Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24  ... 最後
電視遊戲討論版>バイオハザード リベレーションズ2
gingq7 04:21 PM 01-30-15
究竟今次有無可能完埋steve條線?
DevilElvis 04:44 PM 01-30-15
作者: gingq7:
Gapcom 嘅嘢
豪傑公子 04:47 PM 01-30-15
分分鐘capcom都唔記得咗有呢個角色....
harakuma 05:03 PM 01-30-15
我反而想GAPCOM出一出有關ashley(4代女主角)個後續故事, 會吾會學sherry咁又做咗a準
gingq7 05:11 PM 01-30-15
作者: 豪傑公子:
分分鐘capcom都唔記得咗有呢個角色....
記得Berry無理由唔記得Steve掛
gingq7 05:18 PM 01-30-15
作者: harakuma:
我反而想GAPCOM出一出有關ashley(4代女主角)個後續故事, 會吾會學sherry咁又做咗a準
係都應該Rebecca先, 明明Rebecca在Bio5已有出場(傭兵)

其實仲有Carlos和Billy...呢兩個無晒下文
harakuma 06:02 PM 01-30-15
係都應該Rebecca先, 明明Rebecca在Bio5已有出場(傭兵)

其實正話我都想講REBECCA, 呢個後背掛住個白底紅十字的少女(依家應該都三張幾),

比利就算啦, 逃走犯一名, 美軍唔會放過佢
gingq7 07:01 PM 01-30-15
在game入面年齡不是問題,
ADA年齡越老,外貌越後生
(但同時又唔知點解製作組又真係整到Jill同Claire個樣好老...)
ComeLOLoh 08:02 PM 01-30-15
Barry唔係應該有枝好勁「I got this!」既槍架咩。
mrk 09:07 PM 01-30-15
希望可以off左Raid mode個傷害數字同血量
當我見到D傷害數字,
會諗起以下呢隻PSP Game!

mrk 09:11 PM 01-30-15
作者: 零式:
Story Mode唔睇>_<

個RAID MODE竟然有BIO6既STAGE

迴避系統不像REV1, 好似可以隨時使用
REV2迴避系統已確定與REV1不同,
係可以隨時使用,
但重有冇其他特殊情況下的迴避動作就唔知啦!
零式 12:30 AM 02-01-15
其實STEVE條線是不是在Darkside Chronicles交代左?

LEON同JACK個故事中的主要病毒Veronica應該就係WESKER係STEVE身上取得,然後流出闇市場
:bface: 07:12 PM 02-01-15
其實有邊一個未死的角色故事可以叫完左?
我只覺得新角色越出越多,同時又係咁鋪伏線
零式 09:18 PM 02-01-15
睇片發現左D野,一隻叫レヴェナント (Revenant)既敵人,好明顯係用BIO5既Uroboros病毒整既....
武藤遊戲 11:14 AM 02-11-15

GateHacker 11:19 AM 02-11-15

Carlos
受港漫影響
成日覺得佢好鬼型又
話晒男主腳,走甩左之後完全冇晒下文
神名レオ 12:55 PM 02-11-15
作者: 零式:
其實STEVE條線是不是在Darkside Chronicles交代左?

LEON同JACK個故事中的主要病毒Veronica應該就係WESKER係STEVE身上取得,然後流出闇市場
冇玩DARKSIDE,想知關於STEVE條線交代左啲乜?
THX
gingq7 05:44 PM 02-11-15
作者: GateHacker:
Carlos
受港漫影響
成日覺得佢好鬼型又
話晒男主腳,走甩左之後完全冇晒下文
受港漫影響, 我覺得班主角近身戰好打得是很合理的
而遊戲bio4/5/6, Rev1, CG電影1/2就更加確立了他們是很打得的
武藤遊戲 12:39 PM 02-12-15

信長 03:29 PM 02-12-15
用刀插其實好鬼合理直接... (第6 集有無? bio 6 亂到我第1關都玩唔落去)
walking dead S2 jane 都係踢膝,螺絲枇插頭
ComeLOLoh 05:02 PM 02-13-15
又荒島,又監獄、又有Claire,Claire手上條手帶又勁似Steve當年Code Veronica個條頸帶。
會唔會就係Code Veronica同一個荒島?
mrk 07:26 PM 02-13-15
作者: ComeLOLoh:
又荒島,又監獄、又有Claire,Claire手上條手帶又勁似Steve當年Code Veronica個條頸帶。
會唔會就係Code Veronica同一個荒島?
Code Veronica初段個荒島後尾都自爆左啦!

PS:加上個Boss又係女聲,好明顯睇得出BH:Rev2個劇本係抄CV!
jamcat 10:43 PM 02-13-15
由頭到尾我都覺得呢隻嘢故事mode係用CV倒模出嚟……
gingq7 01:33 PM 02-14-15
根據wiki, rev2同rev1個編劇都係佐藤大, 應該有番咁上下水準 (雖然rev1我都覺得只係不過不失), 我覺得開局似cv都係致敬而已, 未至於抄掛

其實我覺得每一集bio既故事都係普普通通完全不突出
mrk 08:24 PM 02-14-15
根據wiki, rev2同rev1個編劇都係佐藤大, 應該有番咁上下水準 (雖然rev1我都覺得只係不過不失), 我覺得開局似cv都係致敬而已, 未至於抄掛

其實我覺得每一集bio既故事都係普普通通完全不突出
咁又係,反正隻Game一日未出,都估唔到後面會點!!
--------------------------
每1集個普通故事!!
如果係由原版1代追開到依家的BH玩家,
當年2、CV個故事劇本加上怪物設定真係正到無得頂!
加埋當年有中文版攻略支援,連File都翻譯埋,(其中1代個實驗室個PW重要係睇某本File先會知呢個設定,已經令到你唔可以miss左任何1份File的內容啦!)
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24  ... 最後

返回主題版面