Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-14, 11:13 AM   #201
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
原本就係雲哥,艾莉絲同幼馴染既三角關係
扎克絲只係雲哥過去既好友兼模仿對象,除左要雲哥成長,另一個作用係俾個理由艾莉絲接近雲哥
但艾莉絲復活event被del令到雲哥只有幼馴染可以揀
不過黎到CC,好似又唔係咁
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 11:16 AM   #202
HM

引用:
作者: pet3 查看文章
女主角:其實我沒想像中這樣喜歡你(COPY品)
呢個ユウナ唔同左人咁
舊 12-10-14, 11:38 AM   #203
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Zack連女神都幾拳打死
錫生算老幾
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 11:45 AM   #204
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
錫生算老幾
由手機版發出
三隻神羅兵一人一槍就ko zack

基佬錫算老....(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 08:59 PM   #205
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
錫生算老幾
由手機版發出
唔係一拳99999咋咩
女神1000萬喎

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 10:34 PM   #206
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
上頁#173貼片好似令到下面睇唔到,條片又ERROR
可唔可以改改佢
利申:我原本係#174的,宜家原本貼片的#173刪除了,我被自動補上了…

舊 12-10-14, 10:39 PM   #207
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
呢d game都拎得出黎present
重要用ps4就玩到呢d殺手級大作
HeHa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 10:19 AM   #208
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
原本就係雲哥,艾莉絲同幼馴染既三角關係
扎克絲只係雲哥過去既好友兼模仿對象,除左要雲哥成長,另一個作用係俾個理由艾莉絲接近雲哥
但艾莉絲復活event被del令到雲哥只有幼馴染可以揀
不過黎到CC,好似又唔係咁
認同,原本就係三角關係

我覺得係AC令到Tifa人氣突然提升,SE社先捧Cloud同Tifa,Aerith同Cloud之間係本傳既"男女互動"就變到好似黑歷史咁無人提

之後出CC,順理成章加深Aerith同Zack既關係,成功令大家忘記左Aerith同Cloud呢pair

同樣情況出現係Kingdom Hearts,明明第一集就鋪緊Aerith同Cloud條線->AC出Tifa人氣升 ->第二集加Tifa,Aerith變路人
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 10:25 AM   #209
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
人地Z & A 真人都已經一對
唔好復活行A線

舊 12-11-14, 10:43 AM   #210
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
呢個ユウナ唔同左人咁
x1 x2 x2.5 是3個人黎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 10:43 AM   #211
HM

最明顯係遊樂場event艾莉絲講過想了解真正既雲哥係點(然後無後續就便當了)
只能講AC同CC呢兩套衍生作品既影響力太大
Fans甚至官方自己已經遺忘左雲哥同艾莉絲本傳既關係sosad

由手機版發出

此篇文章於 12-11-14 10:53 AM 被 HM 編輯。
舊 12-11-14, 10:49 AM   #212
HM

引用:
作者: pet3 查看文章
x1 x2 x2.5 是3個人黎
得X1果個先係本尊
另外兩個只係二次創作
由手機版發出
舊 12-11-14, 10:52 AM   #213
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔可以(雲哥的)初戀只能回味嗎
痛失所愛後發現原來身邊一直有人支持自己既發展不錯呀
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 11:54 AM   #214
HM

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔可以(雲哥的)初戀只能回味嗎
痛失所愛後發現原來身邊一直有人支持自己既發展不錯呀
由手機版發出
其實呢...雲哥點諗反而真係唔知
本傳雲哥用黎俾玩家代入描寫雲哥心理戲最多係佢尋找自
對兩條囡點諗幾乎無著墨(好啦,細個果時肯定對蒂法有意思)
舊 12-11-14, 12:05 PM   #215
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Sar8 查看文章
人地Z & A 真人都已經一對
唔好復活行A線
本身未死時就係一對...
賣花女在生同cloud一起去lv up時都仲係鐘意Z君架喎...
到死之前我都唔覺得A/C有咩感情線...
反而C君傻左時,Tifi 做左好多野囉..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 12:17 PM   #216
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
講到想揾返隻CCFF7 出黎玩……

舊 12-11-14, 03:11 PM   #217
lodar

前面有版友講左本傳入面Cloud對兩個女角點係無交代過,所以只可以睇返兩女對Cloud係點黎判斷

Aerith係遊樂場段對話其實已經接近表白

當然遊樂場個Event係玩家話事無絕對既.....Yuffie都咀左Cloud一啖
舊 12-11-14, 03:13 PM   #218
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

邊會無交代過 小雲由前期到後期一路都好關心Tifa
會幫雪崩都係因為Tifa,甚至會由痴線佬變番正常人都係見到Tifa先正常
咁都話無交代過小雲對Tifa既感情有幾深既我無野講啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-11-14, 04:01 PM   #219
lodar

呢樣真係各人睇法唔同,印象中Cloud一直都無表過態.......
認真唔係玩到Cloud少年時代個part都唔知Tifa咁緊要,之前佢俾我既感覺似女隊員多過女主角,可能因為佢故事前期一直無乜表現機會

此篇文章於 12-11-14 04:07 PM 被 lodar 編輯。
舊 12-11-14, 04:58 PM   #220
HM

引用:
作者: lodar 查看文章
前面有版友講左本傳入面Cloud對兩個女角點係無交代過,所以只可以睇返兩女對Cloud係點黎判斷

Aerith係遊樂場段對話其實已經接近表白

當然遊樂場個Event係玩家話事無絕對既.....Yuffie都咀左Cloud一啖
應該唔少人忘記當時有好感度設定,連大叔好感度都升到
引用:
邊會無交代過 小雲由前期到後期一路都好關心Tifa
會幫雪崩都係因為Tifa,甚至會由痴線佬變番正常人都係見到Tifa先正常
咁都話無交代過小雲對Tifa既感情有幾深既我無野講啦
無明確講過係男女方面既感情,可以解釋主角係因為青梅竹馬
好啦我知咁講好多人會唔認同我
引用:
作者: lodar 查看文章
呢樣真係各人睇法唔同,印象中Cloud一直都無表過態.......
無錯
因為俾玩家代入,所以主角既態度係唔明顯,對白亦都相對較少(所以設定係沉默寡言果類)
對兩條囡係點,雲哥係無表過態(可能記錯,有既可以提一提我)

此篇文章於 12-11-14 05:00 PM 被 HM 編輯。
舊 12-11-14, 05:44 PM   #221
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

臨入大空洞前最後一晚成晚糖痴豆咁痴埋一舊啦仲唔夠表態
仲要成船人係架船入面偷睇睇晒啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-11-14, 08:04 PM   #222
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
PS4版『ファイナルファンタジー10/10-2』『ファイナルファンタジー7 インターナショナル』日本国内での発売が正式発表

正!式!發!表!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 08:08 PM   #223
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
SQUARE ENIX,去死吧 !!! ^^

舊 12-11-14, 08:18 PM   #224
lodar

頭先上Youtube重睇返大空洞前夜呢幕,我始終唔覺得Cloud有表態

Anyway無論有咩睇法都好,最緊要係大家enjoy隻game~
舊 12-11-14, 09:50 PM   #225
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
https://twitter.com/VG_Dave/status/543000745210302464

英國 12.99 pounds,仲貴過 steam 版
由手機版發出

此篇文章於 12-11-14 09:55 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 03:02 AM

手機版 | APP版