Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-16, 01:39 PM   #1
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
Overwatch 專區 Vol.1

https://playoverwatch.com/zh-tw/

不定期整理ID

神龍 : Malcolm#3207

hap3afrien : JohnnyDerp#4337

Matthew.Y : matthewykh#3376

izumo : izumo#3425

鈴蘭 : SatouLing#3883

此篇文章於 07-01-16 12:10 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 02:17 PM   #2
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
PC報到~

不過太noop+不太喜歡跟完全不認識的人開咪打(但這隻就是開咪才好組隊)
所以我不留id好了
免得累人

舊 06-30-16, 02:23 PM   #3
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
今晚要不要來一場?

引用:
作者: knight-philip 查看文章
PC報到~

不過太noop+不太喜歡跟完全不認識的人開咪打(但這隻就是開咪才好組隊)
所以我不留id好了
免得累人
冇話累唔累,輸左又唔係少忽肉,嬴左又唔係有錢分
大家一齊玩開心就好

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 04:02 PM   #4
カガミ

引用:
作者: fami~yan 查看文章
今晚要不要來一場?

冇話累唔累,輸左又唔係少忽肉,嬴左又唔係有錢分
大家一齊玩開心就好
唔係架
有時同d fd的fd打
當你被對面源氏完殺之後,果個fd的fd幫你輕易報仇
然後在咪講一句"垃圾源氏!"
再用文字打句"rubbish genji"

你就唔好意思再組落去

舊 06-30-16, 02:29 PM   #5
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
PC gaming master race

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 02:50 PM   #6
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
team play唔開咪接近無得打

舊 06-30-16, 03:04 PM   #7
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
新手求帶

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 06:22 PM   #8
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
hap3afrien: JohnnyDerp#4337

會開mic

平日9pm到12pm online

新手求帶+1

舊 06-30-16, 06:48 PM   #9
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
matthewykh#3376

FPS廢渣級求carry

舊 06-30-16, 10:13 PM   #10
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
新手求帶+1 但係你地用咩來對講?
izumo#3425
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 12:28 AM   #11
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
https://vid.me/LIlC

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 01:28 AM   #12
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
ID:SatouLing#3883

岩岩打完10場 5W5L
Rank47

不過VC真係好緊要 唔好講要對話,有人報下位置已經幫輕好多
特別做坦有時真係眼前全部都係敵人 諗著頂到既瞬間先發現自己後面隊友後退晒自己唔知

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 08:33 AM   #13
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
ID:SatouLing#3883

岩岩打完10場 5W5L
Rank47

不過VC真係好緊要 唔好講要對話,有人報下位置已經幫輕好多
特別做坦有時真係眼前全部都係敵人 諗著頂到既瞬間先發現自己後面隊友後退晒自己唔知
隻game唔係得老餅克特一個坦架咩

另外幾隻好明顯都係打手

就算係老餅克特好多時你都要繞路過去殺佢媽媽唔可以剩開盾推車,隊友唔知搞乜q既話

英國說大家抱團死
舊 07-02-16, 12:54 AM   #14
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 細路翔 查看文章
隻game唔係得老餅克特一個坦架咩

另外幾隻好明顯都係打手

就算係老餅克特好多時你都要繞路過去殺佢媽媽唔可以剩開盾推車,隊友唔知搞乜q既話
純坦係得老餅囉
其他幾隻半坦咁都要頂架

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-02-16, 12:59 AM   #15
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Mei姐都係坦黎

GLOOOORIOUS BATTLE

舊 07-02-16, 09:13 AM   #16
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
純坦係得老餅囉
其他幾隻半坦咁都要頂架
d.va好明顯唔頂得係用黎搞亂人地陣型用

豬豬+肌肉女同場坦到阿媽都唔認得

豬:呼呼呼,我還要勾多10個lucio

英國說大家抱團死
舊 07-02-16, 11:33 AM   #17
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:

唔識用豬
啲勾唔中人

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 12:28 PM   #18
カガミ

引用:

我用LUCIO好似殺過好多豬
一勾咪彈開你
再爆你頭話咁易

舊 07-02-16, 02:23 PM   #19
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

我最鐘意就係同豬一齊守 我放盾壓力無咁大之餘我無盾果時佢頂到兩秒
由手機版發出
舊 07-02-16, 11:26 AM   #20
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
ID: famiyan#3398
唔嫌我玩死果兩三個角色既ADD我一齊玩啦

非洲人...
舊 07-02-16, 12:08 PM   #21
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
尋人
早個星期打打下有人hi過我
淨係記得以前l4d個邊add過我
由手機版發出
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 03:05 PM   #22
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
而家個rank system好垃圾...
有一場贏得好快 對面臨輸跳左個 跟手完場話因為對面有人跳 結果扣我地隊既升rank點數
(平時加好長...變到加勁短)

又有一場自己果邊有人跳, 果一刻畫面上方有好大個紅色警告 話你有隊友中離 而家離開唔會有懲罰
我見佢寫到出面 我就都跳啦 結果睇返戰績又計我輸一場...

咁發生過上次件事 咁有隊友跳我就又頂埋落去打啦 點知輸左 又唔會因為有隊友跳扣少d..直接derank

乜鬼野垃圾system 返去玩quick match好過

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 05:30 PM   #23
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
中離問題始終係最麻煩
學似快速對戰咁有人中離後會有人補位,補位既人又話對佢吾公平. (其實我覺得補位人按參與時間o既比例扣/加分就可以)
冇人入,5打6就9成輸, 所以最大責任在首個中離者, 其他人無中離懲罰又講得通,但要吃埋敗仗後面果幾個又覺得錯不在佢地.
但如果以後只計首位中離有敗場扣份,咁就會有戰術性中離出現,每次臨輸就搵個人跳game就得了.

要避免我覺得最好就六排先去打啦
最少我係咁,單排真係咪搞,無人中離都比豬隊友激死. 吾齊人去玩下快速算

其實如果吾齊人,應該按隊員人數比例,抵消部份扣減份數啦, 如果贏到,應該加更多份

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 05:53 PM   #24
fami~yan
Game Master

我用路西試過比豬勾即禁彈開都係會被射死

非洲人...
舊 07-02-16, 08:14 PM   #25
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

不過有時真係覺得自己被逼玩坦 有時見到對面好多200血以下既野想殺但唔係轉genji而係轉猩猩sosad
因為成場可能就得自己一個坦緊 自己一轉無人補位9成會崩sosad

ペルソナ5

隨時更新

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 04:41 AM

手機版 | APP版