Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-20-12, 03:25 PM   #1
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
暴雪仲敢甘理直氣壯!! 吾好叫亞服,叫韓服私服器!!

真係你老板! 真睇完火都來埋!!
你老板可憐先給我地入!!
又我地港台歸亞服務!!
吾係一視同仁,一齊排隊!! 先踢走我地先!
去美國又吾可以玩現金拍賣場!!

香港朋友絕對有權去告佢地種族歧視!!

http://tw.battle.net/d3/zh/blog/7773...1%88-2012-5-20
親愛的玩家您好,首先感謝您支持《暗黑破壞神III》。《暗黑破壞神III》上市的空前熱潮,已經超出亞洲伺服器的承載量,
因此目前當玩家登入亞洲伺服器時,若登入玩家超過數量,會出現伺服器滿載訊息無法登入,玩家必須稍後再登入。
我們已經在加速測試與實施解決方案,並適時提供最新的進展,以期能盡快紓解排隊人潮。
此外,因亞洲伺服器位於韓國,依照我們的規劃,在正常的狀況下玩家連線至亞洲伺服器並不會有問題。
但因為玩家連線的人數實在超乎預期,
已超過台韓國際連線頻寬的上限,為保障已進入遊戲玩家們的遊玩品質,
因此我們在系統上也限制了玩家同時能創建遊戲房間的數量,當數量超過上限,玩家將必須排隊等候。
但在排隊佇列時,您仍然可以選擇離開佇列加入朋友的遊戲房間而無須等候。
在這個情況下,如您不想於亞洲伺服器上排隊等候,我們建議您可以利用全球暢玩的功能,
選擇到美洲伺服器遊玩。您也可以選擇歐洲伺服器,
但基於連線品質的考量,美洲伺服器對亞洲玩家們將較為適合。
大多數玩家已經發現並使用全球暢玩來作為替代方案,但如您使用全球暢玩功能而選擇非註冊地區伺服器時,
您的遊戲角色在使用現金拍賣場上將會有所限制。更多關於全球暢玩的資訊請參考下列說明連結:
jyeung1 目前離線  
舊 05-20-12, 03:36 PM   #2
jyeung1
Crazy Gamer

消費者委員會網址
http://www.consumer.org.hk/website/w...ocomplain.html

平機會網址
http://www.eoc.org.hk/EOC/GraphicsFolder/Complaint.aspx

有無人寫得一手好文去投訴
吾好以為我地好蝦
舊 05-20-12, 04:02 PM   #3
david
The One

註冊日期: Mar 2002
已經有專題,仲咩又再亂開新POST?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 05-20-12, 04:09 PM   #4
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: david 查看文章
已經有專題,仲咩又再亂開新POST?
有咩問題??
依家係話給全香港人聽=>
我地給BLIZZARD 玩
給韓國歧視!!

你係米香港人???
甘大事都吾讓全香港人知!!
你地點解成日LOGIN吾到!!
要維護我地基本權益!!
舊 05-20-12, 05:55 PM   #5
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: jyeung1 查看文章
有咩問題??
依家係話給全香港人聽=>
我地給BLIZZARD 玩
給韓國歧視!!

你係米香港人???
甘大事都吾讓全香港人知!!
你地點解成日LOGIN吾到!!
要維護我地基本權益!!
其實...又唔係好大件事,未去到歧視咁嚴重,最多都係話韓國人自私啫。
BZ 唔敢唔攪翻好,建議你一邊投訴一邊去 us 開隻 hardcore 玩,死左就算了無牽掛。
我都好掛住亞服隻 bar。
剛剛入到亞服唔洗排,可能已經做緊野。

舊 05-20-12, 07:03 PM   #6
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: 2dn 查看文章
其實...又唔係好大件事,未去到歧視咁嚴重,最多都係話韓國人自私啫。
BZ 唔敢唔攪翻好,建議你一邊投訴一邊去 us 開隻 hardcore 玩,死左就算了無牽掛。
我都好掛住亞服隻 bar。
剛剛入到亞服唔洗排,可能已經做緊野。
大吾大件事??
大佬給踩到上心口!!
睇完BZ講到好應該甘!!

到時去到美服!!
美服又爆,就可以踼走亞服人先!!
話我地歸亞服!!

韓國個邊有限制!!
就自己傾掂佢, 傾吾掂就自己諗掂佢
一係將成個SERVER 搬走
一係改鬼左個SERVER叫韓服
搵地方開多個亞服!!

同公報攪竟亞洲地區有幾多QUOTA!!
舊 05-20-12, 07:04 PM   #7
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
唔明開POST做乜,...好多人一早過左美服玩...連韓國都有 人去美服.....人應該識變通....

舊 05-20-12, 08:15 PM   #8
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
話比全香港人知去登報紙丫麻
係GAF既真係冇咩作用

此篇文章於 05-20-12 08:20 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線  
舊 05-20-12, 09:17 PM   #9
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
我覺得唱下都o岩喎
起碼好似我呢 d 局外人
本來想玩都買唔到
而家知道攪成咁
真係疊埋心水等 Guild Wars 2 算數

樓主