Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-12, 12:58 AM   #11
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 1515 查看文章
我有比較 3DS / 3DS LL 白色畫面
例如進入 E- SHOP , 發現"微微偏黃" (唔肯定係咪所謂"尿黃")

但影響唔大, 我諗唔係部 3DS LL 有問題,
而係 3DS 部機, 整條 line 的 MON 係咁 ,
正如 PS VITA 個 OLED MON 摸黑現黑斑
既然玩遊戲冇問題, 算了 ~~

按鍵的確好過 3DS , 至少啱手位

MON 夠大, 絕對賣點 , 不過講到 3D 要自己就下位.

雖然玩 芒亨 3G 字體濛少少 (解像度冇改變)
但算睇得清楚...... 當 MON 夠大, 睇得舒服
大家係咪咁在意細微的 "狗牙" "濛" 呢 ??

支筆改用膠筆 (減得幾多成本丫) , 呢樣真係失分 , 我用返 3DS 支金屬筆

電池持續力強 , 呢樣未知...... 買部機回來冇耐 , 已經冇晒電 (第一次叉佢幾個鐘啦)

未試到"反光" 係咪改善, 試過係店舖試 LL , 天花板的光管一樣反晒光........

結論 : 最好賣掉3DS , 換部 LL ;
問題唔在於 LL 優點有幾多,
而係 3DS 本身螢幕真係太細

若果認為 3DS 螢幕接受到 / 冇咩閒錢 , 咁繼續玩 3DS 都冇所謂, 始終 LL 賣點唔多
MH真係好過3DS, 隻野大好多...感覺好好多...
不過低清呢樣野我雖然好CARE...但真係無法...老任係要用D咁屎o既SPEC...
而家叫做比以前好左架咋...

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:38 AM

手機版 | APP版