Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87  ... 最後
電視遊戲討論版>Playstation VR - VR 頭戴式顯示器 專區 | PSVRは200万台を突破!
stcdavidhk 01:58 PM 10-11-16
原來又改左不支援pc?
ゆり 01:59 PM 10-11-16
作者: stcdavidhk:
原來又改左不支援pc?
一開始講係發售之後先會考慮支援
stcdavidhk 02:23 PM 10-11-16
ic,其實想問好耐,我見佢介紹普通一般game係咪可以當mon用?
ayane123 02:24 PM 10-11-16
作者: stcdavidhk:
ic,其實想問好耐,我見佢介紹普通一般game係咪可以當mon用?
是可以的!!
stcdavidhk 02:52 PM 10-11-16
作者: ayane123:
是可以的!!
咁已經值得我買,家中電視多人用
忍者 03:18 PM 10-11-16
作者: pet3:
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴
仲970?!
有心玩最少都1060啦宜家
AshleyYan 03:22 PM 10-11-16
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴
但P4 Neo+VR+Cam+Move其實唔爭好多
反正玩既game唔同,買晒佢就得
ayane123 03:38 PM 10-11-16
作者: AshleyYan:
但P4 Neo+VR+Cam+Move其實唔爭好多
反正玩既game唔同,買晒佢就得
其實唔爭好多????

ps4 pro$3180 PSVR連CAM版$3480 兩支MOVE $298 X2=$7256

$7256一部htc vive都買唔到喎
忍者 03:42 PM 10-11-16
咁所有review htc vive 表現都比PS VR好
又唔係apple to apple
咁冇得比喎
ayane123 03:48 PM 10-11-16
作者: 忍者:
咁所有review htc vive 表現都比PS VR好
都唔會同價囉
價錢同質數是正比當然的

我都唔覺得PSVR質素好高
ゆり 03:49 PM 10-11-16
咸濕是要比錢的
kanone 03:50 PM 10-11-16
htc 副vive唔岩戴眼鏡人仕用
但psvr 戴眼鏡都無問題
忍者 03:51 PM 10-11-16
所以其實我想試htc vive多過PS VR...
不過宜家部DESKTOP好地地冇原因去換機(I7 2600, 上年年頭換左GTX960 4G)
兼且唔知火牛咩火數所以唔敢再上喇

PS VR我連兩個波都有,係差個頭盔咋...冇可能唔入啦

作者: ゆり:
咸濕是要比錢的
紳士GAME我寧願睇紳士片
AshleyYan 04:47 PM 10-11-16
作者: kanone:
htc 副vive唔岩戴眼鏡人仕用
但psvr 戴眼鏡都無問題
我戴眼鏡,好OK喎!

有個朋友不停求我讓套PSVR比佢先...
唔知第二水要等幾耐呢..?
pet3 04:52 PM 10-11-16
作者: 忍者:
仲970?!
有心玩最少都1060啦宜家
上頁D人講970就得既....

不過PC版咁貴
真的等下代比較好

ps4那個本身咩都有
係差vr本體 3200 先即買

畢竟PC 日系遊戲
唔係VR要咁高機能
我直接iMAC就玩到嘛

公布左夏日課堂的CV未?
AshleyYan 05:04 PM 10-11-16
上頁D人講970就得既....

不過PC版咁貴
真的等下代比較好

ps4那個本身咩都有
係差vr本體 3200 先即買

畢竟PC 日系遊戲
唔係VR要咁高機能
我直接iMAC就玩到嘛

公布左夏日課堂的CV未?
970係最低要求,建議1070/1080
1060快970唔係太多
kanone 05:25 PM 10-11-16
作者: AshleyYan:
我戴眼鏡,好OK喎!

有個朋友不停求我讓套PSVR比佢先...
唔知第二水要等幾耐呢..?
玩過2次都覺得唔舒服
1次商場demo
1次台場vr zone
舊野向前墜壓住副眼鏡 又好鬼焗

psvr 玩過1次全程都無唔舒服 同果d軟膠無海綿甘焗
AshleyYan 05:49 PM 10-11-16
作者: kanone:
玩過2次都覺得唔舒服
1次商場demo
1次台場vr zone
舊野向前墜壓住副眼鏡 又好鬼焗

psvr 玩過1次全程都無唔舒服 同果d軟膠無海綿甘焗
有無重新較過條帶?
我估因為條帶本身係個無戴眼鏡既人較落
我試過戴眼鏡玩又試過戴con玩,差唔多即~
安安 05:50 PM 10-11-16
https://www.youtube.com/watch?v=Mm4zdUKwLCU 設置篇
https://www.youtube.com/watch?v=T1YQdDT6Mdk 遊玩空間篇
作者: :

david 06:29 PM 10-11-16
作者: teealpha:
SONY之前唔係講過話會考慮令PSVR支援電腦咩
正路都係寫個driver之嘛,雖然SONY既軟驅編程能力不嬲都只有被人嘲的份
作者: :
Q: Can I use PS VR with my PC or Mac?
No, PS VR is designed to work with PS4.

http://blog.us.playstation.com/2016/...-ultimate-faq/
官方FAQ話無PC份
redcreature 11:21 PM 10-11-16
New title - 美少女夢工場 VR
http://gnn.gamer.com.tw/2/138392.html
X&Y 02:11 AM 10-12-16
曾經既VIVE用家, 因為本身已有部執相pc機行緊i5 6600k@4.4Ghz + gtx1080
所以投入既成本唔算大好多倍

vive令我會賣既最大問題係超多線..

兩個定位器既變壓器
hub 有一條變壓器, 一條顯卡DP去mDP入hub, 一條接電腦usb

根住再一條特長線去vive本體.

真係煩到傻左, 每次玩完都pack又煩, 每次都要cal一次定位..

放晒係度又俾屋企人話.

雖然個兩個controller 同move 比真係完全唔同次元..

但真係太煩了.. 7k5入, 6k放走左/
Lure 05:10 AM 10-12-16
https://store.playstation.com/#!/en-...IRTUALREALITYG

可以 Download 定啲 Demo
pet3 11:09 AM 10-12-16
https://eshop.asia.playstation.com/zh_HK/history

話說
你們在這網址睇唔睇到自己的訂單?

我登入了都睇唔到
Amuro0093 11:56 AM 10-12-16
新Move 居然仲係用USB MINI, ha ha
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87  ... 最後

返回主題版面