Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-12, 12:44 AM   #376
SunSunny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
我買都係為名氣, 同班frd有topic傾...老老實實個視點完全收咗隻GAME皮...C記幾時出PATCH?

舊 10-02-12, 12:45 AM   #377
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Resident Evil 6, GamesRadar 3.5/5星

http://www.gamesradar.com/resident-evil-6-review/

舊 10-02-12, 12:47 AM   #378
kwankwan
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
玩到leon ch.3中段, 感覺視點差,畫面倒退....ada醜樣左....
bio5一開頭畫面好靚好銳利,感覺好大制作, bio6 leon開頭環境黑暗d d黑位一撻撻好low res好濛(xbox ver.)~
玩緊既時候完全唔覺得玩緊bio....猛射猛跑猛跳~希望玩後d會好d la~~
不過地鐵有一道好似喪c片臨轉灣未見c先見一乍影好好氣氛~
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:50 AM   #379
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
一早都話咗冒險活劇大推頭大雜會已經無咗原有氣氛,遇咗唔掂

。只係估唔到,可以差到呢個程度。唉。
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:52 AM   #380
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
磨完CH1、好緊張、好忙、好費神

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:53 AM   #381
IDGAF
The One

Resident Evil 6,Rev3Games 評為SKIP IT

Resident Evil 6 has arrived! Does the latest entry in one of gaming's most storied franchises live up to the hype, or fall on it's half-eaten face?

Let us know what you think of the game in the comments below!

此篇文章於 10-02-12 12:55 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 01:22 AM   #382
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
香港場景做得好正
暫時玩得好少,覺得LEON 篇最好

此篇文章於 10-02-12 01:25 AM 被 候鳥 編輯。
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 01:32 AM   #383
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Biohazard 6 攻略及心得交流區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=225582

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 02:28 AM   #384
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: 候鳥 查看文章
香港場景做得好正
暫時玩得好少,覺得LEON 篇最好
我覺得正過sleeping dogs

仲有堆poster,惡搞地方名,etc.
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 03:27 AM   #385
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
呢個評分引起全球game 迷好大迴響,話晒係知名網站,
好好醜醜未至於唔及格吧
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 03:27 AM   #386
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
玩落左又覺得唔係真係咁差,只係場景太暗真係好惡玩

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 04:27 AM   #387
gingq7

註冊日期: May 2008
Leon編打完,用了6小時;
Chris打左3個chapter,都用了3小時;
預計第一次正常地玩, 全部打完最少要20個鍾

習慣操作後, 打打下都幾爽.

如果唔計畫面(某d位連ps2都不如的貼圖; 整體都差過bio5), 我暫時比9分

p.s. 剩計horror: 我覺得一定好過5, 隨時好過2,3,4 (呢3隻其實真係唔1係點horror...); Leon編可以收貨, Chris編都出奇地有horror成份 (香港某一段)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 06:18 AM   #388
nickseed
Junior Member

註冊日期: Nov 2009
我比較想知,係佢真係有香港
定一話各位大大連自己打緊上海都唔知?

畫面方面,我覺得還可以
我起碼唔會令黎同PC比
視點上,我個人認為無問題
個右東姑按下去為咩,點解咁設計,自己諗下

畫面上係比5代差左,但如果要玩靚畫面,我建議等PC版
因為我唔想因為畫面靚內容少左,或者分2CD玩
老實實,果啲GAME評睇下就好,唔好盡信
就算佢比0分都係佢地既感覺,不能作準
nickseed 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 06:57 AM   #389
dust11

註冊日期: Aug 2010
邊忽睇到上海
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 06:57 AM   #390
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

首間「人肉專賣店」

引用:
英國倫敦東部一間凍肉店,門面像殮房,掛起的凍肉也像人肉(圖),不但有心臟、大腦、手腳,各個部位的表面還一片血迹斑斑,玻璃門更有血掌印……
凍肉店氣氛恐怖,但這裏其實是全球首間販售人體各部位的凍肉店,用來宣傳血腥電視遊戲《生化危機6》(Resident Evil6)。店內陳列的人體,只是豬肉和牛肉加工混合而成,它們有的整個被吊起,有的砌成人形。設計太血腥,嚇驚不少途人。
美國《赫芬頓郵報》
http://video.appledaily.com.hk/admed...2_int_03_w.mp4

豬肉和牛肉混合砌成的人形肉

http://hk.apple.nextmedia.com/intern...21002/18029685

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 10-02-12 07:02 AM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 09:59 AM   #391
persona_milk

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
其實玩落又唔係大家講得咁差,都覺得幾爽tim...個鏡頭自己SET 番都OK(最重要SET 只係水平郁) , 老實講論爽快,緊張,故事點都好過BIO 5,但畫質真係唔掂,黑到一撻撻咁攪乜野...==
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 10:36 AM   #392
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: Alpha 查看文章
好好醜醜未至於唔及格吧
睇game評就可以當自己親身玩過架啦...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 11:47 AM   #393
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: nickseed 查看文章

畫面方面,我覺得還可以
我起碼唔會令黎同PC比
視點上,我個人認為無問題
個右東姑按下去為咩,點解咁設計,自己諗下

畫面上係比5代差左,但如果要玩靚畫面,我建議等PC版
因為我唔想因為畫面靚內容少左,或者分2CD玩
老實實,果啲GAME評睇下就好,唔好盡信
就算佢比0分都係佢地既感覺,不能作準
中國用繁中既地方,加上車牌巴士站等外形,仲唔係香港? 咪玩啦。
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 11:47 AM   #394
千野新一

註冊日期: Jun 2002
畫面上感覺有點麻麻,我估因為係隻game太長要放棄畫面@@

舊 10-02-12, 11:51 AM   #395
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: minolta 查看文章
中國用繁中既地方,加上車牌巴士站等外形,仲唔係香港? 咪玩啦。
還有的土,小巴和一些霓虹燈招牌,是hk吧!
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 11:54 AM   #396
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 千野新一 查看文章
畫面上感覺有點麻麻,我估因為係隻game太長要放棄畫面@@
我覺得它想用電影方式去展示,令人物好像大些,景觀窄了,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 11:56 AM   #397
jamcat

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
聽完大家講評語, 我可以好放心等正日出同埋插穿官方價至慢慢去買....
一個唔該有平風褸賣仲可以諗諗....
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:02 PM   #398
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: nickseed 查看文章
我諗上海唔會講廣東話同有紅的掛
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:30 PM   #399
IDGAF
The One

引用:
作者: Alpha 查看文章
好好醜醜未至於唔及格吧
其實會唔會因為gamespot少咗人留意,
佢趁人哋出隻大作就比個「勁爆」的評分等大家關注佢個網站。
呢個情況就要睇下多人LIKE定DISLIKE佢段片了~!

純粹POST出嚟分享下,而且我都唔係POST單一個評分片,
大家睇完可以自己分析下邊個的評分係中肯。

舊 10-02-12, 12:39 PM   #400
gafrio
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
3DS Friend Code1762 2746 1337
PSN  IDball216hk
angry

今集真係太多暗位,呢集係繼GTA4之後光暗要推到最盡既game。
最大問題係180轉身......成日個身轉左個視點唔識轉,打大佬真係火都黎。
gafrio 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Sleeping Dogs | 香港秘密警察 S.D. | 綜合情報 Vol.2 neo2046 電視遊戲討論版 742 10-18-16 05:45 PM
[多機種] Dead or Alive 5 綜合心得交流區 ComeLOLoh 攻略及心得交流區 1609 09-08-13 06:59 PM
[3DS] Biohazard: Revelations 綜合情報 Vol. 2 | | 嚴禁劇透 ! neo2046 手提遊戲機討論版 214 02-09-13 12:49 PM
[PSP] SD Gundam G Generation Over World 綜合情報 Vol 1 | 已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 850 10-07-12 10:36 PM
[PS2/GC]Biohazard 4 VOL. 8(PS2 美版已售,行版11/10,日版12/1發售!) 神祕人1號 電視遊戲討論版 590 05-13-06 10:56 AM

現在的時間是 05:35 AM

手機版 | APP版