Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-15, 06:56 PM   #4026
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
啱啱買咗一隻HGST TOURO S 1TB比XBOX ONE用,希望好用啦。
舊有果隻BUFFALO 500GB HDD諗住轉去比XBOX 360用。(終於唔駛長期唔夠位了…!)

舊 05-23-15, 01:03 PM   #4027
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 1515 查看文章
剛買了二手 sunset overdrive 同 全新 dead rising 3 (apocalypse 末日版)
見 killer instinct 百幾蚊,呢隻又點?

可惜xbox live 暫時做特價的遊戲唔合心水

仲有,我部XB 1 係二手,咁點樣可以刪走賣家Acc ?
(我暫未登入到對方acc , 因要密碼,賣家冇畀)
(唔係要 重置原廠設定嘛?!)
KI我無玩 (之前金會員免費我拎左, 但無玩開格game唔敢上網同人挑 ).

要留意既係隻game有兩個season. 包唔同角色. 你睇番你見到果隻係season 1定seaon 1+2, 如果剩係得season 1百幾蚊我唔知算唔算抵.

同埋隻game 可以免費download任玩1個指定角色, 可以上埋網挑機. (之前可以, 唔肯定而家仲有無) 你可以當demo 試下o岩唔o岩玩先.

一定有得刪account, 我之前做過.
詳細步驟唔記得了. 不外乎都係 系統設定, 帳戶設定呢D地方.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 09:32 AM   #4028
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
Thx , 原來「設定」右面有「刪除帳戶」

Killer instinct 仲有demo
$199 得8個角色
Season 1,2 要五百幾蚊

此篇文章於 05-24-15 09:38 AM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 01:29 PM   #4029
rwtk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
有冇人個控制器不停咁disconnect, 一兩秒又reconnect, 一陣又disconnect
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 05:00 PM   #4030
IDGAF
The One

引用:
作者: rwtk 查看文章
有冇人個控制器不停咁disconnect, 一兩秒又reconnect, 一陣又disconnect
睇其他討論區都見到有人提呢樣嘢,
但我自己又真係無遇到。

用USB線更新一下個手制/配件,之後再SYNC一次試下。

http://support.xbox.com/zh-HK/xbox-o...cts#up-to-date

http://support.xbox.com/zh-HK/xbox-o...ess-controller

http://support.xbox.com/zh-HK/xbox-o...er-disconnects

舊 05-30-15, 10:39 PM   #4031
rwtk

用盡一切方法都唔ok,除非變有線
最大問題係以前無事,突然間變成咁
舊 05-31-15, 04:59 PM   #4032
IDGAF
The One

引用:
用盡一切方法都唔ok,除非變有線
最大問題係以前無事,突然間變成咁
個個中招都係一樣突然個手制由無事變有事,
所以大家估都係關最新果個FW更新事。

好似上一次突然大家部主機開機唔識自動連上XBOX LIVE咁…
之後果次更新後又一齊變返正常。

咁你平時打機用WiFi定行有線上網,
唔知關唔關干擾事,我就係用有線上網的。

舊 05-31-15, 05:21 PM   #4033
IDGAF
The One

引用:
剛買Xb 1, 值得買 RYSE, dead rising 3 , overdrive sunset 嗎?thx
我自己鐘意Sunset Overdrive>Ryse: Son of Rome>Dead Rising 3,
Sunset Overdrive,個玩法好爽,鐘意佢果種可以隨時高速跳到上天的操作同玩法。

Ryse: Son of Rome,畫面真係靚的,但主線好短,不過打埋最高難度個長度又ok,
同埋果個可以online打的競技場mode真係幾好玩,但3隻game入面,我覺得呢隻game最唔值得「買」,
因為隻game一早已經通過唔同的官方優惠半買半送過。街舖應該早期已經連埋傳奇版(完全版)+一個手制套裝賣$499。

Dead Rising 3,可能XBOX 360年代已經玩得太多DR作品,覺得DR3新意欠奉,
係因為今次有中文化同埋果個惡搞自家作品的DLC真係好正(Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX Plus Alpha),先買嚟支持下。

其實買得XBOX ONE,應該買埋Titanfall,話晒第一集係獨佔作,同埋隻GAME出咗一週年後,
GAME廠把佢個SEASON PASS改為免費派街坊,你買隻普通版就玩得晒全部收費內容了。

另推介一隻非獨佔,但今個星期金會員特價的Alien Isolation,
呢隻GAME真係好好玩~!

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...4-10e8eef735a3

引用:
Thx , 原來「設定」右面有「刪除帳戶」

Killer instinct 仲有demo
$199 得8個角色
Season 1,2 要五百幾蚊
Killer Instinct Season 1連埋個原祖舊版,我都係通過官方優惠免費拎的,
可能我唔係格鬥迷,唔覺得呢隻game值$5xx咁貴…

此篇文章於 05-31-15 05:26 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 12:05 AM   #4034
rwtk

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
個個中招都係一樣突然個手制由無事變有事,
所以大家估都係關最新果個FW更新事。

好似上一次突然大家部主機開機唔識自動連上XBOX LIVE咁…
之後果次更新後又一齊變返正常。

咁你平時打機用WiFi定行有線上網,
唔知關唔關干擾事,我就係用有線上網的。
如果有其他野咁易就干擾,就咪鬼用無綫啦

xbox360我從來無試過咁樣

宜家要用3米usb綫去玩,真係反現時無綫潮流

我希望你地無事,因為真係困擾到想換部新機
舊 06-01-15, 11:34 AM   #4035
IDGAF
The One

2015年6月金會員免費遊戲

以為6月E3月會加碼送D舊咗的大作添…(FORZA 5果類)
如果Thief係送XBOX ONE版就更好~!
宜家XBOX ONE果邊雖然近月都係送完全新作,但吸引力就唔係好大…
寧願佢送返堆由XBOX 360 HD化的XBOX ONE GAME。
(如Borderlands 2+前傳、Dark Souls II、Sleeping Dogs: Definitive Edition果類)

Xbox Live Games with Gold for June 2015

http://majornelson.com/2015/05/28/xb...for-june-2015/

For the month of June, Xbox Live Gold members will receive three new free games on Xbox One and Xbox 360 as part of the Games with Gold program.

On Xbox One, Xbox Live Gold members can download Massive Chalice ($19.99 ERP) for free during the month of June. Pool Nation FX ($13.99 ERP) is also being offered for an additional month.

On Xbox 360, starting Monday, June 1st, Just Cause 2 ($14.99 ERP) will be free for Xbox Live Gold members through June 15th. Then on June 16th, Xbox Live Gold Members can download Thief ($29.99 ERP) for free through June 30th.

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...id=majornelson

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...id=majornelson

http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...id=majornelson

http://marketplace.xbox.com/zh-hk/Pr...803?nosplash=1

此篇文章於 06-01-15 12:22 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 03:33 PM   #4036
IDGAF
The One

引用:
如果有其他野咁易就干擾,就咪鬼用無綫啦

xbox360我從來無試過咁樣

宜家要用3米usb綫去玩,真係反現時無綫潮流

我希望你地無事,因為真係困擾到想換部新機
咁我自己無事,估可能同用有線上網,無干擾呢個問題姐。

陰謀論,可能佢就係想你覺得舊手制已壞,
買嚟緊傳聞6月推出的新版手制。

Pictures of Revamped Xbox One Controller Leak - IGN News
https://youtu.be/FBaolubKLOA

舊 06-01-15, 06:17 PM   #4037
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
最慘係fps打multiplay果時緊張關頭去斷我線...

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 06:24 PM   #4038
rwtk

引用:
咁我自己無事,估可能同用有線上網,無干擾呢個問題姐。

陰謀論,可能佢就係想你覺得舊手制已壞,
買嚟緊傳聞6月推出的新版手制。

Pictures of Revamped Xbox One Controller Leak - IGN News
https://youtu.be/FBaolubKLOA
手制壞機会细D,因為壞係用usb也玩唔到才算,但我用usb可以

我懷疑一係update有野撞,一係機入面無綫接收器壞了

我部係day 1 us edition, 今早打了去hk microsoft hotline, 本來諗完全不受理,但又唔係,佢係接受比錢換新機,1450.

我問佢香港行貨有壞整唔整,佢地話行貨有壞都唔会整,係同你換一部全新

令我想起故障率是否高,都費事整

除咗换機,hotline提議不如完全reset至原廠設定再嚟過,試下重set後有冇問題

另一個就消極D,等佢出slim 機再買一部

此篇文章於 06-01-15 06:32 PM 被 rwtk 編輯。
舊 06-01-15, 07:04 PM   #4039
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
手制壞機会细D,因為壞係用usb也玩唔到才算,但我用usb可以

我部係day 1 us edition, 今早打了去hk microsoft hotline, 本來諗完全不受理,但又唔係,佢係接受比錢換新機,1450.

我問佢香港行貨有壞整唔整,佢地話行貨有壞都唔会整,係同你換一部全新

除咗换機,hotline提議不如完全reset至原廠設定再嚟過,試下重set後有冇問題

E?
水貨有壞可加錢轉行貨?
咁保用點計?
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 07:34 PM   #4040
rwtk

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
E?
水貨有壞可加錢轉行貨?
咁保用點計?
我問得好清楚,總之1450, 佢就派人上門收機,之後換部新的比你

你比水貨牛佢,佢換行貨牛比你,都算合理

運番部x1過us,整好再運番嚟,我諗都唔会平

現正reset 及 redownload 中,希望可解決,雖然失望機会大
舊 06-02-15, 05:14 AM   #4041
IDGAF
The One

引用:

咦~!
我近期的確係因為換咗個XBOX ONE外置HDD索性係主機更新到最新FW後,
還原出廠設定,所以嘢重新安裝過一次,可能因為咁我無中到手制bug/順手解決咗…

同埋佢提出比你水機加錢換做行機(就算可能係翻新)都ok啦,
DAY 1機個保養都過晒期,換新機應該最少有90日保養吧?
仲上有人門換。

同埋DAY 1機係咪得隻手制有印DAY 1及有個成就記錄Only?

舊 06-02-15, 08:24 AM   #4042
rwtk

引用:
咦~!
我近期的確係因為換咗個XBOX ONE外置HDD索性係主機更新到最新FW後,
還原出廠設定,所以嘢重新安裝過一次,可能因為咁我無中到手制bug/順手解決咗…

同埋佢提出比你水機加錢換做行機(就算可能係翻新)都ok啦,
DAY 1機個保養都過晒期,換新機應該最少有90日保養吧?
仲上有人門換。

同埋DAY 1機係咪得隻手制有印DAY 1及有個成就記錄Only?
佢話換全新的。換了應有一陣保養

Day 1機主要得成就及手制加外盒黑色與其他是不同的

已嘗試過reset, 但仍舊有問題

多口問句, 你地x1附近有冇無綫發射或接收裝置?我有好些,包括p4, android box 等。p4 是sleep mode 。

其實,現在有好多無綫裝置,如果咁都互相影響,x1的接收技術真係連電話都不及

此篇文章於 06-02-15 08:32 AM 被 rwtk 編輯。
舊 06-02-15, 09:49 AM   #4043
TheFool

註冊日期: Dec 2012
引用:

多口問句, 你地x1附近有冇無綫發射或接收裝置?我有好些,包括p4, android box 等。p4 是sleep mode 。

其實,現在有好多無綫裝置,如果咁都互相影響,x1的接收技術真係連電話都不及
本人美版水機(非DAY1)

打機旁邊有ROUTER, IPAD, 手機在1平方米範圍內.

試過有一日手制勁斷線, 估佢2A電唔夠力(電量低, 準備換), 之後換返行貨差電, 就無出現問題.

另外個日我分別玩緊巫師3同PVZ, 同一個手制同一套2A電, 只有玩PVZ出事斷線, 我有懷疑可能某D制一齊按/狂按會斷線? (不負責推測).
TheFool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 10:13 AM   #4044
rwtk

引用:
作者: TheFool 查看文章

打機旁邊有ROUTER, IPAD, 手機在1平方米範圍內.

試過有一日手制勁斷線, 估佢2A電唔夠力(電量低, 準備換), 之後換返行貨差電, 就無出現問題.

另外個日我分別玩緊巫師3同PVZ, 同一個手制同一套2A電, 只有玩PVZ出事斷線, 我有懷疑可能某D制一齊按/狂按會斷線? (不負責推測).
坐近D效果好D,有Dgame易斷D,fifa狂斷,cod竟然好D,2個手掣一齊用又衰D
舊 06-02-15, 11:25 AM   #4045
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: TheFool 查看文章

我X1附近有router. 其他遊戲機多數都唔會同時開

前排以為D AA差電老化唔夠力仲專登去買eneloop pro.
依排煲緊halo master chief collection成日打打下自轉半秒斷線, 激鬼死

相薄

此篇文章於 06-02-15 11:28 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 12:26 PM   #4046
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我X1附近有router. 其他遊戲機多數都唔會同時開

前排以為D AA差電老化唔夠力仲專登去買eneloop pro.
依排煲緊halo master chief collection成日打打下自轉半秒斷線, 激鬼死
我隻xbox one 上面係 隻 ex7000 (netgear AP) 又唔覺有咩問題
不過我就關左AP 功能,只用黎收wifi 分番落4 個lan port 度
ps3,ps4,pc 全部無開wireless

但都有其他野 such as Mouse, iphone ipad 係附近

so far 一個禮拜大約玩2 個鐘sunset 又無咩問題。

其實之前放廳,仲多wifi 野,都無咩問題
相信係個別事件。
舊 06-02-15, 01:46 PM   #4047
rwtk

引用:
我隻xbox one 上面係 隻 ex7000 (netgear AP) 又唔覺有咩問題
不過我就關左AP 功能,只用黎收wifi 分番落4 個lan port 度
ps3,ps4,pc 全部無開wireless

但都有其他野 such as Mouse, iphone ipad 係附近

so far 一個禮拜大約玩2 個鐘sunset 又無咩問題。

其實之前放廳,仲多wifi 野,都無咩問題
相信係個別事件。
我都覺得original setting 唔應該有問題,即係开唒全屋wifi裝置應該都要無問題

我都係覺得似壞了,不是firmware或坐近D的問題

如果1450, 換到白機,即刻去馬(妄想中)
舊 06-02-15, 03:42 PM   #4048
Hello MiMi
Game Master

引用:
我都覺得original setting 唔應該有問題,即係开唒全屋wifi裝置應該都要無問題

我都係覺得似壞了,不是firmware或坐近D的問題

如果1450, 換到白機,即刻去馬(妄想中)
講真,不如試下換隻手制試試先
再setup 過部 xbox one 其實幾痛苦...
舊 06-02-15, 05:48 PM   #4049
IDGAF
The One

引用:

一定有,淨係部SMART TV已經24/7咁無線上網,其他包括後置無線喇叭、各種盒子、遊戲機就用先開。

宜家d高階電話定價夠你買兩部XBOX ONE,咁比較之下其實XBOX ONE真係一部cheap嘢嚟…

換行機keep返個DAY 1手制都OK啦。

舊 06-02-15, 06:11 PM   #4050
rwtk

引用:
講真,不如試下換隻手制試試先
再setup 過部 xbox one 其實幾痛苦...
已試2個手掣,我估唔关事

重新reset好似無会將firmware reset 到day 1 時的狀況。好似仍维持最近的firmware,但其他位会完全reset

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版