Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-28-17, 09:49 AM   #351
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: david 查看文章
7傳媒組織聯署聲明 促政府介入跟進

潛台詞:有先算啦
當綁起人黎圍毆都係合情合理合法,理論上冇人死好難叫違法
Welcome to this crazy time~

舊 02-28-17, 10:42 AM   #352
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
吹晒雞都係得500多dd...so sad
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 12:33 PM   #353
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
得579,垃圾
未到暗票都唔夠601,廢到

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 06:45 PM   #354
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
淋病「唔X夠」票。XD

睇嚟淋病想喺第一輪攞下601票機會渺茫。

最意外嘅係班平時好聽話嘅土共區議會選委完全按兵不動,睇嚟佢哋都驚太過投注入淋病會嚴重波及佢哋喺2019區選選情。

唔知民主300+決定拆開提名俾胡曾時,係咪純粹負碌,抑或真係估到淋病會攞唔到601+提名?總之,客觀觀察嘅形勢係而家變相成為二輪制選舉,胡曾互相「界票」嘅危機相對減少。

成班建制「游離票」第一輪應該係會食住花生先。

喺好多有二輪制投票嘅國家,第一輪投票通常係歡迎相同光譜嘅候選人互相「界票」,攞得較多票嗰位就會進入第二輪,而兩人嘅支持者亦會有默契地第二輪all-in嗰位候選人。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 10:09 PM   #355
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
毒瘤如果入埋去仲好玩

舊 02-28-17, 10:10 PM   #356
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
淋病「唔X夠」票。XD

睇嚟淋病想喺第一輪攞下601票機會渺茫。

最意外嘅係班平時好聽話嘅土共區議會選委完全按兵不動,睇嚟佢哋都驚太過投注入淋病會嚴重波及佢哋喺2019區選選情。

唔知民主300+決定拆開提名俾胡曾時,係咪純粹負碌,抑或真係估到淋病會攞唔到601+提名?總之,客觀觀察嘅形勢係而家變相成為二輪制選舉,胡曾互相「界票」嘅危機相對減少。

成班建制「游離票」第一輪應該係會食住花生先。

喺好多有二輪制投票嘅國家,第一輪投票通常係歡迎相同光譜嘅候選人互相「界票」,攞得較多票嗰位就會進入第二輪,而兩人嘅支持者亦會有默契地第二輪all-in嗰位候選人。
咪玩啦
佢實際有700張以上

區議會同勞工界點會得0張5張咁少
肯定收埋唔放出黎
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 10:48 PM   #357
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: kev00269270 查看文章
咪玩啦
佢實際有700張以上

肯定收埋唔放出黎
應該仲有些已投薯片叔的選委會轉軚。

聽收音機講點解薯片叔要第一時間交提名票,因為每天都有選委縮沙轉軚,而提名票是計先不計後(即是某選委已經提名了薯片叔,但之後再提名淋病;咁兩張提名票,有效的只會是薯片叔那張),所以薯片叔才會急急腳去交提名。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 11:14 PM   #358
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
應該仲有些已投薯片叔的選委會轉軚。
你估淋病就冇呢個危機?

引用:
咪玩啦
佢實際有700張以上

肯定收埋唔放出黎
就算班土共歸晒邊,乜你真係以為中聯辦可以控制晒其餘500幾張咩?佢咁嘅把握贏,洗乜驚到日日係咁假傳聖旨話曾俊華攞唔到中央欽點啦,兼走去向習大大嘅成報淋紅油咁喪?

李嘉誠已經講得好清楚:提名時為明票,投票時為暗票。

此篇文章於 02-28-17 11:18 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 11:30 PM   #359
T.K.
很黃很暴力

有七百張,晒出黎已經唔駛玩啦
仲有暗票投過薯咩

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 02-28-17, 11:34 PM   #360
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
今次咪又係果招
一個做黑面推另一個好似無咁黑既上之嘛

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 11:36 PM   #361
T.K.
很黃很暴力

咁又唔介意呀,白面做衰野未照反枱,你會客氣咩

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-28-17, 11:57 PM   #362
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
封建制派冇自由意志,
林鄭牌面贏晒;
但一方面西環又好鬼驚林鄭會輸咁
看不透
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 12:10 AM   #363
T.K.
很黃很暴力

追著打先講

分分鐘西環就一直話自己已全面控制香港,一定要用佢既人
習總就放手要佢証明,証明唔到就拜拜
點知而家出盡奶力都579

西環不利就做肯定無錯

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-01-17, 03:25 PM   #364
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 香港電台
葉劉淑儀:提名遠遠落後於150票門檻 結束選舉工程

行政長官選舉提名期下午5時結束,參選人葉劉淑儀宣布,所得到的提名遠遠落後於150個的入閘門檻,宣布結束選舉工程,明天重新恢復立法會的工作。

葉劉淑儀下午召開記者會,表示雖然昨日不斷爭取提名,但不單無進帳,仲流失幾張提名票,有提名她的選委後來提名其他人。

她說,進行了77天的選舉工程,與各界人士、選委及組織舉行了137場會面、21場座談會、發表了3本政綱,又透露競選開支用不到競選經費上限的一半,她感議競選團隊及提名她的人士。

葉劉淑儀說,她爭取提名一直落後,又指自己是獨立參選人,是開明建制派,希望透過與不同派別人士溝通,包括過去不歡喜自己的人,例如參與佔中人士,又指泛民選委不是鐵板一塊。
葉劉淑儀在2012年特首選舉時,亦因未能取得足夠提名票而不能入閘。
下次再努力過
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 03:28 PM   #365
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
孳瘤: i will be back

>是開明建制派

乜依家仲有咁分既咩

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 03:34 PM   #366
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
孳瘤: i will be back

>是開明建制派

乜依家仲有咁分既咩
跪低既資勢靚D同醜樣D既分別

我都好想知佢到底有幾票
成日報佢得果30票左右
仲流失十幾張咪好慘豬豬
舊 03-01-17, 04:06 PM   #367
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有無話其餘二百幾提名票去左邊?

收埋唔用?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:09 PM   #368
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
有無話其餘二百幾提名票去左邊?

收埋唔用?
由手機版發出
+X哥: 個個都係friend,射落海好過

認真林鄭估計收埋左D
冇乜理由區議會一票都冇
其他300+有D票冇用到
建制就射左D落海
舊 03-01-17, 04:30 PM   #369
LTKS

註冊日期: Jan 2011
引用:
林鄭月娥再增一提名 共提交580份提名

行政長官候選人林鄭月娥下午再到選舉事務處遞交提名表格。林鄭月娥表示,早前提交的7份提名表格因字跡潦草,未獲選舉主任確認。她另外再遞交多一份新提名表格 ,一共提交580份提名表格。據了解,新增的提名表格是民建聯立法會議員柯創盛所簽署。

被問到當中會否有原本提名另一名參選人葉劉淑儀的選委,最終提名了自己;林鄭月娥表示不知道,她指剛得知葉劉淑儀結束選舉工程,對她表示尊敬,並讚揚對方用心用力撰寫政綱。

林鄭月娥又表示,希望今屆的行政長官選舉是一場公平、公正及有競爭性的選舉。她說,現時獲確認的候選人過往都有參與一定公職,相信未來3個多星期可透過公開辯論,讓選委更清楚其政綱。
知道個數字唔好聽,新交多一個

引用:
葉劉淑儀認為延續本屆政府作風及路線並非好事

未能成功入閘的葉劉淑儀認為,香港需要改變,如果繼續延續本屆政府的作風及路線並非好事,香港人應捍衞高度自治,她亦經常向中央官員表示應該讓香港人發揮高度自治。
她說,今次選舉有兩大因素,包括泛民取得破紀錄議席,亦有1名候選人據報道指中央並不接受,而建制派有4人參選,令提名票不夠分。

被問到日後與中央及中聯辦的關係,葉劉淑儀表示,中聯辦官員是她的朋友,但並非從屬他們,關係是基於互相尊重信任,要看雙方,形容是「你對我好,我對你好」,又說自己會看大局,並非小器的人。
被問到中央為何支持林鄭月娥而不支持她,葉劉淑儀表示要問對方,自己不知道,不想猜測。
繼續葡萄
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 05:03 PM   #370
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
曾俊華不出席行政長官選舉候選人論壇
雖然我都明白曾俊華唔係一個口才好的人,出席的話可能只會獻醜,但咁樣避戰又似乎樣衰咗D。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 05:25 PM   #371
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
論壇都唔出, 咁你之後點面向大眾,比人質詢
無以上覺悟點做特首??

此篇文章於 03-01-17 05:28 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 05:40 PM   #372

註冊日期: Mar 2010
引用:
+X哥: 個個都係friend,射落海好過

認真林鄭估計收埋左D
冇乜理由區議會一票都冇
其他300+有D票冇用到
建制就射左D落海
如果禁樣睇,即係佢夠601,但夠601的話,佢冇理由唔show出黎。
之前唔係吹佢要高票入閘咩? 鬼鬼地bo。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 09:35 PM   #373
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 001015 查看文章
如果禁樣睇,即係佢夠601,但夠601的話,佢冇理由唔show出黎。
之前唔係吹佢要高票入閘咩? 鬼鬼地bo。
肯定有人暗票投票會走票
如果提名>600實際<600實比人笑死
舊 03-02-17, 09:18 AM   #374
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 信長 查看文章
論壇都唔出, 咁你之後點面向大眾,比人質詢
無以上覺悟點做特首??
民主屍路....人地主場
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 11:38 AM   #375
david
The One

林鄭讚佔中清場「做得好唔錯 完全無暴力」 唔覺要問責辭職

引用:
特首候選人林鄭月娥昨晚接受《端傳媒》直播訪問,被問到處理佔領事件有甚麼可做得好一點,她稱覺得在溝通方面可以再做得好一點,與5個學生代表見面前,事先已和學生在政務司司長官邸討論用甚麼方法、以甚麼基礎上去談、談話後有甚麼行動等,已經「傾好晒」,而在清場方面,「相對喺咁嘅環境之下呢,係做得好唔錯架喇」,「完全係無暴力,可以能夠解決到呢件事,亦都係尊重香港嘅司法制度啦」,因是透過覺得太受影響的「某一啲人士」申請禁制令,「用一個比較和平嘅方法解決」。

被問到若再發生佔領事件會如何處理,她先表示不希望再發生,因對香港影響相當大,所以她的政綱是「防患於未然」,重視新管治風格,稱要「早一啲同巿民傾,同持份者傾」。她又謂「但係我都必需要承認,有時呢啲爭議性嘅事情,係難以完全解決得到」,舉例當年的皇后碼頭,為了更大社會效益便不可能不興建灣仔繞道,所以她不敢擔保「管治新風格」能避免有爭議性事件發生,但若果有,「都係用返嗰個態度啦,早啲希望能夠傾」。

被問到為何不問責辭職時,她就指若每一個政策不能推動便要辭職,「咁一半嘅問責官員走咗架喇,哈哈」,提到修訂醫生註冊條例、版權條例都做不到,哪又是否每一次都要官員辭職,並指社會會有足夠聲音反彈,令該官員感到「係時候個人問責啦」,而如有這事件發生「我會毫不猶疑咁去做,但係我感覺到社會畀咗我呢個感覺,並無強烈要去搵一個人去為呢場政改失敗負責」。

不過2月28日時林鄭曾形容自己對「七警案」「感受特別深」,因為警員在佔領運動期間承受很大壓力,而她當時正是負責政改討論的「大旗手」,並指「如果我自己處理得好、無佔中,呢件事就唔會發生」。
咁樣拉票?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
特首選舉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:18 PM

手機版 | APP版