Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 
日本動漫畫討論版>葬送のフリーレン
亍 ◣ 06:41 PM 09-30-23
台灣水管有播..香港又係冇...
https://www.youtube.com/watch?v=1H2cyhWYXrE

YOASOBI唱的OP"勇者"半日已經過百萬VIEW...
src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#YOASOBI勇者 MV12時間で100万回再生
怪盜小G 06:45 PM 09-30-23
Netflix有
葉老頭 01:25 AM 10-02-23
黃VIU有

節制慢拍
間中回憶10年既冒險點的
尋求心靈慰藉的作品~~唔錯
十一月 05:19 PM 10-02-23
好作品。
連續做兩季,完咗之後剛好有得睇無職轉生第二季,9個月內都有嘢睇。
亍 ◣ 08:51 PM 10-11-23
1000萬,所以YOASOBI就是流量?

葉老頭 01:07 PM 10-12-23
收集既無聊魔法XD

野良猫 09:43 AM 10-22-23

開始好睇
green 12:05 PM 10-22-23
魔族: 難道你比我強?
芙莉蓮: 是比你主人強啦

芙莉蓮好寸
野良猫 12:10 PM 10-22-23
作者: green:
魔族: 難道你比我強?
芙莉蓮: 是比你主人強啦

芙莉蓮好寸
真係只能講句
「少年你太年青了」
亍 ◣ 07:55 PM 10-25-23
名場面再現

野良猫 07:50 PM 10-28-23
兩分鐘都未夠就退場,真是太年輕了

原來「葬送」係咁嚟
Dangerous-boy 08:22 PM 10-28-23
作者: 野良猫:
兩分鐘都未夠就退場,真是太年輕了

原來「葬送」係咁嚟
係囉!一直誤解咗「葬送」係指睇住尐同伴一個一個地死去
J+1 06:22 PM 10-29-23

由手機版發出
肉羊哩咖 06:31 PM 10-29-23
呢套好睇?
亍 ◣ 06:50 PM 10-29-23
作者: 肉羊哩咖:
呢套好睇?
沒睇原作以動畫頭幾集似後日談,有一股蛋蛋的哀傷,睇你享唔享受
所以OP比人批評完全唔同調性....

不過新兩集又多番D新事件出現,減輕了回億部分,之後會否慢慢向前推進就好好的睇下去
真!DC 11:57 AM 10-30-23
今集變左"我前勇者團成員我超強只是你們不知道"套路
由手機版發出
野良猫 02:27 PM 10-30-23
作者: 肉羊哩咖:
呢套好睇?
初期內容較平淡沒起伏
開始北上後就好看

玩cv的話就是水星魔女到這邊真正在放魔法w
肉羊哩咖 07:13 PM 10-30-23
OK,謝。原來已經去咗 8 話(痛),照睇各位老細講,「用頭三話嚟決勝負」呢度唔 work~~~~
HAKAIDER 06:37 PM 10-31-23
作者: 真!DC:
今集變左"我前勇者團成員我超強只是你們不知道"套路
由手機版發出
其實之後去北方前的一級魔法師能力考試都有強調芙莉蓮係強到逆天

只係因為要考到一級資格先過到境, 所以先死死氣同肥倫去考試當玩煮飯仔

但作者一路無講過芙莉蓮 "現在" 的強度有無超越80年前的南方勇者
肉羊哩咖 04:41 AM 11-03-23
煲咗頭四話,真係好淡口,最頂癮係一劈係個 RPG 故事個後記嚟;連有場預佢會係大戰,點知 -- 好睇過蝦你波打啲魔法對戰少少咁多啫,所以如果以為係哥布林屠滅者,或者係香開呢啲打到七彩嘅,一定會失望到掟芒收場。帶住嗰埋嚮心底嘅思念同哀愁,爭在未講出口,好令人細味嘅啫~~~講長短壽之戀唔係新,但用呢個角度去講個故仔,原來可以玩到咁吸引,可能要多得個世界觀;水彩畫風嘅背景,視覺上無乜可以彈。
亍 ◣ 01:10 AM 11-04-23
戰鬥神回!!

一個自走炮.一個真。肉盾,果然英雄團教出來的都係怪物
感受到魔族都那種絕望
HAKAIDER 08:57 AM 11-04-23
下集先有hea爆的芙莉蓮用超規格迫死阿烏拉..............

BD&DVD全7巻有28話..............

應該可以打埋一級魔法師能力考試.............

黃金鄉.............會做電影?
J+1 11:27 AM 11-04-23
一步的餘裕
就係呢一步

由手機版發出
真!DC 11:28 AM 11-04-23
作者: J+1:
一步的餘裕
就係呢一步

由手機版發出
哩段運鏡好讚
野良猫 11:58 AM 11-04-23
作者: 真!DC: