Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV 情報區 2 l 已售
鈴蘭 11:11 PM 12-19-16
作者: ikari28:
儲劍唔係故事任,真係好奇
呢幾個任設定到level/装備要求太高
故事本身就要求低
結果......
難度既野講真可以調整架姐 你將堆General Bomb同高級鐵巨人換晒做普通Bombo同鐵巨人就已經得啦,何況果幾個墓本身就係ルシス大陸入面
你話打雀果D係地圖最深入位置難打我都仲可以了解

同埋講真中後期打完大海蛇之後 大叔個角色開始有問題
佢淨係不斷咁發癲插王子唔關心隊友 唔振作
但其實果一刻根本唔應該比四眼仔跟隊落去,而王子其實咁既情況下都有權Down下掛,雖然話佢身份係王....
根本作為戰鬥擔當既大叔先係最應該用最冷靜既角度叫四眼仔唔好跟,一係就大家唔好就佢
IDGAF 07:25 AM 12-20-16
作者: padage:
就係備受爭議既大量隱形牆, 唔比跳上車頂, 無攀岩系統等等
攀岩系統?

我亂玩上到火山好似有一小爬山動作的…

隱形牆,另到架飛天車變咗得物無所用…
係地上免入油行或者比$10快速移動,
好過起飛後連撞到乜都未知就失控爆炸GAME OVER(雖然首次遇到時係幾歡樂的)。

另外,
隻多年前開發期間好似話會同一堆知名的服裝品牌合作,主角有靚衫靚鞋換,
不過過咗多年後出GAME時,我玩的過程好似淨係見到Vivienne Westwood,
而且得女主角一件婚紗…

我以為會好似上次FF XIII奶廷咁有LV佢著添…

Louis Vuitton Presents Series 4: Lightning: A Virtual Heroine by Square Enix
https://www.youtube.com/watch?v=ImWljqM8kG8

細路翔 10:04 AM 12-20-16
澤城龍騎士同王子非親非故又自稱唔會ot但成日都免費落場幫手真係好謎
我覺得初始設定佢應該係巴哈姆特既神使

老實講佢地將整起cut左d部份搬返落黎再修正下就可以出完全版m9

https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M...108.A.860.html

我好肯定se之後修正左依家個澤城入隊bug後會比人插到飛天wwwwww
雙日 02:53 PM 12-20-16
作者: 細路翔:
澤城龍騎士同王子非親非故又自稱唔會ot但成日都免費落場幫手真係好謎

老實講佢地將整起cut左d部份搬返落黎再修正下就可以出完全版m9

https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M...108.A.860.html

我好肯定se之後修正左依家個澤城入隊bug後會比人插到飛天wwwwww
將個dlc提早免費放左出來...
鈴蘭 05:26 PM 12-20-16

好多人都話劍神隻眼同アラネア隻眼好似,懷疑其實根本佢係劍神本人既神使或者化身

老老實實 我好願意用金毛或者猩猩去換アラネア
雖然我覺得劇情上其實最應該離隊既根本就係四眼仔
細路翔 06:14 PM 12-20-16
猩猩話晒都係打boss主輸出,四眼仔又係buff職

所以最無存在價值係前任肥宅金毛,雖然我個人都想金毛十年後同整車妹修成正果而離隊
lineage19 11:24 PM 12-20-16
作者: 鈴蘭:
我覺得佢地中期目標update一定要解決呢個隱形牆既問題先sosad
渣渣下飛機忽然撞牆真係唔講得笑
飛機我未拎到唔知情況,
但係平時用陸行雞飛奔緊時無啦啦撞到個草叢(連樹都唔係), 之後又要轉個大圈先可以繼續真係好冇引
fantasy俊仔 12:38 AM 12-21-16
作者: lineage19:
飛機我未拎到唔知情況,
但係平時用陸行雞飛奔緊時無啦啦撞到個草叢(連樹都唔係), 之後又要轉個大圈先可以繼續真係好冇引
講飛車你飛去25分鐘睇咩事

不過都可以睇晒佢成條片講隻game,睇得多日本仔評睇下廣東話講又幾有親切感

fantasy俊仔 12:51 AM 12-21-16
今日ost生放送講到最後隻ifrit 原來今年5月先趕頭趕命加整落game

而且原本發想係ardyn就係ifrit, 原本應該係打完人型變火神
不過做唔切就分開左,同戰鬥次序倒掉
咁都解釋左隻ifrit點解係隻人型裸體變態咁
鈴蘭 01:31 AM 12-21-16
猩猩話晒都係打boss主輸出,四眼仔又係buff職

所以最無存在價值係前任肥宅金毛,雖然我個人都想金毛十年後同整車妹修成正果而離隊
唔會 金毛又可以扣防又可以引怪 成隊最有用係佢咁濟
四眼仔又可以Buff王子 有用的
猩猩.....唔打夠999AP開放上限佢點都係打得果9999 有鬼用咩
王子埋去斬幾下都唔止呢個數
細路翔 07:49 AM 12-21-16
唔會 金毛又可以扣防又可以引怪 成隊最有用係佢咁濟
四眼仔又可以Buff王子 有用的
猩猩.....唔打夠999AP開放上限佢點都係打得果9999 有鬼用咩
王子埋去斬幾下都唔止呢個數
講咁多,反正佢個co-op mode未搞返掂個劇本前,無得用兩條囡同將軍既話我肯定唔會課就是了

因為我第六章就連結攻擊limit break所以猩猩一直係我主輸出(ry
Hello MiMi 08:54 AM 12-21-16
錯手入左第8 定第9 章一路玩到尾爆機 (爆機lv@52 50 50 50)
老實其實第14 章連續暗夜真係幾好feel
結局亦出奇地唔差
但番番去做 quest 又唔係好想
封game 算數。
aquarius 12:02 PM 12-21-16
有新patch 1.03
細路翔 12:07 PM 12-21-16
個結局如果本身前面舖排得夠既話會變神end

但現實就係成個主線乜叉都無舖過
Hello MiMi 12:14 PM 12-21-16

所以真係有d 不明所以。
我都係睇番wikia 先知好多關係。
天空 01:00 PM 12-21-16
想問有冇得買衫?

著黎著去個2件~~悶死
Squaresoft 11:44 PM 12-21-16
作者: LEGOCAPTOR:
....

另外,
隻多年前開發期間好似話會同一堆知名的服裝品牌合作,主角有靚衫靚鞋換,
不過過咗多年後出GAME時,我玩的過程好似淨係見到Vivienne Westwood,
而且得女主角一件婚紗…

我以為會好似上次FF XIII奶廷咁有LV佢著添…

Louis Vuitton Presents Series 4: Lightning: A Virtual Heroine by Square Enix
https://www.youtube.com/watch?v=ImWljqM8kG8

https://roen-ff15.com/jp/html/produc...?category_id=1
ComeLOLoh 01:53 AM 12-22-16
嘩,好靚但好貴…
鈴蘭 02:21 AM 12-22-16
作者: Hello MiMi:
錯手入左第8 定第9 章一路玩到尾爆機 (爆機lv@52 50 50 50)
老實其實第14 章連續暗夜真係幾好feel
結局亦出奇地唔差
但番番去做 quest 又唔係好想
封game 算數。
講真我好想行黑夜版個map架 通街都係怪如果真係做到全地圖去到邊都係,個Openmap就有價值
鈴蘭 02:26 AM 12-22-16

根本成個世界觀同故事其實係可以寫得好好睇又好多野寫
好可惜呢位同人作家唔識寫+佢地唔夠時間整

一來明明講係父與子既故事但結果老豆咩戲都無,仲其實同Omen PV唔係好有關係
二來係好多野都說明不足又無鋪排,忽然廣志爆料話屍骸本身係人,玩家只會覺得「哦。」
三來係王子真係成長不足 你諗下隻戒指死幾多人先到佢手
佢竟然最後用隻戒指唔係咩覺悟完了,而係因為咩武器都無局著用咁上下輕浮既原因
鈴蘭 02:27 AM 12-22-16
作者: fantasy俊仔:
今日ost生放送講到最後隻ifrit 原來今年5月先趕頭趕命加整落game

而且原本發想係ardyn就係ifrit, 原本應該係打完人型變火神
不過做唔切就分開左,同戰鬥次序倒掉
咁都解釋左隻ifrit點解係隻人型裸體變態咁
唔止 仲因為咁改搞到你會覺得完全唔知隻ifrit出黎做咩既
細路翔 06:11 AM 12-22-16
根本成個世界觀同故事其實係可以寫得好好睇又好多野寫
好可惜呢位同人作家唔識寫+佢地唔夠時間整

一來明明講係父與子既故事但結果老豆咩戲都無,仲其實同Omen PV唔係好有關係
二來係好多野都說明不足又無鋪排,忽然廣志爆料話屍骸本身係人,玩家只會覺得「哦。」
三來係王子真係成長不足 你諗下隻戒指死幾多人先到佢手
佢竟然最後用隻戒指唔係咩覺悟完了,而係因為咩武器都無局著用咁上下輕浮既原因
我覺得應該唔關個作家事,純綷老豆個劇本因為無時間整cut走左
因為最開始版本PV係有果堆開發畫面既,果時劇本已經係依條腐女

2,3點好明顯都係因為SE上層三心兩意搞到無時間整

其實以SE財力要整返D EVENT落去根本易過食菜,但負責袋錢果班雖然肯燒錢但根本完全無理解過班客想要乜

TBT依家個人話要加返EVENT落去都唔代表班股東下一季望完條數肯比佢整,佢有咁自由既製作環境就唔會依家搞成咁
IDGAF 07:23 AM 12-22-16
出咗個約3GB大的更新,宜家係1.03版本,
多咗New Game+去繼承資料比你玩落去?

上次我用英語+中文字幕咁玩,
如果再玩試下玩返日語+中文字幕先,
之前玩的時候覺得佢個中文字幕應該係以日文版本為基礎做翻譯的,
因為留意到有部份閒聊時講的笑話英語版同中文字幕所表達的內容有分別。
(但奇怪的係CG片個口形又似係跟英文版的…)

另外,見PS STORE有個FF XV OST,可以比PS PLUS會員免費聽喎,
但怪怪地OST容量應該唔會太大,但個APP都要成十幾GB,
可能佢要邊播歌邊播片吧?
STRIFE 11:39 PM 12-22-16
玩左3個幾鍾跳跳跳隱迷,拎埋黑頭巾(嘔血
除左集郵類既元素,刷魔導BIS外,應該封得GAME
亦可能開NEW+試下TA個主線

如版友所講,一到後期就已經見到係半成品,根本未出得街,遺憾
故事真係可以做得好好,不過用錯單一男主既視線,錯誤既選擇
完全見到係CUT左勁多野,令到故事支離破碎,其他角色描寫薄弱,致令演出觸動唔到玩家,亦間接令到主線流程短(另一原因明顯就冇時間同未完成)
後期見到D MAP根本就有個雛型係到(水都/帝國MAP),但你唔會去到,失望
BTW,14章個暗世界真係幾好FEEL,俾我行下得唔得
角色唔基,叫討好,大隻佬後期既態度係問題點

戰鬥就OK好玩,各樣LINK ATTACK更易觸發會更好,唔好下下都BACK LINK ATTACK
最初最擔心既視角就比想像中好,好似隱迷果種細地圖都未去到玩唔到既程度
飛雷神再多D花式會更好
果13種武器扣HP真係好意義不明,又唔係勁
召妓獸你都係俾番我自己控制啦
飛車又係多X餘,一堆空氣牆+反智墮機GG

彈左咁多,講下D正面野
係就係冇左FF既味道,但隻GAME骨架其實真心做得唔差,個"OPEN WORLD"如果延續到後期其他MAP會係良作
作家9流+糞劇本編排真係可惜

評分:7/10會係MIN PAY,作為普通RPG會再高分D
aquarius 04:40 AM 12-23-16
playstation store 已有hoilday pack download
標籤:FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後

返回主題版面