Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-06-15, 06:56 PM   #451
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: now_loading 查看文章
原來個pass 都唔貴, 搵次都要用pass 玩廣島先... 大阪去, 福岡走...

冇期限

http://jessicalovestravel.blogspot.h...g-post_26.html
THANKS!!!

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-15, 11:32 PM   #452
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: ayato 查看文章
想問下我PASSPORT 2016 2月頭到期
而我今個月月尾飛名古屋,岩岩過左半年,,
係唔係要換PASSPORT?
因為聽過話JP 唔洗睇半年限期
聽講要睇航空公司俾唔俾你上機....
如果你試左~真係要番黎分享下有無問題

不過換passport都係幾舊水姐...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-15, 10:19 AM   #453
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
請問東京, 女僕cafe 有冇邊間推薦, 唔好太貴, 只想體驗一下
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-15, 10:53 AM   #454
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
想問下我PASSPORT 2016 2月頭到期
而我今個月月尾飛名古屋,岩岩過左半年,,
係唔係要換PASSPORT?
因為聽過話JP 唔洗睇半年限期
你呢個問題係要問航空公司,因為我打過去入境處,佢話只要未過期入境都無問題
不過佢加左句半年有效期係航空公司決定,所以俾唔俾上機你最好問番佢地

上網查過下,根本就係睇check in 時係咩人
網上一半得一半唔得,所以呢啲賭彩數活動下,我最後係屈服左去整新passport

此篇文章於 08-07-15 10:57 AM 被 小草 編輯。
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-15, 11:46 AM   #455
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: now_loading 查看文章
請問東京, 女僕cafe 有冇邊間推薦, 唔好太貴, 只想體驗一下
可以考慮下連鎖店~

http://maidreamin.com/

2012年路過台場店~~環境幾好~~不過就無試過

舊 08-07-15, 01:51 PM   #456
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: Hitomi 查看文章
可以考慮下連鎖店~

我有幾個fd鐘意澀谷店, 我自己就未去過

不過睇官網都覺秋葉原質素偏低……

舊 08-07-15, 01:57 PM   #457
C. Aerith
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: MS331 查看文章
好耐之前去過
原來大阪11月都有workcamp?
由手機版發出
原來係師兄~
有呀~有另一個係9月添
C. Aerith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-15, 03:03 PM   #458
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: carychow 查看文章
我有幾個fd鐘意澀谷店, 我自己就未去過

不過睇官網都覺秋葉原質素偏低……
引用:
可以考慮下連鎖店~

[/IMG]

咁多分店, 去到隨機選擇...

謝謝...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-15, 01:15 AM   #459
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
作者: 小草 查看文章
你呢個問題係要問航空公司,因為我打過去入境處,佢話只要未過期入境都無問題
不過佢加左句半年有效期係航空公司決定,所以俾唔俾上機你最好問番佢地

上網查過下,根本就係睇check in 時係咩人
網上一半得一半唔得,所以呢啲賭彩數活動下,我最後係屈服左去整新passport
THANKS
問過做CX的FD.話JP 唔洗半年,返黎果日未到期都OK
所以為左驗證依個都市傳說,我唔會換PASSPORT,親身試下!!

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
舊 08-08-15, 06:38 PM   #460
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
THANKS
問過做CX的FD.話JP 唔洗半年,返黎果日未到期都OK
所以為左驗證依個都市傳說,我唔會換PASSPORT,親身試下!!
其實不嬲都話日本果邊唔會理半年呢樣野

係航空公司理而已
所以上網睇人地d case有些說得有些說唔得

舊 08-10-15, 12:26 PM   #461
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
想請教下大家,第一次去秋葉原,想睇フィギュア同搵中古game
有冇話邊間店好提議的?

Maid cafe 又有冇介紹呢?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-15, 06:13 PM   #462
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
想請教下大家,第一次去秋葉原,想睇フィギュア同搵中古game
有冇話邊間店好提議的?

Maid cafe 又有冇介紹呢?
Maid cafe 可以試下秋葉原@home。上年聖誕/新年去過,要排隊,不過唔使排好耐;隔離系AKB48既賣場。

中古game shop秋葉原好多,見到未行入去囖。驚既話,就去Mandarake咯。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-15, 11:28 PM   #463
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
請問東京有無好地方推介過聖誕節同埋倒數新年?

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-15, 12:07 AM   #464
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 過客 查看文章
11月去岡山,發現要訂好少少的溫泉館都full爆,在機位還沒訂的情況下就先訂酒店了>_<

有些疑問想請教大家,
請問有沒有香港飛廣島,然後回程是關西飛回香港
我查過國泰這樣飛要成6千幾蚊@_@
請問有較化算的航空公司可這樣飛嗎?
newly open...
http://www.hkexpress.com/zh-hant/promos/hij

舊 08-11-15, 02:40 PM   #465
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
黎緊11月中會去九州, 行程暫時如下:

第1日 福岡落機->廣島hea遊半天
第2日 兔仔島 + 宮島->晚上回博多
第3日 博多出發->阿蘇+黑川/湯布院/別府
第4日 阿蘇+黑川/湯布院/別府
第5日 阿蘇+黑川/湯布院/別府
第6日 阿蘇+黑川/湯布院/別府->晚上回博多
第7日 博多 (大濠公園/福岡塔/MARINOA OUTLET)
第8日 福岡午機回港

想問問大家意見, 阿蘇+黑川/湯布院/別府點安排會順路d? 哩3晚(黑川/湯布院/別府)都會住溫泉酒店
如果時間唔夠的話, 阿蘇可以放棄 (因為驚上唔到火山)

第1-2日用廣島山口pass
http://www.westjr.co.jp/global/tc/tr...ima_yamaguchi/

第3-7日用北九州 jr Pass
https://www.jrkyushu.co.jp/chinese/r...s/railpass.jsp

thx

舊 08-11-15, 05:33 PM   #466
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 天哈7 查看文章
黎緊11月中會去九州, 行程暫時如下:

第1日 福岡落機->廣島hea遊半天
第2日 兔仔島 + 宮島->晚上回博多
第3日 博多出發->阿蘇+黑川/湯布院/別府
第4日 阿蘇+黑川/湯布院/別府
第5日 阿蘇+黑川/湯布院/別府
第6日 阿蘇+黑川/湯布院/別府->晚上回博多
第7日 博多 (大濠公園/福岡塔/MARINOA OUTLET)
第8日 福岡午機回港

想問問大家意見, 阿蘇+黑川/湯布院/別府點安排會順路d? 哩3晚(黑川/湯布院/別府)都會住溫泉酒店
如果時間唔夠的話, 阿蘇可以放棄 (因為驚上唔到火山)

第1-2日用廣島山口pass
http://www.westjr.co.jp/global/tc/tr...ima_yamaguchi/

第3-7日用北九州 jr Pass
https://www.jrkyushu.co.jp/chinese/r...s/railpass.jsp

thx
我舊年11月就是 黑川 > 湯布院 > 別府 > 博多
咁樣已經順路了
至於阿蘇就由頭到尾都無諗住去~~不過你打算由博多如何去阿蘇?
因而如果阿蘇+黑川在坐公交的情況下~~
我覺得非常趕....你仲要由博多出發...
(我是由熊本出發)

舊 08-11-15, 05:51 PM   #467
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
我舊年11月就是 黑川 > 湯布院 > 別府 > 博多
咁樣已經順路了
至於阿蘇就由頭到尾都無諗住去~~不過你打算由博多如何去阿蘇?
因而如果阿蘇+黑川在坐公交的情況下~~
我覺得非常趕....你仲要由博多出發...
(我是由熊本出發)
咁其實博多 > 別府 > 湯布院 > 黑川都應該順路?
因為我對溫泉酒店既期待程度係黑川 > 湯布院 > 別府.....怕最後先住別府(因為有比較之下)....會好失落

博多去阿蘇, 會坐jr呀
如果真係好趕, 咁我應該唔會去了
寧願舒舒服服係黑川嘆下

舊 08-11-15, 10:17 PM   #468
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
咁其實博多 > 別府 > 湯布院 > 黑川都應該順路?
因為我對溫泉酒店既期待程度係黑川 > 湯布院 > 別府.....怕最後先住別府(因為有比較之下)....會好失落

博多去阿蘇, 會坐jr呀
如果真係好趕, 咁我應該唔會去了
寧願舒舒服服係黑川嘆下
調番轉當然無問題,住完黑川同湯布院,別府唔會睇得上眼架啦

另黑川同湯布我刨左百幾間溫泉旅館,
如果單計溫泉酒店,我覺得湯布院吸引d,
但如果講周邊環境,黑川就正d

舊 08-11-15, 11:07 PM   #469
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

問了hkexpress
得到回覆

尊敬的旅客:

感謝您選乘香港快運航空有限公司!

經核實,日本沒有不足半年不能入境的限制,只要您的護照未過期,出入境都無問題。

如有任何查詢,請致電我們客戶服務熱線。

放心了 XD

舊 08-12-15, 10:39 AM   #470
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
調番轉當然無問題,住完黑川同湯布院,別府唔會睇得上眼架啦

另黑川同湯布我刨左百幾間溫泉旅館,
如果單計溫泉酒店,我覺得湯布院吸引d,
但如果講周邊環境,黑川就正d
我都刨左d blog....每度地方book左3間@jalan, 而家篩選緊
有冇住過哩幾間? 比下意見呀

湯布院
由布の彩 YADOYA おおはし 
お宿 有楽
御宿 ゆふいん亭

黑川
ふもと旅館別邸 こうの湯 
いこい旅館
歴史の宿 御客屋

別府
癒しの宿 彩葉 
悠彩の宿 望海
杉乃井ホテル

此篇文章於 08-12-15 10:44 AM 被 天哈7 編輯。
天哈7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-15, 11:32 AM   #471
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
嗚哇+_+
我訂左國泰,2個人成萬蚊(°_°)
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-15, 11:56 AM   #472
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我都刨左d blog....每度地方book左3間@jalan, 而家篩選緊
有冇住過哩幾間? 比下意見呀

湯布院
由布の彩 YADOYA おおはし 
お宿 有楽
御宿 ゆふいん亭

黑川
ふもと旅館別邸 こうの湯 
いこい旅館
歴史の宿 御客屋

別府
癒しの宿 彩葉 
悠彩の宿 望海
杉乃井ホテル
你講果3間我都有睇晒官網

最後湯布院我住呢間 :二本の葦束
呢間雖然唔係御三家,不過top 10實有佢份,不過我個blog未寫到

秋天簡直人間仙景,全部獨立屋之餘每間屋都有主題,
唔同屋唔同價錢,全個酒店範圍大到離晒譜(11間屋,可能係全個湯布院最大範圍的一間?),
個welcome tea set精美到不得了,我2點到步影相影到4-5點都未影完,間獨立屋又係又大又係有排影
其中一個貸切露天溫泉大到泳池咁(兩個人浸)

黑川溫泉我住帆山亭
呢間全個酒店範圍玩古農家風,一樣係獨立屋,
環境古樸,不過就不在溫泉街,要call酒店接送
呢間就真係遠離煩囂,位置山卡拉,個晚餐好豪華

舊 08-12-15, 01:30 PM   #473
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
你講果3間我都有睇晒官網

最後湯布院我住呢間 :二本の葦束
呢間雖然唔係御三家,不過top 10實有佢份,不過我個blog未寫到

秋天簡直人間仙景,全部獨立屋之餘每間屋都有主題,
唔同屋唔同價錢,全個酒店範圍大到離晒譜(11間屋,可能係全個湯布院最大範圍的一間?),
個welcome tea set精美到不得了,我2點到步影相影到4-5點都未影完,間獨立屋又係又大又係有排影
其中一個貸切露天溫泉大到泳池咁(兩個人浸)

黑川溫泉我住帆山亭
呢間全個酒店範圍玩古農家風,一樣係獨立屋,
環境古樸,不過就不在溫泉街,要call酒店接送
呢間就真係遠離煩囂,位置山卡拉,個晚餐好豪華
岩岩睇過二本の葦束, 真係好靚
不過價錢偏高

帆山亭我之前都有睇過不過冇深入研究
轉頭上jalan再睇睇先

舊 08-17-15, 01:15 PM   #474
C. Aerith
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
之前提過11月頭去大阪(工作營)+名古屋(旅遊),大約定好後面行程,想問下大家意見

Day 1 - 5: 大阪(工作營) (Day 5 出返大阪) (宿大阪)
Day 6: 大阪 --> 金澤 (主力玩金澤) (宿金澤)
Day 7: 金澤 --> 立山黑部 (富山入&出) --> 金澤 (宿金澤)
Day 8: 金澤 --> 白川鄉 --> 金澤 (宿金澤)
Day 9: 金澤 --> 名古屋 (宿名古屋)
Day 10: 名古屋 (宿名古屋)
Day 11: 名古屋 --> HK

交通:
Day 6 - 10 主要用北陸5日PASS
立山會買套票 (富山來回)

今次主要想睇雪 (立山&白川鄉),不過如果唔著雪靴其實O唔OK?

Thanks
C. Aerith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-15, 12:48 PM   #475
天哈7
Game Master
大塚小愛

前年係京都食過本格燒肉, 覺得幾正, 想問下博多有冇類似既推介?

我搵過一輪, 好似得多牛比較好?
http://tabelog.com/fukuoka/A4001/A400101/40002803/

我想食放題多d

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 06:14 PM

手機版 | APP版