6092
新月
Game Master

聽人講2450買到行彩機喎
仲要係金o
新月 目前離線  
舊 04-20-17, 10:09 PM   #6093
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
聽人講2450買到行彩機喎
仲要係金o
Fb相顯示幾日前有大量現貨

依個價比早幾日傳嘅(好震撼地)平多幾十蚊
由手機版發出

此篇文章於 04-20-17 10:12 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線  
舊 04-20-17, 10:30 PM   #6094
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://twitter.com/nicalis/status/854785734883987456
What's that? You really want an #amiibo from The Binding of Isaac: Afterbirth+ on #NintendoSwitch?

信長 目前離線  
舊 04-20-17, 11:29 PM   #6095
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
算了講第樣
請問有無人知hori 個joycon 差stand 幾時出?
是否都是usb 充?
話說淘仔有個賣90
如果差不多嘢就買個雜嘜算

此篇文章於 04-20-17 11:37 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-20-17, 11:40 PM   #6096
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
想堅持正價買入既人(A)沒有錯,

想比多少少或過到自己果關去買入既人(B)沒有錯,

最錯係A認為自己不能正價買入既原因係B既存在, 咁樣去賴就唔好啦,

因為B存在與否同A既堅持係無關係, 你話如果無晒B, 舖頭包一定正價嗎?
harakuma 目前離線  
舊 04-20-17, 11:47 PM   #6097
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: harakuma 查看文章

最錯係A認為自己不能正價買入既原因係B既存在, 咁樣去賴就唔好啦,

因為B存在與否同A既堅持係無關係, 你話如果無晒B, 舖頭包一定正價嗎?
當然不

會低過正價
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-21-17, 12:06 AM   #6098
新月
Game Master

引用:

一切都係以供貨量作準
無論有無人買所謂炒價
機個成本係唔會變

除非大量貨源,成本向下
就會迫住平手或者蝕賣
係咁多,無補充
新月 目前離線  
舊 04-21-17, 12:09 AM   #6099
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:

好搞笑........

無晒B剩番A,D舖唔做正價再賣貴D嘅話仲有人買?

好似樓上講,賣平D囉

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 04-21-17, 12:11 AM   #6100
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
一切都係以供貨量作準
無論有無人買所謂炒價
機個成本係唔會變

除非大量貨源,成本向下
就會迫住平手或者蝕賣
係咁多,無補充
點呀,你間舖賣貴幾多姐

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5810 04-11-24 11:55 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:36 AM

手機版 | APP版