Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Android 系統/手提/平板 討論區 (十六)
Busconcamp 12:47 PM 06-18-16
作者: Tano:
今時今日
韓水G Pro2 32GB 重入唔入得過呢

唔知有冇OTG?
入唔過,新機停產左近1年,市面2手/鬼機就有...
OTG...上左5.0已完~
上左5.0 d電去得快左...部F350S俾左屋企人用
作者: mikemike:
過氣機,正常LG唔會有更新!
只知近日F350K有小更新
Tano 02:53 PM 06-18-16
4.4.4用慣咗制位

原生5或6襟完下又襟番上真係走番轉頭

加上睇完四架新X至會出post問
シェンムー 09:07 PM 06-21-16
Z5P 有更新 , 主要加返STAMINA MODE
但係無開嘅情況下電力都應該有慳到 , 感覺上5-10% 左右
同埋無咁易熱
J+1 11:21 AM 06-22-16
台柱都冇埋Htc真正變rip了...

http://m.ltn.com.tw/news/business/breakingnews/1737000
由手機版發出
X&Y 02:37 PM 06-22-16
htc 10仔今次其實用得幾滿意, 係相機同電量唔夠s7黎
其餘各方面我都覺得比s7好..
剩返雪紅姨, htc真係收得山
X&Y 06:08 PM 06-22-16
1+3 入手, 即刷custom rom,
除左相機追唔上當代旗艦外, 其餘各方面都高水準
X&Y 08:56 PM 06-22-16
PRIV at&t版299USD
Squall-Lucifer 10:02 PM 06-22-16
作者: X&Y:
聽說6GB RAM裡頭只有4GB能用,這是原裝氧OS的限制還是custom ROM都一樣?
X&Y 10:07 PM 06-22-16
作者: Squall-Lucifer:
聽說6GB RAM裡頭只有4GB能用,這是原裝氧OS的限制還是custom ROM都一樣?
kernel setting
原裝氧OS set左限制最多只有29個background task,

我依家連埋cached process已經用左4.2gb ram

android堆apps真係有大食大whatsapp都可以咬200mb ram
Squall-Lucifer 10:12 PM 06-22-16
kernel setting
原裝氧OS set左限制最多只有29個background task,

我依家連埋cached process已經用左4.2gb ram

android堆apps真係有大食大whatsapp都可以咬200mb ram
你是否刷了CM?
X&Y 10:16 PM 06-22-16
作者: Squall-Lucifer:
你是否刷了CM?
刷左PARANOID ANDROID

cm遲D先玩
Busconcamp 05:07 PM 06-24-16

不少使用 HTC 的用戶都對 HTC Sense Home 讚不絕口,HTC Sense Home 8 居然有可能開放給其他非 HTC 手機用戶使用!HTC 迷,點睇?

日前 HTC 開始向部份 Android 4.4 或以上系統的非 HTC 手機用戶發出邀請,參予 HTC Sense Home 8 的封閉式內測。Sense Home 8 是旗艦機 HTC 10 的原生 Launcher,不少用戶認為它和 Android 原生系統最相似,但同時提供讓用替換 Icon、插件等 Freestyle 個性化定制功能,是主流生產商中最好看的介面。

可惜的是,暫時還未知道如何申請參加這封閉式內測。或者 HTC 會在稍後將測試公開,甚至正式將 Sense Home 8 對所有手機開放。

Busconcamp 10:45 AM 06-29-16
據報指可惜續航力一般...
X&Y 07:25 AM 06-30-16
作者: Busconcamp:
據報指可惜續航力一般...
我用兩個custom rom都做到6hrs Screen on time
係要拎mate 8 / A9pro 黎比續航力既咩機都死既
Tano 10:00 AM 06-30-16
但A9 Pro下半年肯返行貨未?
Reishin 10:29 AM 06-30-16
想買部5吋咁上下MON嘅機,上網/SEND MSG/轉珠用
諗緊Z5定X好…Z5系列成半年都無減過價
強國/三叔不考慮
JMi 10:36 AM 06-30-16
作者: Reishin:
想買部5吋咁上下MON嘅機,上網/SEND MSG/轉珠用
諗緊Z5定X好…Z5系列成半年都無減過價
強國/三叔不考慮
Z5真心有點熱
我都等緊X報告... 為左唔熱我XA都唔太介意 lol
Z5唔太見水貨所以個價可能硬少少掛
之前都係幫女友平玩下部Z3+算 佢剩係對相機有要求
Reishin 10:49 AM 06-30-16
作者: JMi:
Z5真心有點熱
我都等緊X報告... 為左唔熱我XA都唔太介意 lol
Z5唔太見水貨所以個價可能硬少少掛
之前都係幫女友平玩下部Z3+算 佢剩係對相機有要求
XA得16GB唔夠用
我而家Z2都係16GB,之前爆咗位要洗機先得
會考慮X因為佢有64GB

話說睇過HTC ONE A9,可惜粒電太細...
JMi 10:58 AM 06-30-16
作者: Reishin:
XA得16GB唔夠用
我而家Z2都係16GB,之前爆咗位要洗機先得
會考慮X因為佢有64GB

話說睇過HTC ONE A9,可惜粒電太細...
女友Z3+同家姐Z5我都要DISABLE好多BACKGROUND野先無咁食電
用落粒電係無以前Z/Z2咁挨得咁
我16GB用用下都會爆 都係SD CARD同電腦BACKUP勤力D咁

X睇網上報告同Z5個感覺差唔多 Z5既缺點佢依然繼承晒咁 lol
但實情我鍾意今次個一體感設計多過玻璃底了
亍 ◣ 08:53 PM 07-01-16
N FOR 了結糖

http://chinese.engadget.com/2016/06/...ndroid-nougat/
FREDDY@o@ 01:25 PM 07-05-16
LG G4燒底板, 剛過保養一個月要收2000蚊維修 個爛鬼維修話無得抄返d資料, 實際上有無方法做到的?

想買部平機, 有無好介紹
X&Y 01:39 PM 07-05-16
作者: FREDDY@o@:
LG G4燒底板, 剛過保養一個月要收2000蚊維修 個爛鬼維修話無得抄返d資料, 實際上有無方法做到的?

想買部平機, 有無好介紹
聽聞出面有地方幾百蚊焊接返粒SoC
咁可以拎返D資料出黎, 但有人整完一星期又壞過.
所以真係預你拎返data出黎就算.
FREDDY@o@ 01:45 PM 07-05-16
聽聞出面有地方幾百蚊焊接返粒SoC
咁可以拎返D資料出黎, 但有人整完一星期又壞過.
所以真係預你拎返data出黎就算.
買左機先算, HTC E9評價如何
X&Y 02:01 PM 07-05-16
作者: FREDDY@o@:
買左機先算, HTC E9評價如何
e9用mtk Helios x10 SoC我會建議你skip
厘粒野hw上有bugs

不如你講下budget幾多, screen size想幾大, 有咩牌子係一定唔會要
或者有無其他要求
FREDDY@o@ 02:06 PM 07-05-16
e9用mtk Helios x10 SoC我會建議你skip
厘粒野hw上有bugs

不如你講下budget幾多, screen size想幾大, 有咩牌子係一定唔會要
或者有無其他要求
想買部$2000左右An機, screen無所謂, 唔用LG/3星
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面