Games Animation Forum

查看單個文章
舊 11-24-12, 01:31 AM   #118
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
經過考慮,我又有新問題請教:
新行程
28/1/13(一) 香港-(晚上到機場搭1:15機)
29/1/13(二) Day1: 早上5:45: 到達關西國際機場
8:00~9:00:搭JR去白濱站
手提行李四處行--
15:00到達白濱酒店CHECK-IN--三斷壁-
晚上19:00前: 回酒店

-----------------酒店:南紀白濱溫泉Seamore酒店 (KZT) (住2晚)-----------------------

30-1-13(三) DAY2: 上午:黑潮市場早餐--PORTO EUROPA主題公園/白濱溫泉公園
下午:錯視世界 Energy World
--去沙灘行吓/動物園
晚上19:00前: 返酒店

31-1-13(四) DAY3:上午:10:00CHECK-OUT去大阪-難波酒店CHECK-IN-
-------------------難波酒店HOTEL HILLARYS(住6晚)------------------------------------
中午:12:50到酒店CHECK-IN
下午:電電城(GUNDAM館就係對面馬路)
晚上:心斎橋/難波

1-2-13(五)DAY4 上午:清水寺--三年坂、二年坂-八板神社
下午:祉園--格子小屋--花甩小路
晚上:繼續花見小路--返大阪酒店(回大阪30MIN)

2-2-13(六)DAY5:上午:奈良公園--東大寺--春日大社
下午:京都伏見稻荷神社 / 回大阪HEA吓

3-2-13(日)DAY6:上午:海遊館--大觀纜車/瑪利觀光船--MARKET PLACE--
下午:WTC展望台--海之時空館
晚上:梅田SHOPPING--HIP FIVE 摩天輪

4-2-13(一)DAY7: 上午:梅田 杯麵發明館
下午:天神橋 (怪糖專家,如果有其他地方有呢D古怪野買,我就唔去,最為太遠)--
--通天閣--天王寺一帶/空中庭園(好似係附近?)

5-2-13(二)DAY8:上下午:環球影城

晚上:USJ附近市商場(如果有時間就去梅田SHOPPING,因為鬆弛熊)

6-2-13(三)DAY9:上午:10:00酒店CHECK-OUT,酒店寄存行李--四處行--
下午15:00出發RINKU PREMIUM(LEGO STORE)
傍晚19:00:到機場搭21:00機回香港

1.DAY4 京都遊,其實我可否一日行哂稻荷神社同清水寺?
因為DAY5奈良之後如果再返京都,淨係去稻荷神社有D浪費,又可能已經天黑影唔到相,其實我呢2日應該點PLAN好?
2.DAY1 朝早去到酒店,因為要15:00先可以CHECK-IN,我D行李可以點算?
或者要放係JR站(LOCKER)四處行到15:00返酒店?
咁咪會浪費左成大半日?(因為拖住行李唔方便)
3.DAY 6 海遊館+海灣區,如果用大阪週遊卡+海遊卡好?
還是大阪週遊卡+即買入場劵好D?
4.我其實幾鐘意買古怪野食,除左天神橋有冇好去處?因為專登為我一個去天神橋唔係太好...
5.仲唸緊LAST DAY行街既行李問題...
THX
1. 唔建議~好趕~清水寺直到花見小路大把野睇大把野影~真係可以行到夜晚
奈良對我黎講半日就已經好夠...

2. 叫酒店keep行李~可以的

3. 你呢日行程好似太密太趕了~最好執一執先再諗用咩pass

4. 唔知..

5. 機場locker

引用:
作者: ammms 查看文章
上次就係就唔到時間去東京站
好似 d 鋪頭收 9pm?
其實東京站除左地下街
地面係咪商業區冇咩野睇的?

d 相好靚
diver city 同 venus fort 距離遠唔遠?
台場其實有免費bus 在台場範圍循環走~bus就應該幾分鐘
用腳就around 15 分鐘
去venus fort順便去埋outlet~~levis勁抵買呀

Hitomi 目前離線  

返回主題: 日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4