Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-15, 01:54 AM   #926
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
現在在J2重看冥界超激戰,原來我已忘記了在這套戲中,悟飯不用變超西就可秒殺菲利
呢套時間軸BUG到爆
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 02:12 AM   #927
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
現在在J2重看冥界超激戰,原來我已忘記了在這套戲中,悟飯不用變超西就可秒殺菲利
引用:
作者: 小嘉 查看文章
呢套時間軸BUG到爆
劇場版既戰力水平, 通常係跟番果段時期原著班主角去到咩 level.
所以好多時同原著故事犯駁. 因為原著一個長篇 (e.g. 娜美星篇, 人造人篇) 班主角已經升幾次level.

冥界超激戰時已有格古達, 所以悟飯應該已經係界王神解放左潛力既狀態.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 02:21 AM   #928
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
唔係究極悟飯黎, 究極悟飯雙眼係比達咁款,
尼套個悟飯仲係常態悟空果隻眼

下一套龍拳爆發就係究極啦
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 12:05 PM   #929
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
下一集就接去神與神劇情了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 12:15 PM   #930
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
同電影些少唔同左
慳番無搵中川翔子
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 01:51 PM   #931
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
唔係究極悟飯黎, 究極悟飯雙眼係比達咁款,
尼套個悟飯仲係常態悟空果隻眼

下一套龍拳爆發就係究極啦
OP悟飯變究極果下多條毛既
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 01:59 PM   #932
小嘉
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
劇場版既戰力水平, 通常係跟番果段時期原著班主角去到咩 level.
所以好多時同原著故事犯駁. 因為原著一個長篇 (e.g. 娜美星篇, 人造人篇) 班主角已經升幾次level.

冥界超激戰時已有格古達, 所以悟飯應該已經係界王神解放左潛力既狀態.
冥界時間太BUG啦
時間線係布歐之後
但比達死左
舊 07-12-15, 03:01 PM   #933
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Kain 查看文章
同電影些少唔同左
慳番無搵中川翔子
但預告條魚係度...

舊 07-12-15, 05:00 PM   #934
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
冥界時間太BUG啦
時間線係布歐之後
但比達死左
時間線應該係布歐篇內,
大約係悟天格斯剛剛學識合體,而悟飯未解放潛能時......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 07:55 PM   #935
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
冥界時間太BUG啦
時間線係布歐之後
但比達死左
悟空都未復活
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 08:27 PM   #936
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
-DEL–
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 10:02 PM   #937
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
兩個老豆果然比達先係真男人 雖然都係大食懶...至少都有身教....唔似格股樂乜都唔駛做嚴重教壞細路,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-15, 11:26 AM   #938
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
super
故事 只係打破壞神
咁咪即係 神vs神既tv版

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-15, 12:01 PM   #939
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 宇智波佐助 查看文章
super
故事 只係打破壞神
咁咪即係 神vs神既tv版
神vs神>金菲飛>新野
一早講左

舊 07-13-15, 12:07 PM   #940
小嘉
The One

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
時間線應該係布歐篇內,
大約係悟天格斯剛剛學識合體,而悟飯未解放潛能時......
果時係大界王神星啦
舊 07-13-15, 12:50 PM   #941
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
神vs神>金菲飛>新野
一早講左
即係將 2套 電影版 轉 tv版 再一直做新野
咁 超級撒亞神 係 神vs神 到出過
咁 金菲利 咪比佢打q死

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-15, 02:26 PM   #942
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
兩個老豆果然比達先係真男人 雖然都係大食懶...至少都有身教....唔似格股樂乜都唔駛做嚴重教壞細路,,,
找數真漢子
舊 07-13-15, 02:28 PM   #943
ahleung
The One
Bannnned

引用:
果時係大界王神星啦
所以劇情上係駁唔埋的. 劇場版都唔止一次係咁, 當平衡宇宙就好.
舊 07-13-15, 03:13 PM   #944
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
突然諗起第一個超級撒亞人就係悟空之父巴達克,會唔會係某個宇宙見到悟空VS巴達克呢?<--亂估

舊 07-13-15, 03:14 PM   #945
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
果時係大界王神星啦
或者咁講,應該話力量層次係果個時期,
故事上點都無可能駁得埋......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-15, 06:25 PM   #946
小嘉
The One

所以我話時間線好BUG
舊 07-13-15, 11:00 PM   #947
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
不是有耕田嗎?
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 02:57 AM   #948
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: ahleung 查看文章
找數真漢子
其實都BUG BUG地
呢個時間點其實已經係打完布歐5年後
(包10年後4歲,神與神時剛剛有左,當5年)
杜拉格斯同悟天其實已經11,12歲
睇落完全無大到
比達都等左5年先找數

悟飯打斯路時4(初出)+1.5(跟魔童,去拿美星等等)+1(等老豆返黎)+3(人造人篇前)+1(精神時光屋)=11歲左右
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 03:08 AM   #949
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: K.LIFE 查看文章
不是有耕田嗎?
耕耕下 變超西修練 俾孩子玩亂玩重型機器真係冇問題?

此篇文章於 07-16-15 11:44 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 07-16-15, 07:31 AM   #950
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: K.LIFE 查看文章
不是有耕田嗎?
耕田?那只是破壞土地除時之後有冇落種都成問題

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 12:59 PM

手機版 | APP版