Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 41 - CLOSED
Sar8 12:17 PM 11-02-16
以為勇士岩開季打得有D辛苦今場會緊湊
點知
搖搖 09:35 PM 11-02-16
KT仲未回魂
番埋黎真係可以睇火力壓制
Penny仔 10:05 AM 11-03-16
禪師麻煩你檢討下啦
望向Lakers, 再睇下今年呢隊NYK...
好心就放權比教練去搞啦,如果唔係就自己落黎教

Hornacek話禪師冇干預佢, 但我就唔信喇
當初請佢, 就貪佢唔係大牌教練之嘛
阿聰 10:25 AM 11-03-16
作者: 搖搖:
KT仲未回魂
番埋黎真係可以睇火力壓制
我覺得KD來到好似有少少塞住勇士ball movement(有時會持球單打﹚,
當然KT命中率差要自己再調整,就算多咗KD可能變做三號得分手,KT角色仍然重要。
作者: Penny仔:
禪師麻煩你檢討下啦
望向Lakers, 再睇下今年呢隊NYK...
好心就放權比教練去搞啦,如果唔係就自己落黎教

Hornacek話禪師冇干預佢, 但我就唔信喇
當初請佢, 就貪佢唔係大牌教練之嘛
唔好夾硬打三角進攻啦⋯⋯隨非禪師自己教。
sunnypigdog 10:31 AM 11-03-16
作者: 阿聰:
我覺得KD來到好似有少少塞住勇士ball movement(有時會持球單打﹚,
當然KT命中率差要自己再調整,就算多咗KD可能變做三號得分手,KT角色仍然重要。

唔好夾硬打三角進攻啦⋯⋯隨非禪師自己教。
睇左一兩場NYK, Rose好似唔係好識打三角咁
阿聰 10:46 AM 11-03-16
作者: sunnypigdog:
睇左一兩場NYK, Rose好似唔係好識打三角咁
作為支持ROSE嘅我,我敢講ROSE係「完全唔識」打三角!
或者咁講,全隊NYK冇幾多個球員識!

三角進攻最講求傳、切、檔,呢幾點唔知點解好多球員都唔明!
而走位、中距離投射能力都係基本要求,但NYK球員好多都做唔到,
有D係能力問題,有D係打法問題(例如ROSE同MELO都需要球權﹚,咁點樣實行?

P.S. 公牛最尾NIKO連炒兩球FT追唔返,今季首敗。
Penny仔 11:09 AM 11-03-16
http://www.hk01.com/%E9%AB%94%E8%82%...9A%9C%E7%A4%99

正評是比易帝的
kin~kin 12:42 PM 11-03-16
個個今年睇好Devin Booker大爆發,但暫時都未有手感(我依然相信佢今年會掂的),但比較起上來TJ Warren就已經爆緊…

Klay Thompson 好似上季都係一樣,比較慢熱…同埋可能係fatigue,上季打到finals,off season又打team USA
kin~kin 12:54 PM 11-03-16
今日CP3 vs Westbrook…智力 vs 體力之戰
Penny仔 01:27 PM 11-03-16
作者: kin~kin:
個個今年睇好Devin Booker大爆發,但暫時都未有手感(我依然相信佢今年會掂的),但比較起上來TJ Warren就已經爆緊…

Klay Thompson 好似上季都係一樣,比較慢熱…同埋可能係fatigue,上季打到finals,off season又打team USA
Booker 個名響左, 一定比人重點招呼...慢慢會慣

Klay preseason 爆晒珠, 但開季3分就大低潮(D 2分反而keep 到)
不過射手係咁...要等手風順返
Penny仔 11:36 AM 11-04-16
雷一開波好有決心
但KD一個人禁返熄....

頂, KD 半場29pts
JMi 12:01 PM 11-04-16
我淨係覺得西書今日著果件背心好低能 lol
呢輪睇花生好過睇波 包括3-1 XD

RUBIO又傷唔知幾耐先出得返 THIB哥好慘
kin~kin 12:10 PM 11-04-16
作者: JMi:

Rubio傷,Kris Dunn順勢上位,表現好的話就搶埋個正選位…然後送走Rubio。

講真,Rubio真係好雞肋下,Playmaking佢真係好ok,但係佢射波真係…0係今時今日0既NBA好難生存
Sar8 12:14 PM 11-04-16
KD真係不留情
Penny仔 12:40 PM 11-04-16
夠啦, 收手啦....
kin~kin 12:57 PM 11-04-16
KD成場波都笑咪咪咁…

呢隊勇士的確有弱點,但火力真係恐怖
Sar8 01:11 PM 11-04-16
夠啦, 收手啦....
睇到WB第三節抖哂大氣.....
Penny仔 01:55 PM 11-04-16

今日佢的確需要救生衣
...等KD 作客先係主菜,今場大家當熱下身先啦
sunnypigdog 02:12 PM 11-04-16
今日佢的確需要救生衣
同意, 贏主場係應份, 作客都掂先可以開心
JMi 02:12 PM 11-04-16
今日佢的確需要救生衣
原來件野仲有得反轉著 完全痴左線 XD
Penny仔 02:15 PM 11-04-16
原來件野仲有得反轉著 完全痴左線 XD
唔係呀嘛....

有冇圖?XD
JMi 02:18 PM 11-04-16

唔知佢準備左幾多款 XD
Penny仔 03:00 PM 11-04-16

唔知佢準備左幾多款 XD
有質素, 有品味......
Penny仔 04:52 PM 11-04-16
對此尼克隊的後衛Courtney Lee在受訪時表示:「我們的防守練習需要貼近真實,不應該再去練習如何反制三角戰術。我們在進攻端已經練習用三角戰術來進攻,竟連防守端也要練習應對三角戰術。我想我們應該多練習面對pick and rolls時的防守,才能在場上更從容面對,這才是其他隊伍真正在執行的戰術。」

http://www.xxlbasketball.com.tw/article/317

真的嗎?
阿聰 05:13 PM 11-04-16
對此尼克隊的後衛Courtney Lee在受訪時表示:「我們的防守練習需要貼近真實,不應該再去練習如何反制三角戰術。我們在進攻端已經練習用三角戰術來進攻,竟連防守端也要練習應對三角戰術。我想我們應該多練習面對pick and rolls時的防守,才能在場上更從容面對,這才是其他隊伍真正在執行的戰術。」

http://www.xxlbasketball.com.tw/article/317

真的嗎?
都冇球隊打三角進攻。
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面