Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
<<繼續談情>>>第一次見家長送禮
亞瑪迪拉 06:50 PM 11-05-13
大家第一次見女方家長時會送咩?可否分享下
由手機版發出
KIM 07:34 PM 11-05-13
作者: 亞瑪迪拉:
由手機版發出
傳統家庭 : 約去酒家Dinner, 點幾度有霸氣的主菜, 之後你暗中埋單, 最後Call定車(的士)送對方全家回家!

方針 : 重拳一擊, 日後永無憂!
Norm 08:41 PM 11-05-13
你要左佢個女佢有賺啦...仲送禮?
才子 01:37 AM 11-06-13
我接見佢老人家, 應該佢送野比我呀
( ゚ω゚)? 10:04 AM 11-06-13
直接問女友好過啦,響道問宅禮乎? σ(;´Д`)

綾小路雷太 12:37 PM 11-06-13
由手機版發出
向對方(男/女友)打聽下家長有乜喜好
通常老豆好酒,老媽就買啲補品俾佢

至於去到咩級數,視乎對方價底及角色定位而定。
亞瑪迪拉 02:38 PM 11-06-13
女友爸爸份禮已準備好,但媽媽嗰份連女友都冇咩idea…btw, 佢媽媽係冇做野的普通主婦
由手機版發出
麥C 05:09 PM 11-06-13
我送過燕窩...............lol
GN00508771 07:22 PM 11-06-13
女友爸爸份禮已準備好,但媽媽嗰份連女友都冇咩idea…btw, 佢媽媽係冇做野的普通主婦
由手機版發出
普通主婦的話送D補品 OR 時下比較流行,佢地又懂得用既東西 (以前的話 就例如 修身器材之類...?)
keijoey 07:47 PM 11-06-13
送黑人牙糕啦
KIM 10:30 PM 11-11-13
樓主, 點情況呀!?

以你有限資料, 大家意見如何?
亞瑪迪拉 10:51 PM 11-11-13
原來仲有大大記得

最後送高齡奶粉俾女友媽媽,算係OK啦
stephen1980 01:14 PM 11-12-13
作者: 麥C:
我送過燕窩...............lol
x2!!!
GimGim 06:36 PM 11-24-13
原來仲有大大記得

you are so brave lol
綾小路雷太 03:07 AM 11-25-13
原來仲有大大記得

高齡奶粉...... 呢着太高了吧
Avelcain 08:34 AM 11-25-13
第一次就咁重手,第時點算
買幾個橙咪得囉
ZlWS 11:26 PM 11-25-13
由手機版發出
送左個心畁個女啦

講情不講金
亞瑪迪拉 12:37 PM 12-01-13
作者: ZlWS:
送左個心畁個女啦

講情不講金
但佢屋企人好講金,而家又有富二代力追佢,搞到情況好混亂
魔法小王子 03:51 PM 12-01-13
送個孫 wwww
( ゚ω゚)? 07:42 PM 12-01-13
甚麼,又有第三者介入
亞瑪迪拉 08:29 PM 12-01-13
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん:
甚麼,又有第三者介入
條友追左我女友好耐,不過佢最近行外母/外父政策,都幾有成效,搞到我女友受好多不必要ge壓力
Dangerous-boy 01:01 AM 12-02-13
但佢屋企人好講金,而家又有富二代力追佢,搞到情況好混亂
條友追左我女友好耐,不過佢最近行外母/外父政策,都幾有成效,搞到我女友受好多不必要ge壓力
師兄都係自求多福吧!就算給你成功咗贏得美人歸,除非你將來會發達,否則必會不時被老婆、外父和外母單單打打:「如果我當初揀個有錢仔,今日就唔使....」「如果我個女當初嫁個有錢仔,現在就....」
sunhikari 09:49 PM 12-02-13
作者: Dangerous-boy:
師兄都係自求多福吧!就算給你成功咗贏得美人歸,除非你將來會發達,否則必會不時被老婆、外父和外母單單打打:「如果我當初揀個有錢仔,今日就唔使....」「如果我個女當初嫁個有錢仔,現在就....」
我又覺得唔係,玩呢D一定注定得兩個下場
一係女的離家出走,一係一拍兩散(兩個男的都唔要)
要咁玩,係要付出代價, 仲有, 如果樓主女友咁就走,反而係你好彩
綾小路雷太 03:43 AM 12-03-13
作者: sunhikari:
我又覺得唔係,玩呢D一定注定得兩個下場
一係女的離家出走,一係一拍兩散(兩個男的都唔要)
要咁玩,係要付出代價, 仲有, 如果樓主女友咁就走,反而係你好彩
DBOY係講得岩的... 除非女方晨早同老母勢成水火,否則親人嘅壓力係好難處理
尤其係男女雙方嗌交時,呢D壓力就會連攜爆發

樓主小心為上。
Norm 03:53 PM 01-04-14
看來呢個TOPIC有發展空間,繼續跟進
1 2 

返回主題版面