Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-13, 06:48 PM   #251
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: ahleung 查看文章
意大利係首發地區之一, 會係最早出
http://news.xbox.com/2013/08/xbox-one-confirmed-markets

雖然M$未公佈正式發售日. 但相信係11月.
其實講得DAY ONE版應該都會係首發架啦 , 但係我見下面有行細字寫ORDERING FOR CHRISTMAS
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 08:48 PM   #252
rwtk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: oldletter 查看文章
前排寄完部日版360去日本整,死單紅
淨係比寄果程運費
呢樣M$真係做得幾好

你登記左冇寄到既話
M$ HK個姐姐仲會成日打黎問你寄左去未

希望ONE都會繼續啦
呢D先叫服務
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 09:21 PM   #253
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
冇追開post, 見大家都好似有訂美版歐版,想問今次d game係全區?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 09:31 PM   #254
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: RS 200 查看文章
冇追開post, 見大家都好似有訂美版歐版,想問今次d game係全區?
係。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 12:20 AM   #255
D-Joe
Game Master

PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: taikin0901 查看文章
其實講得DAY ONE版應該都會係首發架啦 , 但係我見下面有行細字寫ORDERING FOR CHRISTMAS
以美國黎講Day One版係訂哂的
其實歐版直到前幾日加左FIFA14前Day One版都係訂唔到既狀態

舊 08-24-13, 12:20 AM   #256
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
話事話點解今次兩部新主機首發GAME入面,
無咗感覺倒瀉屎都有佢份的Ridge Race系列新作的?

舊 08-24-13, 12:22 AM   #257
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: D-Joe 查看文章
以美國黎講Day One版係訂哂的
其實歐版直到前幾日加左FIFA14前Day One版都係訂唔到既狀態
你意思而家訂嘅唔會係首發嗰批?

不過首發歐洲國家係咪得意大利先會SHIP香港 ? 我試過英國同法國都唔可以 , 會唔會最終都係會CUT ORDER , BESTBUY張單我都未CUT

此篇文章於 08-24-13 12:29 AM 被 taikin0901 編輯。
舊 08-24-13, 12:40 AM   #258
IDGAF
The One

Xbox One on Display at Microsoft Retail Stores

http://youtu.be/HWfwT4EdK-w

此篇文章於 08-24-13 12:43 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 02:47 AM   #259
D-Joe
Game Master

引用:
你意思而家訂嘅唔會係首發嗰批?

不過首發歐洲國家係咪得意大利先會SHIP香港 ? 我試過英國同法國都唔可以 , 會唔會最終都係會CUT ORDER , BESTBUY張單我都未CUT
係Day One版,我意思係M$係Gamescom又加左Day One版係歐洲既單
Ship唔ship到就真係難說,畢竟amazon係開始送貨後先扣錢,我都心理準備cut的
Bestbuy唔係訂左就扣錢既咩?咁你既bestbuy單應該冇問題

舊 08-24-13, 04:27 AM   #260
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
由 PS2 年代起,RR 都是我的跟機 game。
可能今次真的趕不及,又可以失驚無神變成下載遊戲的首發。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 06:25 AM   #261
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
係Day One版,我意思係M$係Gamescom又加左Day One版係歐洲既單
Ship唔ship到就真係難說,畢竟amazon係開始送貨後先扣錢,我都心理準備cut的
Bestbuy唔係訂左就扣錢既咩?咁你既bestbuy單應該冇問題
PS4張單就扣左錢,XBOX ONE 就無扣。
舊 08-24-13, 07:37 AM   #262
david
The One

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
對住FORZA只有做炮灰一途吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 10:52 AM   #263
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: RS 200 查看文章
xbox one公佈後M$俾人插完一大輪, 而家改晒政策.

其中一項轉變係而家 主機 & game無晒區域限制. 包括download game & DLC.

引用:
http://www.neogaf.com/forum/showthre...3#post76585023
http://www.neogaf.com/forum/showthre...5#post76585635
所有XB1下載版GAME同DLC都唔會封IP
到時用gift card或者paypal買就得
引用:
Microsoft confirmed that they would not prevent people from importing
http://www.reddit.com/r/xboxone/comm...d_not_prevent/

比起8國延期消息呢個反而同我地比較大關係(因為延唔延香港都冇份住)

M$今次正式講明入水貨冇問題
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 12:42 PM   #264
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
RR出NDS似GBA, 出360似ps2, 出vita 似psp, 新作更要外判,點出次世代.....
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 01:59 PM   #265
IDGAF
The One

Xbox

http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/innovation#5-5

As a gamer, you know that your controller can make or break a game.

With the 40 enhancements to the new Xbox One Controller, you won’t just make it—you’ll crush it.

舊 08-24-13, 02:08 PM   #266
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
xbox one公佈後M$俾人插完一大輪, 而家改晒政策.

其中一項轉變係而家 主機 & game無晒區域限制. 包括download game & DLC.
引用:
作者: david 查看文章
係。
謝兩位
咁真係要訂返部
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 02:49 PM   #267
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
頭先去意大利amazon訂左day one版
原來寄國外會平好多(對比499歐元)
412歐元+15-30歐元運費(視乎你用咩速度既運送),仲包FIFA
計落同美版+GAME差不多(如果用平D既貨運),加上未計美版既運費

同埋意大利都係220V 50hz
搞到我都想試下tim...
amazon係咪佢扣數出貨前一刻都可cancel的?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 03:58 PM   #268
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我都訂左先,不過繼續keep bestbuy張單
舊 08-24-13, 04:05 PM   #269
D-Joe
Game Master

引用:
嗯,佢地出貨先扣錢

舊 08-24-13, 09:10 PM   #270
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
我估你用google translate睇到呢句:
"Confezione regalo disponibile."
譯左做
"Ordering for Christmas"?

但用番google translate 三個字拆開譯, 其實無一個字係christmas
Confezione = packing
regalo = gift
disponibile = available

我諗果句可能係一D地道講法, 話可以買黎做聖誕禮物咁.

嚮歐美, 聖誕係大節, 好似我地過年咁要買禮物"拜年". 傳統係11月尾已經開始要購物做準備.

此篇文章於 08-24-13 09:13 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 09:15 PM   #271
D-Joe
Game Master

引用:
"Confezione regalo disponibile."
譯左做

但用番google translate 三個字拆開譯, 其實無一個字係christmas

嚮歐美, 聖誕係大節, 好似我地過年咁要買禮物"拜年". 傳統係11月尾已經開始要購物做準備.
哦原來呢句
意思係"Gift-wrap available.",睇下美國amazon就得

舊 08-24-13, 09:24 PM   #272
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
譯左做

Thanks Ching , 嚇死我。希望唔好cut我單啦
舊 08-24-13, 11:02 PM   #273
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
我都訂左先,不過繼續keep bestbuy張單
引用:
嗯,佢地出貨先扣錢
反正唔扣數住, order左先算
雖然機價貴過美國果邊. 但起碼係dayone, 計完同買機+FIFA差唔多

其實點解會寄海外就變412歐元差咁遠@@

另外白痴一問, 我見有D寫意大利電壓 220-230V, 都係一樣?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 11:38 PM   #274
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
雖然機價貴過美國果邊. 但起碼係dayone, 計完同買機+FIFA差唔多

另外白痴一問, 我見有D寫意大利電壓 220-230V, 都係一樣?
我BESTBUY訂嘅都係DAY ONE版 , 不過有得平啲梗係最好啦
舊 08-24-13, 11:51 PM   #275
D-Joe
Game Master

引用:

嗯,同歐盟一樣,只係個電壓會係範圍220-230V,就好似如果國際牛都110-240吧,唔會見有人將意大利既電壓獨立於歐盟其他國家,不過意大利有個奇怪專用插頭,希望M$唔係用果個用歐盟既兩腳算,如果唔係要去買線(萬能插蘇都未必用到)
電壓問題可以睇呢度
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AE%...88%97%E8%A1%A8
同埋印象香港供電都有+-6%容許範圍,或者你可以打去中電/港燈問問

http://www.yung-li.com.tw/tw/info/ww_specifications.htm
BTW發現英國原來係220-240,一直唔知

此篇文章於 08-25-13 12:04 AM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 11:06 AM

手機版 | APP版