Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-28-08, 09:50 PM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
朋友的另一半

大家有無試過,
明戀/暗戀/去追/甚至追到 朋友o既男/女朋友?
當時有咩心情?

另外,
如果作為外人,會點睇呢一類事件?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 10:04 PM   #2
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
大家有無試過,
當時有咩心情?

另外,
我冇識過
但試過俾唔識既外人撬牆腳

不過講真, 如果作為外人, 其實我好主張當事人完左一段感情先開始另外一段感情
當然, 逢場作興則另當別論
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 10:28 PM   #3
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
大家有無試過,
當時有咩心情?

另外,
沒有,想也不會想
另一方面,也沒見過朋友的另一半是足以令我心動的就是了

古語有云:朋友妻,不可虧

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 10:34 PM   #4
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
追人地女人我冇試過
人地女人想追我就試過幾次
= ="

舊 06-28-08, 10:36 PM   #5
綾小路雷太

引用:
作者: lauchai 查看文章
追人地女人我冇試過
人地女人想追我就試過幾次
= ="
成唔成功先
舊 06-28-08, 10:37 PM   #6
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
一樣...想也不會想....

作為外人...事件不同都會有不同睇法....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 10:42 PM   #7
The One
業餘歌手

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
成唔成功先
當然係唔成功啦
我唔鐘意爭野玩

舊 06-28-08, 10:42 PM   #8
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
唔知點解.....我係會唔敢望多兩眼
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 10:46 PM   #9
綾小路雷太

引用:
作者: frankieccc 查看文章
好正常
總會有點心虛的

呀, 我修正的下
我冇追過朋友的情人
不過有些暗戀之類的, 總會試過

有時心虛之下
總會很難面對他們的
舊 06-28-08, 10:48 PM   #10
The One
業餘歌手

我仲試過有人想搶我女朋友tim
不過又係唔成功

舊 06-28-08, 10:48 PM   #11
圖騰製作中

引用:
當然係唔成功啦
我唔鐘意爭野玩
唔鐘意爭又唔讓俾人?

舊 06-28-08, 10:49 PM   #12
綾小路雷太

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
唔鐘意爭又唔讓俾人?
佢好似話係俾有夫之婦追
舊 06-28-08, 10:50 PM   #13
The One
業餘歌手

引用:
唔鐘意爭又唔讓俾人?
讓?
要架咩?
佢有本事就自己溝掂啦

引用:
佢好似話係俾有夫之婦追
我有咁講咩?

舊 06-28-08, 11:00 PM   #14
綾小路雷太

引用:
讓?
要架咩?
佢有本事就自己溝掂啦

我有咁講咩?
人地女人嘛
某定義上都係名花有主的女人吧
舊 06-28-08, 11:43 PM   #15
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我冇識過
但試過俾唔識既外人撬牆腳

不過講真, 如果作為外人, 其實我好主張當事人完左一段感情先開始另外一段感情
當然, 逢場作興則另當別論
俾唔識、比起識o既「撬」,感受會唔會好d?
(雖然都係差架喇)

完左一段先開始另一段係最好;
不過通常都唔到自己決定、係人地要追先嘛 ~ ~

引用:
沒有,想也不會想

是為甚麼不會想呢? 如果是真心喜歡那個人的話、也會不去想嗎?

另,是這個...... 虧嗎? 我一直以為是窺

引用:
作者: frankieccc 查看文章
哈,你同我一樣,
然後有次就俾人誤會、我係咪唔鍾意個friend 有女友

舊 06-29-08, 12:07 AM   #16
圖騰製作中

引用:
是為甚麼不會想呢? 如果是真心喜歡那個人的話、也會不去想嗎?

另,是這個...... 虧嗎? 我一直以為是窺
我眼中係無一見鍾情的。愛情是需要時間累積蘊釀(之前說的那個「暗戀」的女孩,其實亦只是很輕很輕的一種「Like」,而不是Love)
那麼,如果自己不給機會自己,我是很難真心喜歡她的。

只果放鬆自己,跟她混熟,發現她的好,再愛上人家,那就未必太....了

P.S.連看一看也不可以,那是伊斯蘭的妻

舊 06-29-08, 12:12 AM   #17
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我眼中係無一見鍾情的。愛情是需要時間累積蘊釀(之前說的那個「暗戀」的女孩,其實亦只是很輕很輕的一種「Like」,而不是Love)
那麼,如果自己不給機會自己,我是很難真心喜歡她的。

只果放鬆自己,跟她混熟,發現她的好,再愛上人家,那就未必太....了

P.S.連看一看也不可以,那是伊斯蘭的妻
就算沒有一見鍾情,但喜歡上一個人卻是無道理可尋的事嘛......
情況是,有些朋友出來聚會時會喜歡帶另一半的,
那麼大家聚頭時,不就多了相處的機會嗎? 之後,感情再累積...... etc.,
之後......

P.S. 關羽就是不窺別人的妻,好似 ~ ~

舊 06-29-08, 12:19 AM   #18
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
可能會有少少好感gei, 不過一定唔會出手lor
不過同fd出街時, 唔係好想同佢地叫埋gf一齊, 廢事阻住人

舊 06-29-08, 12:22 AM   #19
MO

引用:
沒有,想也不會想

乜唔係︰朋友妻,咪走雞
(講笑)
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 12:30 AM   #20
圖騰製作中

引用:
就算沒有一見鍾情,但喜歡上一個人卻是無道理可尋的事嘛......
情況是,有些朋友出來聚會時會喜歡帶另一半的,
那麼大家聚頭時,不就多了相處的機會嗎? 之後,感情再累積...... etc.,
之後......

P.S. 關羽就是不窺別人的妻,好似 ~ ~
保持君子之交就可以了。
無人叫你兩個閂埋房門深入了解既...

--------------------------------------------
形容關羽的好像是不欺暗室...?
(雖然下邳圍攻呂布時,佢走去問曹操,想要秦宜祿妻子杜氏為賞...)

其實哪個也沒太大相干,反正現在已經變成「朋友妻,咪走●」
(誤)

舊 06-29-08, 12:32 AM   #21
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
朋友就一定唔會諗.....

舊 06-29-08, 12:35 AM   #22
圖騰製作中

引用:
作者: Norm 查看文章
朋友就一定唔會諗.....
朋友既另一半呢

舊 06-29-08, 12:42 AM   #23
綾小路雷太

引用:
俾唔識、比起識o既「撬」,感受會唔會好d?
(雖然都係差架喇)

完左一段先開始另一段係最好;
不過通常都唔到自己決定、係人地要追先嘛 ~ ~
坦白講
唔會好得到哪裡

如果係識既人做
如果個個人係我心服既人
咁反而條氣冇咁唔順

至於完左一段至開始另外一段既定義有好多
但至少, 兩個人係埋一齊, 冇情也好, 總會有義
就算幾想同個第三者係一齊既, 稍微有良心都會俾返個期自己過下冷河吧
舊 06-29-08, 12:43 AM   #24
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
保持君子之交就可以了。
無人叫你兩個閂埋房門深入了解既...

--------------------------------------------
形容關羽的好像是不欺暗室...?
(雖然下邳圍攻呂布時,佢走去問曹操,想要秦宜祿妻子杜氏為賞...)

其實哪個也沒太大相干,反正現在已經變成「朋友妻,咪走●」
(誤)
點解你會一諗就諗到去閂埋房門...... ~____~

無喇,有時我覺得,就算平常交往都好,
有d o野係唔覺唔覺累積左落唻;
自己可能都會將朋友o既情人當做左自己o既朋友(甚或本身就係你朋友),
而鍾意上自己朋友又係好平常o既事......
只不過而家多左朋友o既另一半身份,可以點處理罷了

〔關羽part〕
唔肯定,可能又係Yahoo 知識誤我;
不過你講起佢要杜氏,可能佢只係想要小孟...... (已經off 左 =p )
〔/關羽part〕

舊 06-29-08, 12:54 AM   #25
圖騰製作中

引用:
點解你會一諗就諗到去閂埋房門...... ~____~

無喇,有時我覺得,就算平常交往都好,
有d o野係唔覺唔覺累積左落唻;
自己可能都會將朋友o既情人當做左自己o既朋友(甚或本身就係你朋友),
而鍾意上自己朋友又係好平常o既事......
只不過而家多左朋友o既另一半身份,可以點處理罷了
因為我比較單細胞...

我自己就係真冇咁既經驗了

有次見朋友帶過佢同學黎,唔記係佢女友,爭D想問朋友拎佢電話
但當知道佢有主人(?)之後,就會完全冇晒果種想追佢既心....
不過佢地都維持唔到好耐,俾唔到機會我同佢另一半唔覺唔覺累積...

關公最後一擊:我亦未必一定岩架,我都一自至一直咁教,可能係我錯~你搵到正確答案咪通知我好了~

此篇文章於 06-29-08 12:57 AM 被 狼 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 05:53 AM

手機版 | APP版