Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21
電視遊戲討論版>スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中
紫紅豆 02:35 PM 03-29-18
好景$478
冇鐵盒
IDGAF 03:11 PM 03-29-18
無知一問,
其實今集X同上集V有無關連?
有無任何元素係要有上集save data先拎到?
ZERO NEKO 04:25 PM 03-29-18
作者: ivanivan:
先將所有自己編制的mp3在電腦放在USB 的SRWMUSIC資料夾中,插入usb進入遊戲,在遊戲中的選單中選尾二的日文,再選設定2,選尾二的bgm選曲,選<部隊BGM>,按options制,選usb mp3,確定,選usb,load完後出現自己編制制的歌,按x,選要轉的機體和武器,按方制,選歌,離開,save
其實我係想拎歌出黍 有冇方法
ALEX CHOW 04:28 PM 03-29-18
劇透
主角機新招係Rider Kick

YOSHIKI SNAKE 04:43 PM 03-29-18
點解我入左cose都開唔到正樹出黎用?
知世公主 05:24 PM 03-29-18
作者: YOSHIKI SNAKE:
按第3關SP玩一次就有得用,我都係咁
Gundam MK-2 05:37 PM 03-29-18
作者: YOSHIKI SNAKE:
第二話後有特別關,正樹於呢關加入

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
iu fu pig 06:04 PM 03-29-18
買了PSV版⋯⋯
PS4還是繼續芒亨吧
由手機版發出
pet3 06:29 PM 03-29-18
入歌無反應既

options制後無自己的歌出現

-------------

要按口

今次入歌終於無bug
可以結束遊戲都唔洗重入歌了
chow263 08:22 PM 03-29-18
GEASS
保志好似真係因為當年Z2太精彩所以無得出

ShinDou 08:51 PM 03-29-18
好似中左BUG用唔到DLC

入GAME前入CODE裝晒,入到去佢又再問我裝唔裝DLC,禁入去話我DOWN晒

入去冇第0話,打左3版都冇正樹,路線圖都冇得揀,DLC果送果兩個獎勵X寫住已購入,禁入去又話我未下載,入到去又話DOWN晒,但都係開唔到

唔通要等就爆機先有得用正樹 @@

應該中文版有BUG用唔到DL屍,同V果陣中文版BGM BUG1樣,好似V個BGM BUG都仲未FIX
ivanivan 09:34 PM 03-29-18
作者: ZERO NEKO:
其實我係想拎歌出黍 有冇方法
我自己係電腦上網用google搜尋歌曲的youtube,然後將佢轉換成MP3,再用reallayer 編輯好放入usb
BRA武藏 10:14 PM 03-29-18
作者: ShinDou:
好似中左BUG用唔到DLC

入GAME前入CODE裝晒,入到去佢又再問我裝唔裝DLC,禁入去話我DOWN晒

入去冇第0話,打左3版都冇正樹,路線圖都冇得揀,DLC果送果兩個獎勵X寫住已購入,禁入去又話我未下載,入到去又話DOWN晒,但都係開唔到

唔通要等就爆機先有得用正樹 @@

應該中文版有BUG用唔到DL屍,同V果陣中文版BGM BUG1樣,好似V個BGM BUG都仲未FIX
我PSV 中文版 有第0話
入GAME前入晒送嘅同買嘅DLC,拎到獎勵
關唔關更新事?有個1XX MB嘅更新,我更完先入GAME
ShinDou 10:16 PM 03-29-18
我都有更新左先入,再禁檢查更新都話係最新,可能ps4版先有事?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
BRA武藏 10:21 PM 03-29-18
我都有更新左先入,再禁檢查更新都話係最新,可能ps4版先有事?

我都有買PS4版,但今晚開唔到TV試……

你試下——

設定->帳戶管理->修復憑證
ShinDou 10:29 PM 03-29-18
修復完真係得喎 thanks XD

魔靈娘 10:34 PM 03-29-18

PS4
琴日18:00預購
預先下載game + 3個特典
24:00就續個特典安裝

暫時平安有齊野
不過睇巴哈有人話突然無左正樹,要修復憑証先出返黎
但改造全變回0,錢又無退

應該有個bug會觸發突然無左d特典
ShinDou 10:36 PM 03-29-18
今次搞咩咁多bug,上次v dl屍冇事,係中文版知bgm save有bug次次開機都還原冇得set歌

BRA武藏 10:51 PM 03-29-18
作者: 魔靈娘:
PS4

不過睇巴哈有人話突然無左正樹,要修復憑証先出返黎
但改造全變回0,錢又無退

應該有個bug會觸發突然無左d特典
符合路痴設定
Gundam MK-2 10:58 PM 03-29-18
攻略區已開
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=250037

按慣例(?),NEO大可以暫時鎖區了

BTW日版早期特典有bug收唔到個バリア・フィールド
官網已有告示,應該準備緊緊急patch
neo2046 10:45 PM 04-01-18
請前往心得交流區繼續討論,謝謝

(此Post將於數天後重開)
風間鈴木仁 12:04 AM 04-19-18
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20180418060/

「スナックワールド トレジャラーズ ゴールド」3万5000本。「Death end re;Quest」などの新作も登場の「週間販売ランキング+」

10スーパーロボット大戦X(限定版含む)18/03/29 5,182 105,504
11二ノ国II レヴァナントキングダム(限定版含む)
16モンスターハンター:ワールド(限定版、同梱版含む)18/01/263,640 2,003,05484
17 PSV スーパーロボット大戦X(限定版含む)18/03/293,340 63,946
18北斗が如く(限定版含む)18/03/08 3,074 163,636
19ゼルダ無双 ハイラルオールスターズ DX18/03/22 3,07040,40885
20進撃の巨人2(限定版含む)18/03/15 2,822 52,102

三月日本銷售大混戰成績單。
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21

返回主題版面