Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-15, 09:49 AM   #751
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
打仗殺人好平常者
佢d 三線劇都成日殺架啦
不過無血者
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-15, 10:00 AM   #752
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
半夜播冇需要剪喇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-15, 12:03 PM   #753
ゆり

註冊日期: Nov 2004
隻グレイズ改加埋套武器set2

成品好有ac風味 好正
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-15, 09:31 PM   #754
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
朱子聰一人份飾兩角,唔差

對白如預期無之前咁爆:

你記住切呢啲嘅時候,要用貓爪手

唔係咁吖,呢個係狗爪手嚟吖

將你多出嚟嘅蘿柚肉放埋落去吖嘛!

所以要由我自己嚟食返~ 哇!!!吖!!!!(拉高十六度)

乜你隻眼生係個屎怱度?

CGS 呢個名冤崩爛臭,簡直令人作嘔,令人聽到都扯火。

做乜諗咁多吖?會光頭㗎

=====

問:感覺上三日月好似比同年嘅細粒咁

真係玩天元突破?

估澳加會唔會死嚮暗殺?

此篇文章於 11-07-15 09:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 05:08 AM   #755
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
套野得兩季,已經走左四份一劇情,都未講世界情勢
應該唔會戰線開到好誇果種吧?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 06:05 AM   #756
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
呢套有睇~!
的確唔錯,個主角次次手起刀落話殺就殺,絕不拖泥帶水~!

不過,點解今次官方香港中文字幕版得mytv個粵語+香港中文字幕版的,
上次高達創戰者TRY好似係TVB版播出後網上官方youtube版就隔幾日出日語+香港中文字幕720p版。

GundamInfo的高達創戰者TRY (香港中文字幕版)
https://www.youtube.com/playlist?lis...hZ_vMkbK4HU9mG

今次呢套官方版暫時只解放咗第一集英文字幕720p版~!
mytv就去到第3集。
http://mytv.tvb.com/tc/cat_animation...orphans/222546

MOBILE SUIT GUNDAM IRON-BLOODED ORPHANS-Episode 1: IRON AND BLOOD…(ENG sub)
https://youtu.be/XsuzL6GYk3c

舊 11-08-15, 01:15 PM   #757
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
話說大叔你好似無咩朋友喎

就算出到去都撈得唔長啦

呀你又幾清楚喎orz 做野啦 衰仔orz
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 02:13 PM   #758
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: T.K. 查看文章
套野得兩季,已經走左四份一劇情,都未講世界情勢
應該唔會戰線開到好誇果種吧?
睇目前故事主角方只係一班傭兵就算世界大戰都唔會會係事件中心
可能都係設計好世界觀唔同勢力留番尼出下外傳
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 02:15 PM   #759
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
將大小姐安全運走先講下一步啦.....如果連呢單野都做唔好,個鐵華團隨時關門大吉

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 02:28 PM   #760
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
導演好似都講過唔想搞拯救世界之類
我諗故事中心點同世界情勢唔會有太多交接啦,頂多係世界情勢有變、女主角唔再值錢等等

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 04:30 PM   #761
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
大小姐做了大家的老師,女僕果然是有點不妥?

帽子男下回終於正式出場了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 06:07 PM   #762
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
OP

鉄血のオルフェンズ関連。
次週第7話『いさなとり』ですが予告映像のように新キャラ・新メカの登場です。
メカ作監有澤さんのメカ作画陣はもちろんキャラ作監戸井田さんのキャラ作画陣、
戦艦等のCGを担当しているカプセルさんたち大奮闘の話数になりますのでお楽しみに!

引用:
本日は一足早くBlu-ray第1巻ジャケット画像をお届け!
そして更なる追加情報も明日公式サイトにて公開いたしますのでどうぞお楽しみに!

此篇文章於 11-08-15 06:24 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 07:00 PM   #763
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: supermanlady 查看文章
側睇好有GN-XIII嘅感覺

舊 11-08-15, 07:13 PM   #764
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇目前故事主角方只係一班傭兵就算世界大戰都唔會會係事件中心
可能都係設計好世界觀唔同勢力留番尼出下外傳
由手機版發出
年番有52話, 呢套有無可能?

火星獨立筆桿要靠大小姐, 但唔知佢做到乜, 鎗桿就要靠鐵華團; 不過好似目前已知佢哋朋友少敵人多。

舊 11-08-15, 07:29 PM   #765
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
導演好似都講過唔想搞拯救世界之類
我諗故事中心點同世界情勢唔會有太多交接啦,頂多係世界情勢有變、女主角唔再值錢等等
今集又係文戲,都係試水溫作品多
試下現今觀眾對故事追求既底線,再黎同玩具銷售做個平衡

真的話,都係好事,有d內涵而又唔需要硬塞戰鬥而浪費成本、篇幅

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 09:21 PM   #766
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: T.K. 查看文章
今集又係文戲,都係試水溫作品多
試下現今觀眾對故事追求既底線,再黎同玩具銷售做個平衡

真的話,都係好事,有d內涵而又唔需要硬塞戰鬥而浪費成本、篇幅
絕對係,交待好故事設定背景好緊要,更重要,無人會再忍受一季番有兩集半總篇集~

第06話魚生

01. (服裝秀)除咗整備大叔同女僕之外,連大小姐都有制服。
02. 地球同火星每隔兩年互相最接近,今次偏偏要隔最遠時先出發去地球,要以木星嘅重力做加速,路就行遠咗,仲要面對多個勢力~(科學嘅根據做得唔錯)
03. 一講到政治,大小姐仍然最在行
04. 澳加識起底~
05. Barriston代表嘅TEIWAZ係木星圈上以至外太陽系最大綜合企業(有啲似三叔):重工,建設,零售批發,金融,醫療,教育農業運輸,全包;幾乎包攬晒火木,同火地之間嘅運輸,即使海盗比舊年嚴重多一倍,佢亦能夠減輕損失。
06. 女僕一見TEIWAZ,表情有啲怪異
07. 監察官似乎接管咗火星支部,但無追擊鐵華一伙,反而最後仇家追到上門
08. 長髮牛仔帽男,未播OP之前已半現身
09. 予告:長髮男個女友係駕駛員,有專用機

此篇文章於 11-08-15 09:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 09:30 PM   #767
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
三日月原來唔識字, 幾時先識睇書...

台灣Kids都上埋~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 09:35 PM   #768
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
一講木星就想起木星帝國……
大哥又係到插死旗……

舊 11-08-15, 11:38 PM   #769
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
今集平淡中卻又好壓抑沉鬱吓,學寫字班細路睇怕三五七集後可能死咁大半....
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 12:36 AM   #770
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: WonderJimmy2 查看文章
今集平淡中卻又好壓抑沉鬱吓,學寫字班細路睇怕三五七集後可能死咁大半....
因為鐵華團嗰種殘酷當平常的態度(特別係玩做過手術的細路),所以總係有股沉重感
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 01:50 AM   #771
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ゆり 查看文章
隻グレイズ改加埋套武器set2

成品好有ac風味 好正
被人話似3SL部封面機嘛 (其實簡單講個頭就似ac的EYE系列頭部,不過我覺得更似這個->CR-H73E http://www.kotobukiya.co.jp/product/product-0000000165/
然後加上雙肩+雙火箭炮就似3系那位ranker no.1 DUALFACE了 (雙肩榴彈砲那部

搞到我唔知買fumina先定買グレイズ改+グレイズ+武器set先

此篇文章於 11-09-15 01:54 AM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 04:02 AM   #772
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
肥仔聽完團長玩命理由後個O咀表情超正

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 11:12 AM   #773
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
奧加一直都俾三日月無言壓力逼得好緊,後面三日月問佢辛苦嘛果下又扮輕鬆話冇事,其實佢兩個大家都知大家難處,不過習慣左分好工作,一個負責諗一個負責出去打

咁情況下兩個人一齊行,如果後面奧加有乜三長兩短的話三日月都唔會點長命
結論: 兩個都主角光環加護緊,最多有險境但唔會便當

P.S. 今話便當大放送 (無誤
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 12:04 PM   #774
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
當殺人講成工作完...套野真係好dark
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 12:13 PM   #775
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
肥仔心諗:「我揾條命搏就係為左你呢個hehe
理由?

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 05:39 PM

手機版 | APP版