Games Animation Forum

查看單個文章
舊 09-12-09, 12:03 AM   #33
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
膠賀
#1 - 的葉 (定係叫垂柳呢?) 很有方向性 (大部份都傾向左下),我第一眼就望得好舒服,以及那種色調的氣氛很適合。

#4 - 如果可以等到,張相只得返望住poster 的男人會更好,視線被左邊那兩個路人搶走

#5 - 水面那藍色及模糊感很做到水的冰泠感,以及整張相3隻色 (黑、藍、綠) 好有contrast!

-----
斯文Strider
是斯文的生活感想,當睇到#4,我就覺得文字與相片好夾!

(但我唔知#6 o個樣野係乜黎....)

-----
嘿哈兒
#5 - 我覺得構思很好,日式房子 + 櫻花,但我覺得這棵櫻花的形態不夠吸引,沒有那種春天的氣息。

-----
seetold
#4 - 這個構圖我很喜歡,所有樹都冇哂頭 (本身應有的葉),而相片右方就用了葉做前景。

-----

#3 - 我揀了這張, 是因為個人好喜歡這類相,慢慢引導去最遠處~

----
版霧之神
#7珠!! 但可惜條龍咁多鬚,如果有龍嘴,氣勢更勁~

-----
M眼
#1呢幅好似畫咁,側光打落女角而出現的髮光, model 的表情及那種warm feeling 都幾夾~

(原來一次係丙唔哂的...)
回氣再續...

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章

返回主題: [365] 照相館365