Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-07, 11:33 PM   #1
CalvinPig
Junior Member
DogWalker

註冊日期: Nov 2006
Lumines II

我想問下各位之前有冇玩過 Lumines?
我上 Lumines II 個 official site 睇 d trailers 好似勁好玩咁
十五號就出, 唔知買唔買好....
CalvinPig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 12:18 AM   #2
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
有玩美版, 中毒性高的遊戲

舊 02-13-07, 12:22 AM   #3
CalvinPig
DogWalker

引用:
作者: holsety 查看文章
有玩美版, 中毒性高的遊戲
美版出左 II la?
舊 02-13-07, 12:54 AM   #4
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: CalvinPig 查看文章
美版出左 II la?
出左好耐啦, 我都己經玩到厭左~

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 01:00 AM   #5
CalvinPig
DogWalker

引用:
作者: HON HON 查看文章
出左好耐啦, 我都己經玩到厭左~
但係日版十五號先出
會唔會有 d 新元素?
舊 02-13-07, 01:57 AM   #6
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
無咩特別新, 不過有d skin係music vedio.
多左mission, 不過同puzzle無大分別. 其實美版真係出左好耐, 可能有4-5個月
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 11:54 AM   #7
CalvinPig
DogWalker

引用:
作者: pureman 查看文章
無咩特別新, 不過有d skin係music vedio.
多左mission, 不過同puzzle無大分別. 其實美版真係出左好耐, 可能有4-5個月
咁隻日版值唔值得買?
舊 02-14-07, 12:38 AM   #8
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
咁隻日版值唔值得買?

你有無玩過一代?
2代同一代真係玩落分別好似無乜
不過畫面真係正左好多

無玩過o既話....
隻game好鬼上癮,當然本身係要鐘意玩呢種endless式o既切磚塊game先
簡單到唔簡單o既玩法,真係太過簡單,鐘唔鐘意每個人意見不同的
玩得熟練起上唻一局玩上一個小時以上是很容易,但係長時間不斷重複切只有兩種色o既磚會有悶o既感覺
不斷噤有不同o既強勁音樂,音效同視覺效果先係遊戲真正賣點

但總計呢隻都玩得過o既,但最好都係你係好like 呢類game 先好諗,唔係買左先覺得唔正唔好搵我報復.....汗
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-07, 12:42 AM   #9
CalvinPig
DogWalker

引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
你有無玩過一代?
2代同一代真係玩落分別好似無乜
不過畫面真係正左好多

無玩過o既話....
隻game好鬼上癮,當然本身係要鐘意玩呢種endless式o既切磚塊game先
簡單到唔簡單o既玩法,真係太過簡單,鐘唔鐘意每個人意見不同的
玩得熟練起上唻一局玩上一個小時以上是很容易,但係長時間不斷重複切只有兩種色o既磚會有悶o既感覺
不斷噤有不同o既強勁音樂,音效同視覺效果先係遊戲真正賣點

但總計呢隻都玩得過o既,但最好都係你係好like 呢類game 先好諗,唔係買左先覺得唔正唔好搵我報復.....汗
我鍾意音樂 game ar~
舊 02-14-07, 12:45 AM   #10
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
我鍾意音樂 game ar~

但呢隻絕對不是音樂 game........

兩樣野唻
佢只係音樂同d effect正
但完全係一隻 方塊game 唻
就係d磚頭係噤 o係 個畫面上面不斷落下,將相同色o既磚堆埋一齊之後消失 的一種game

不要被我誤導了
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-07, 12:56 AM   #11
CalvinPig
DogWalker

引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
但呢隻絕對不是音樂 game........

兩樣野唻
佢只係音樂同d effect正
但完全係一隻 方塊game 唻
就係d磚頭係噤 o係 個畫面上面不斷落下,將相同色o既磚堆埋一齊之後消失 的一種game

不要被我誤導了
明白晒.....
舊 02-14-07, 02:05 AM   #12
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
如果你無玩過第一集, 你買啦
只要你比d耐性去研究, 一定好鍾意玩.
我最鍾意玩time attack mode
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2]Front mission 4 討論區 Q頭 攻略及心得交流區 185 05-09-05 09:47 AM

現在的時間是 12:10 AM

手機版 | APP版