Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-11-13, 09:08 PM   #401
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
有無組織搞反警察示威?好去想。

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...30811/51634487
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 09:20 PM   #402
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
明天教育局就會話成立小組研究
之後整份報告
以後做老師要愛國先做得,其他果堆炒左佢

推個波去教育局一啲都唔痴,佢作風就係避
擺明唔係拋波啦, 係開到聲叫教育局做野, 向學校施壓呀

引用:
作者: 小草 查看文章
佢唔係宣戰,係話俾你聽,你地點搞都搞我唔死,吹丫

對我來說已經變左,梁粉廠果堆就無證據,反佢果啲,明知挑戰傳媒都要搵證據
咁我諗阿爺都唔係傻o既, 佢係想管香港啫, 但唔係想香港亂....
你見近來 D 建制保皇黨都無乜出黎撐 689, 就知道佢有少少鑼味啦...
唔止民主派, 我諗連 D 建制派都唔係咁頂得佢順 lol

廉署直屬特首, 件特首衰到咁o既款, 想唔變東廠都難啦 Orz
不過我諗仲未完全控制得哂o既....
廉署申請搜傳媒都算跟足規矩去做, 但問題係唔知佢要搜要咩証...
為証明 689 有賄選就值得恭喜, 為煮死 dream bear...咁廉署就真係可以奠

舊 08-11-13, 09:23 PM   #403
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Sito 查看文章

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...30811/51634487
應左貪曾句
"_先生,呢度唔係黑社會講數既地方"

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 10:01 PM   #404
Sito
人修羅

CY加入抽水,要教育局提交林老師事件報告,真係好X小家
舊 08-11-13, 10:04 PM   #405
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
點解CY唔講下咩叫"低調通緝"

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 10:21 PM   #406
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: W!LL 查看文章
點解CY唔講下咩叫"低調通緝"
如果個情景係某阿一同689講:拿,我而家就硬了起來啦,你識點做架啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 10:23 PM   #407
Sito
人修羅

http://hktext.blogspot.hk/2013/01/blog-post_29.html

呢個時候翻睇別有滋味
舊 08-11-13, 11:18 PM   #408
Penny仔

PSN  IDair_penny2002

Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 11:38 PM   #409
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

呢條o靚仔有錢途呀, 簡直係人才, 國家未來棟樑

舊 08-11-13, 11:49 PM   #410
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
將來可唔可以亡黨滅國,就要靠曬哩班人
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 12:45 AM   #411
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
CY加入抽水,要教育局提交林老師事件報告,真係好X小家
My fds 不約而同話hk已死
我話一早已死,要大家救返生

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 12:48 AM   #412
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:

唔得,用"fw請廣傳 :【支持打救香港警察! 粗鄙公安遠離香港!】"先得,e句口號先大把人支持

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 08-12-13 12:55 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 08-12-13, 12:59 AM   #413
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
亞洲電視 香港良心

http://www.youtube.com/watch?v=0hc8j7rMpn0
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 01:13 AM   #414
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

http://news.mingpao.com/20130810/gga1.htm

反黑警涉逼報案人「收聲」

同袍子捲黑幫勒索被捕

警長涉妨礙司法被捕停職

消息指出,一名14歲少年於6月在沙田懷疑遭黑幫人物勒索,遂往警署報案,警員調查後拘捕一名涉案男子,而該疑犯的父親是警務人員,他得悉兒子涉案被捕後,聯絡駐守沙田反黑組的警長同袍商討解決方法。該名反黑組警長之後暗中取得警隊報案資料庫的登入密碼,再登入資料庫取得報案少年的住址、電話等個人資料,並私下邀約該名報案少年會面,要求少年在認人過程中「收聲」。

報案少年心有不服,認為有人徇私枉法,於周二(6日)就事件向沙田區議員梁志偉投訴要求協助。梁志偉表示,他接獲投訴後,建議投訴人向警署報案。少年與父親遂到沙田警署報案,向當值警官稱兒子被警員威嚇。

擅入資料庫 私會報案人

警方認為事態嚴重,將案件交由新界南總區重案組接手,並於前日凌晨在葵涌拘捕42歲涉案警長,指他涉嫌妨礙司法公正,一度押返灣仔警察總部錄取口供。警方昨證實案中一名警長被捕及已被停職,暫准保釋候查,9月再向警方報到。

根據《警察通例》第6章,警員奉命查案時,如發現該案或公事牽涉其親戚或密友,須立即向其單位指揮官呈報及請示。

同袍未被拘捕

據了解,勒索案疑犯的警員父親至今尚未被捕。律師會刑事及刑事程序小組主席熊運信指出,涉嫌勒索報案人的父親若曾要求同袍以各種方式阻止調查,則可能涉及教唆他人妨礙司法公正;倘若該名父親僅向同袍透露兒子被捕一事,卻從沒要求阻延辦案,則相信不涉犯罪。

立法會保安事務委員會副主席涂謹申認為,若事件屬實,屬罪行嚴重,但相信這次僅為個別事件,又認為現時報案資料庫必須具名登入,事後可追蹤誰人曾登入查閱報案資料,從而跟進資料有否被不當使用。

https://www.facebook.com/events/197146260446869/
18條毛參加,陰公豬

此篇文章於 08-12-13 01:18 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 08-12-13, 01:53 AM   #415
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 02:15 AM   #416
Rv250

註冊日期: Aug 2002
cctvb段片
http://news.tvb.com/local/5207ae096db28c0435000007/
youtube搵唔到

此篇文章於 08-12-13 02:19 AM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 08:26 AM   #417
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
一個老師對警察講錯口都要特首去高度關注。
CY你要嘅係団地波嘅報告,申報制度嘅報告,警監會嘅報告,而唔係一個講粗口老師嘅報告。
加下連廉署唔起訴都要求舉報人道歉,真係。。。

此篇文章於 08-12-13 08:31 AM 被 真十人€ 編輯。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 09:37 AM   #418
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
梁振英表示,香港需要繼續維護警隊的權威和尊嚴,不能姑息任何故意阻撓警方執法的違法行為。他更暗示,警隊的權威受打擊,最終市民受害︰「香港的社會秩序治安十分良好,是世界上少有,打擊警隊權威,影響士氣,大家知道受害是甚麼人,得益是甚麼人。」

原來佢地D士氣咁雞....好難想像如果依家有人拎AK47打劫金行,會唔會即刻失禁
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 10:11 AM   #419
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
究竟cy佢係知就冇得玩所以玩大佢,定知自己有排玩所以開牌頭同你地d賤民開戰

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 11:22 AM   #420
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

花生升價
除左細肥仔,仲有大肥仔

疑似呀頭
名:陳嘉輝
元朗美都茶餐廳太子

挺梁童涉掟樽 林老師求情 (10:16)

梁振英落區餘波未了,場外一名自稱挺梁而被打的小孩,被網民留意到他涉嫌有份擲水樽,還被指爆粗。

近日捲入爆粗罵警風波的林慧思老師則在facebook留言稱﹕「別太重手斥責片中的小孩,拜託!畢竟只是一名小學生。」
根據無铫電視新聞的採訪,涉事挺梁小孩在鏡頭前報稱被打,但有網民在亞視新聞畫面中,留意到一位相貌極似的小孩有份擲水樽,有人甚至指他有在場講粗口。有網民聲言要在網上「公審個肥仔」,但也有網民反對,甚至懷疑這是圈套。
(即時新聞)

舊 08-12-13, 11:31 AM   #421
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
中央十台同cctvb 冇夾口供?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 11:32 AM   #422
輕機恒
Game Master

見到咁多黑社會到場,仲可以爆粗,打人
警犬們完全當無到..
就知道今時今日香港幾咁黑暗

個兩個警察聯會仲唔出黎發聲明要嚴厲執法??
舊 08-12-13, 11:36 AM   #423
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 輕機恒 查看文章
見到咁多黑社會到場,仲可以爆粗,打人
警犬們完全當無到..
就知道今時今日香港幾咁黑暗

個兩個警察聯會仲唔出黎發聲明要嚴厲執法??
個兩個警察聯會 的朋友係 幫警察嘛

舊 08-12-13, 11:39 AM   #424
輕機恒
Game Master

引用:
作者: ZlWS 查看文章
個兩個警察聯會 的朋友係 幫警察嘛
會唔會其實呢d都係新型病毒H8N10既病徵黎
所以警犬們先唔可以郁呢D病人

講真,我真係未聽過有任何政府部門出聲明話呢班愛字派暴力
但一句粗口就一齊圍少一個老師
舊 08-12-13, 11:40 AM   #425
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
文有文鬥、武有武鬥

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Windows - 沒有磁片? =KingJoE= 手機資訊/電腦軟硬討論 5 08-23-08 02:18 PM
-del- Diana ~清談館~ 6 01-27-08 12:43 PM
「你沒有夢想。」 天星碼頭高達 ~清談館~ 37 01-07-07 11:49 AM
如果沒有PSP?那麼有沒有NDS出現呢? 大情大性武大帝 手提遊戲機討論版 20 11-25-04 04:32 PM
請問有沒有人知e-Card Reader是否沒有份美日版? Beyond 手提遊戲機討論版 2 03-26-03 02:51 PM

現在的時間是 01:02 AM

手機版 | APP版