Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
Neo Entertainment TREND>大長今 討論區 Volume 2 (李英愛5月20日來港謝Fans , 詳看page.3)
neo2046 04:17 AM 05-04-05
http://appledaily.atnext.com/templat...date=20050504#

作者: :
321 萬 觀 眾 追 結 局 破 收 視 紀 錄
《 大 長 今 》 熱 爆 明 珠 台 火 速 重 播

無 劇 集 《 男 親 女 愛 》 於 ○ ○ 年 創 下 的 最 高 四 十 八 點 收 視 神 話 , 終 於 被 韓 劇 《 大 長 今 》 打 破 , 大 前 晚 《 大 》 劇 播 出 大 結 局 , 最 高 收 視 高 達 四 十 九 點 , 即 約 有 三 百 二 十 一 萬 名 香 港 市 民 收 看 。 據 知 , 無 有 見 反 應 如 此 熱 烈 , 決 定 月 內 安 排 明 珠 台 播 出 未 經 刪 剪 的 足 本 《 大 長 今 》 , 讓 觀 眾 原 汁 原 味 重 溫 該 劇 。

韓 劇 《 大 長 今 》 播 映 以 來 風 魔 全 城 , 本 周 日 播 出 的 大 結 局 , 更 打 破 ○ ○ 年 由 鄭 裕 玲 ( 嘟 嘟 ) 與 黃 子 華 合 演 劇 集 《 男 親 女 愛 》 創 下 的 無 開 台 以 來 四 十 八 點 最 高 收 視 。

創 無 先 河
未 經 刪 剪 版 本 原 汁 原 味
大 前 晚 播 出 的 《 大 長 今 》 大 結 局 平 均 收 視 高 達 四 十 七 點 , 即 約 有 三 百 零 八 萬 觀 眾 人 次 收 看 , 而 結 局 篇 最 後 四 十 五 分 鐘 的 最 高 收 視 , 更 高 達 四 十 九 點 , 即 約 有 三 百 二 十 一 萬 觀 眾 , 打 破 《 男 》 劇 當 年 創 下 的 四 十 八 點 最 高 收 視 紀 錄 。
據 知 無 有 見 香 港 觀 眾 如 此 追 捧 《 大 長 今 》 , 已 決 定 在 月 內 安 排 在 明 珠 台 重 播 《 大 》 劇 , 在 劇 集 播 完 後 不 久 即 安 排 重 播 , 亦 是 無 史 無 前 例 的 創 舉 。 其 實 翡 翠 台 之 前 播 映 的 《 大 》 劇 是 經 過 剪 輯 之 版 本 , 稍 後 在 明 珠 台 播 出 的 , 則 是 未 經 刪 剪 的 《 大 》 劇 完 全 版 , 實 行 讓 一 眾 長 今 迷 可 以 原 汁 原 味 欣 賞 。 事 實 上 , 去 年 《 大 》 劇 在 台 灣 推 出 時 , 電 視 台 亦 因 《 大 》 劇 太 受 歡 迎 , 播 畢 後 即 時 安 排 重 播 。
嘩!唔好喇呱!
赤武神 04:30 AM 05-04-05
good....我冇睇頭四十幾集
上等兵 04:30 AM 05-04-05
嘩...唔洗咁快下話...
野比伸太 07:20 AM 05-04-05
打鐵趁熱!!!!!!!毛記~勁呀~~~~~~
StOnE 07:23 AM 05-04-05
正, 又可以見番大長今班人
唔駛失眠囉
疾風雷電 07:45 AM 05-04-05
決 定 月 內 安 排 明 珠 台 播 出 未 經 刪 剪 的 足 本 《 大 長 今 》

哇!!正到!!無記有英明果斷決定!!實在太好!!好解我相思之苦!!幾時出DVD??
Oruma 07:58 AM 05-04-05
the excitement never stops... \/
柴崎幸 08:53 AM 05-04-05
中文台就醫道,英文台就大長今...
唔係咁搞呀?會唔會配英文版?...
Nobody can teach me to give up.... ﹝汗||﹞
柴崎幸 08:54 AM 05-04-05
作者: StOnE:
正, 又可以見番大長今班人
唔駛失眠囉
阿德久叔同埋崔判述都過檔醫道啦...
KARAS 09:43 AM 05-04-05
好呀~~我前面都冇乜點睇過
作者: 柴崎幸:
話時話 點解佢地仲係到??
Zaku 09:59 AM 05-04-05
正!!!
頭幾集 miss 左!!!
咁快就可以睇番!!!

但明珠播........... 唔會一個禮拜播一野掛!!!

作者: 疾風雷電:
哇!!正到!!無記有英明果斷決定!!實在太好!!好解我相思之苦!!幾時出DVD??
DVD?? 出左啦~
唔係毛記配音之嘛~
StOnE 10:03 AM 05-04-05
醫道的德久太正經

(仲有中宗, 令路, 長今老豆 )
StOnE 10:10 AM 05-04-05
中文台就醫道,英文台就大長今...
唔係咁搞呀?會唔會配英文版?...
Nobody can teach me to give up.... ﹝汗||﹞
仲有D人名......
大叔 - UNCLE
大嬸 - AUNTIE
~飛彈~@@ 10:28 AM 05-04-05
仲有D人名......
大叔 - UNCLE
大嬸 - AUNTIE

咁王上咪要成日講~very delicious

同 大長今=Tai cheung kam
~飛彈~@@ 10:32 AM 05-04-05
又可以睇返d醫女啦
StOnE 10:39 AM 05-04-05
作者: ~飛彈~@@:
咁王上咪要成日講~very delicious

同 大長今=Tai cheung kam
大長今係DAE JANG GUM

D 穴位的英文名........
Robot-12412 11:18 AM 05-04-05
wow~

播醫道已經係覺得自己頂自己
播醫道之餘再重播大長今咪即係伸自己多兩腳

不過我好期望重播大長今收視高過醫道
(明珠台高過翡翠台仲正 )
alexc 11:36 AM 05-04-05
大長今係DAE JANG GUM

D 穴位的英文名........
o個d野食名咪......
StOnE 11:43 AM 05-04-05
作者: alexc:
o個d野食名咪......
全鴨湯 = FULL DUCK SOUP ?
御緣 12:42 PM 05-04-05
究竟會係咩時候播呢,唔會用黎頂創世紀掛......

ps.又會唔會明珠重播完,無記再係都市閒情後/6點半新聞報道前/夜晚12點幾再重播呢.....
是但 12:49 PM 05-04-05

我開頭都冇睇到
土星人 12:56 PM 05-04-05
都好,可以睇返小長今!!
之前果d冇乜點睇~
提子 03:33 PM 05-04-05
醫道, 春日

再黎大長今!

無記.........
豪傑公子 04:46 PM 05-04-05
應該同《JSA安全地帶》一樣,
韓文語音+粵語字幕!