Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-16, 06:08 PM   #551
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
釣魚技能我好似LV3,烹飪技能應該都LV9尾的了。

但就唔係好知佢個野外求生技能係點計?
呢個係野外行就有?即係唔係馬路,泥路、草地果類地方?
係人行定陸行鳥行都計?

堅鋼玳瑁龜好似係爆機後或選擇回到過去,去到車房第一個副任嚟。(啱啱開始未見到佢真身…)
我唔知LV夠唔夠了,平均好似LV52左右吧,
亦無特別搵靚武器,唔知用D牙籤劍吉佢幾耐先死了…
(爆機前係王都,見有好多LV45-7X的怪我都係避開無打的…)

13把幻影劍的位置同接副任內容有無關定知道地點行去就得?
主角合成最強劍咁樣式4X的敵人會易打多,但使骸的紅鐵甲人都仲係好麻煩
其實同伴招式有唔少幾好用
大隻佬"XXXX藍斯" (對不起今集的人名實在太長,而且真係記得呢兩隻字),我依家有四招,兩劍兩盾,主要用第二招消費兩格的劍技
軍師就用集合回血
相機男用重力彈,可以將好多細怪咁埋一齊

基本上沒有用升級魔法都打到55定58級,而且只係玩咗48小時就差同你一樣的成就就攞白金。幻影劍上網睇攻略好了,有一個真係估唔到位置。另外一般入迷宮打,有50支萬能藥、50支回復劑、50支高級回復劑、30條復活尾巴,再加各種狀態回復藥30支左右,基本上不會有難打地方(暫時)。

舊 12-09-16, 06:42 PM   #552
IDGAF
The One

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
主角合成最強劍咁樣式4X的敵人會易打多,但使骸的紅鐵甲人都仲係好麻煩
其實同伴招式有唔少幾好用
大隻佬"XXXX藍斯" (對不起今集的人名實在太長,而且真係記得呢兩隻字),我依家有四招,兩劍兩盾,主要用第二招消費兩格的劍技
軍師就用集合回血
相機男用重力彈,可以將好多細怪咁埋一齊

基本上沒有用升級魔法都打到55定58級,而且只係玩咗48小時就差同你一樣的成就就攞白金。幻影劍上網睇攻略好了,有一個真係估唔到位置。另外一般入迷宮打,有50支萬能藥、50支回復劑、50支高級回復劑、30條復活尾巴,再加各種狀態回復藥30支左右,基本上不會有難打地方(暫時)。
THX~!

我玩到尾段好多時都係靠大隻佬Gladiolus果個皇家之盾技能
同Ignis集合回血。
Prompto個重力彈好早已經拎咗同LV到 UP到出皇冠,
反而去到後期好少用,想順便升其他技能,
可惜主線後期其實遇敵次數不算好多,又不段有同伴離隊再歸隊,
結果好多技能指令都升唔滿。

果堆AP 333技,如果正常玩主線流程都唔知邊有位賺咁多AP了?
似乎都遇你之後係OPEN WORLD地圖接任打怪,玩埋堆隱藏迷宮慢慢升吧?

略睇攻略片,我要搞餘下的獎盃似乎最需要的係錢…
https://www.youtube.com/playlist?lis...nhJlnfEfoSe6Qn

買魚絲、回復品等,全部都係錢,
而我目前剛好無,即係又要打返狩獵任,
其實去到水都我已經覺得好窮…

爆完機得返$6,連上車快速移動果$10都無…
好彩燈塔農場剛好蘿白有收成,可以賣錢~!

https://youtu.be/pPcilgSaL9Y

https://youtu.be/pWCd4_-7Yzk

https://youtu.be/-9NzedmXyMA

舊 12-10-16, 10:44 PM   #553
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
睇GW講呢一年內都會有update DLC 更新
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 12:16 AM   #554
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 09:20 AM   #555
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我依d lv up廢人第三章就合完把劍係lv6x既狀態下食10000蚊飯走去劈死隻煙灰眼(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 10:38 AM   #556
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔知大家隻FF XV玩到邊?

如果計獎盃,我應該差呢幾個,有無咩心得可以更有效率達成條件?

http://www.playstationtrophies.org/g...5-hk/trophies/

世界漫遊者
獲得所有獎盃

萬劫龜之證
打倒堅鋼玳瑁龜

繼承意志者
蒐集了13把幻影劍

窮究烹飪之道
將烹飪技能的等級提昇至最高

窮究釣魚之道
將釣魚技能的等級提昇至最高

窮究野外求生之道
將野外求生技能的等級提昇至最高

大龜爆機後先打到

13把劍霸王係最難攞,淨係個迷宮已經夠晒惡

其餘3個努力行,努力釣,努力煮

舊 12-12-16, 07:00 PM   #557
aquarius
Game Master

想問吓"一竿風月"個quest有無話要D特別嘅釣魚裝備先釣到?
舊 12-12-16, 07:05 PM   #558
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
想問下釣魚....點解D魚都唔吃的??
放左杆都冇反應
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 07:28 PM   #559
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: SNAKE 查看文章
想問下釣魚....點解D魚都唔吃的??
放左杆都冇反應
要黃框

另外唔同魚食唔同野,你試下換一換
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 09:04 AM   #560
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
好似玩緊sidequest Fantasy 咁
真係好悶。
唔玩sidequest 同hunting 淨打怪又升唔到Lv。
good job SE !
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 10:13 AM   #561
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有無人覺得戰鬥系統有問題 ?

岩岩打完騎女, 由始至終我都係接近亂咁禁 O 搫, 夠tech bar 就就叫基佬出下招, 自己跳下跑下再飲下水就贏左, 都唔知出過乜招
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 10:24 AM   #562
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

岩岩打完騎女, 由始至終我都係接近亂咁禁 O 搫, 夠tech bar 就就叫基佬出下招, 自己跳下跑下再飲下水就贏左, 都唔知出過乜招
個戰鬥系統可以hea玩可以玩得好高深,13把幻影劍有唔同效果,要玩熟要花好多時間
而普通武器同DMC一樣,你配合方向,唔同時間就會有唔同招
舊 12-13-16, 11:00 AM   #563
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

就好似孫悟空咁
去娜美星個十幾日,你已經練到超越左撒亞人既極限
去到娜美星,幾下手勢就打贏左皇牌精英軍團
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 12:31 PM   #564
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
兩隻提燈怪用激光劍仲難打過隻劍妖
由手機版發出
~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 04:50 PM   #565
polyu7
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
二週目既AP, LV, 裝備keep唔keep?
polyu7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 05:11 PM   #566
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: polyu7 查看文章
二週目既AP, LV, 裝備keep唔keep?
要二週目要等佢更新
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 05:25 PM   #567
aquarius
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
要二週目要等佢更新
唔係爆機後仍有爆機要素嗎?
舊 12-13-16, 08:43 PM   #568
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
唔係爆機後仍有爆機要素嗎?
有,俾你去番ch8繼續未完ge side quest同隱藏迷宮
舊 12-13-16, 08:48 PM   #569
aquarius
Game Master

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
有,俾你去番ch8繼續未完ge side quest同隱藏迷宮
重玩主線故事就要等update?
舊 12-13-16, 08:53 PM   #570
IDGAF
The One

引用:
作者: Orage 查看文章
大龜爆機後先打到

13把劍霸王係最難攞,淨係個迷宮已經夠晒惡

其餘3個努力行,努力釣,努力煮
終於拎完13把劍,
拎最後果把劍時打果個夜晚先入到的迷宮,
真係打到彈盡糧絕…

駛唔駛困獸鬥打咁多場Boss戰呀~!

釣魚 LV10,反而比想像中容易,買套貴的釣魚裝備就已經易玩好多~!

宜家差野外求生同打巨龜就白金,但手上的回復品打迷宮已經用得七七八八了,
又要儲錢買定一堆打巨龜用…

野外求生=行萬里路?,聽聞由LV 9升至LV10可能要行足3小時…

https://www.youtube.com/watch?v=f9Ps8E5XiIM

舊 12-13-16, 09:03 PM   #571
IDGAF
The One

引用:
作者: aquarius 查看文章
睇GW講呢一年內都會有update DLC 更新
唔知佢個God mode係指乜呢?
new cut scene方面,其實會唔會就係Omen Trailer入面出現過的畫面呢?

雖然Game入面的CG片都有出現過類似畫面,
例如主角發惡夢打到爛衫果段,但內容就略有不同,
而且無咗Omen Trailer入面Luna出現的部份…

Final Fantasy XV Free Updates Revealed - GS News Update

https://www.youtube.com/watch?v=1DDG9OgPazY

Final Fantasy XV - Omen Trailer (North America)

https://www.youtube.com/watch?v=SZymd6r4wGg

舊 12-13-16, 10:47 PM   #572
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
想問SONY訂的朋友收到電話拎皮袋未?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 10:59 PM   #573
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: qwe 查看文章
想問SONY訂的朋友收到電話拎皮袋未?
自己上去攞啦,我都冇收過電話但去攞咗
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 11:55 PM   #574
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
自己上去攞啦,我都冇收過電話但去攞咗
果然係咁聽日上去拎
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 01:56 AM   #575
polyu7
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
有咩方法賺錢快....
polyu7 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 05:39 PM

手機版 | APP版