Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-04, 08:10 PM   #1
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
gundam w 無限的華爾滋有個唔明既問題..

美莉米亞個母親是誰?

我一開始仲以為係帝莉安..

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 01:37 AM   #2
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
多諾班度個家姐!!不過唔係W平時揸重炮手果個!!去漫畫節買本W黎看吧!正文社D GUNDAM漫畫10幾蚊本
W得一本唔係鴇田洸一畫買果本LA,講佢地5條友細個D野!好似係E本
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 01:44 AM   #3
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
/
wing zero custom
官方中文譯名是什麼

舊 07-24-04, 02:03 AM   #4
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: killua
/
wing zero custom
官方中文譯名是什麼
飛翼高達零式...

還是原名好...

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 02:15 AM   #5
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
飛翼高達零式?
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 03:13 AM   #6
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: Arcanist
飛翼高達零式?
好似某d書叫天使高達

舊 07-24-04, 05:57 AM   #7
Neloth
Game Master

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 阿魚
好似某d書叫天使高達
都係甩毛鋼彈最好聽

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 06:00 AM   #8
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Lightbulb

引用:
作者: Furaga
都係甩毛鋼彈最好聽
甩毛飛雞才王道!!!
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 08:08 AM   #9
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
樓上不要太過份了~!!!

我夫君的機體是神聖的天使所化,不容瀤瀆!!!

舊 07-24-04, 09:08 AM   #10
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小Tam
樓上不要太過份了~!!!

我夫君的機體是神聖的天使所化,不容瀤瀆!!!
違反物理學既飛甩雞毛鋼彈零式改

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 11:02 AM   #11
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
叫飛甩雞毛高達~貴野黎ka~

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 11:26 AM   #12
細路翔
The One

引用:
作者: 亞當‧13
叫飛甩雞毛高達~貴野黎ka~
擺明係啦

英國說大家抱團死
舊 07-24-04, 12:37 PM   #13
Arcanist
Game Master

你地越講我越驚Wing有禽流感

此篇文章於 07-24-04 01:25 PM 被 Arcanist 編輯。
舊 07-24-04, 01:07 PM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Arcanist
你地越講我越驚Wing有SARS

唔駛驚!

係都係有禽流感o者

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 01:14 PM   #15
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
講起天使gundam..白色芬古之戰後佢地唔係立即去燒毀高達佢架咩??點解ZERO會多左對翼= =??

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 01:16 PM   #16
細路翔
The One

引用:
作者: 小J
講起天使gundam..白色芬古之戰後佢地唔係立即去燒毀高達佢架咩??點解ZERO會多左對翼= =??
新機呀嘛大佬

英國說大家抱團死
舊 07-24-04, 01:25 PM   #17
Arcanist
Game Master

引用:
作者: jaVaj ◣
唔駛驚!

係都係有禽流感o者
講錯左,改返先 lol
舊 07-24-04, 02:55 PM   #18
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Lightbulb

引用:
作者: XENOS=翔
新機呀嘛大佬

才不是什麼新機,只是ZERO的OVA版而已....
OVA的設定是當TV中的後期機體沒存在過的.

OVA一開場已經因此而重畫白色芬古之戰中希羅打下利布拉那幕,
那時希羅已經是用甩毛飛雞,
其他果四隻已經是用OVA中的機體了.

嚴格來說OVA中的機體只是讓BANDAI有多個機會賺多一筆錢而已......
舊 07-24-04, 03:57 PM   #19
Tomoya
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
OVA一開場已經因此而重畫白色芬古之戰中希羅打下利布拉那幕,
那時希羅已經是用甩毛飛雞,
其他果四隻已經是用OVA中的機體了.
乜唔係在GRAND ZERO(漫畫)中說希羅因對WING ZERO的翼有新的構想先改造的麼~~

もしもこれが小説か何かであったならば「純愛ラブストーリーを書きたいからメインヒロインは清純路線で、それはそれとしてエッチなのも見たいという大衆の欲望も満たすために、サブヒロインにメインヒロインのぶんまで」サービスシーンをたくさんやらせる」という唾棄すべき商業主義的な計算のもとに配置された登場人物!いわゆるヨゴレ!いわゆる噛ませ犬!さんざんサービスシーンを振りまいておきながら主人公には見向きもされず表紙を飾ることすらなく、結局清純ぶったメインヒロインがのうのうと主人公と添い遂げて終わるという戦慄の結末を迎えるのですわ・・・!
ねくろま5
Tomoya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 04:21 PM   #20
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Smile

引用:
作者: Tomoya
乜唔係在GRAND ZERO(漫畫)中說希羅因對WING ZERO的翼有新的構想先改造的麼~~
GRAND ZERO(漫畫)只係其中一套在那時的官方認可同人誌來的,
但同時SUNRISE/BANDAI已經在磚頭書月刊BOOM BOOM中給XXX洸一同千葉克彥畫之前的故事叫BATTLEFILELD OF PACIFIST.
這一個才是正式的認可故事來的.
一開場已經是白色芬古之戰的結尾,
同OVA一樣希羅他們是開OVA的機體而不是TV版的機體.
故事也交代了張五飛在OVA中為什麼會成了背叛者.

而如果你唔相信OVA一開場重畫白色芬古之戰中希羅打下利布拉那幕時他們已經是用OVA的機體的話,
就自己找回OVA來看啦~~~~
但唔該自己食番自己隻 先啦~~~~~
送多一隻 給你~~~~

此篇文章於 07-24-04 04:26 PM 被 黑咪 破壞大王 編輯。
舊 07-24-04, 06:19 PM   #21
殘泉
Insane Gamer
オレは日本語を極める

註冊日期: Jul 2004
飛甩雞毛高達在太空放出黎o個d羽毛形透明光其實係未流感

舊 07-24-04, 08:25 PM   #22
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
我仲有個大問題~

自爆五少年同薩古斯等人唔係話唔殺人咩?

但希羅仍然係一炮打落個防護板度~順手殺o左約十架ms喎~
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-04, 08:38 PM   #23
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: 子龍
我仲有個大問題~

唔殺人咪輸囉
多諾華,卡多魯,迪奧,撒古斯,同萊恩下下都要就住黎打
最後打到無能源,雖然要一人打50架
但係下下都唔可以打中要害都幾煩

舊 07-24-04, 08:39 PM   #24
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Lightbulb

引用:
作者: 子龍
我仲有個大問題~

迪奧話自己死就好,但唔好拖佢地(敵人)落水所以佢地都冇自爆.
之後隻甩毛飛雞就出現打救佢地

張五飛冇出現過,
直到後尾搞屎棍多樂絲拖馬果時才連同部機一齊出場.
最省力就係佢

另:唔知有沒有記錯人名,有的話自己補完啦~~~~(逃)
舊 07-24-04, 09:02 PM   #25
kaholee
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
根據G GEN O既解釋...
wing0 會變甩毛版並唔係受某三X射線影響O既
可能性又減少一個
kaholee 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
問 : 如果一個對"高達"全沒認識的人, 應如何開始去睇/了解成個故事? KIM 日本動漫畫討論版 277 07-08-07 11:06 PM
[PS2]SD Gundam 大決戦!次元海賊デ・スカール圖片及影片,日版予定11月3日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 24 09-13-04 09:42 AM
[GBA]SD Gundam Force 神祕人1號 手提遊戲機討論版 0 03-28-04 10:07 AM
[PS2]SD Gundam Force For PS2 神祕人1號 電視遊戲討論版 7 12-18-03 12:25 AM

現在的時間是 04:52 AM

手機版 | APP版