Games Animation Forum

查看單個文章
舊 09-29-12, 12:55 PM   #6
たまご
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDTamagoHK
引用:
作者: KTN 查看文章
其實,真正發展空間始終都係收費下載
都總有 D 廚係鐘意儲實體既 有埋所謂好D 既質素更加自我感覺良好
同埋始終係外國有好多地方都仲有速度同流量限制, 動輒一隻碟無損四五百MB 都幾係野, 再加上如果無左"碟" 呢個技術限制, 基本上質素可以突破現有容量加有所提升, 隨時一隻碟可能講緊過GB. 當然香港呢D 地方, STREAM 住聽都無乜問題既

如果講普通質素MP3 收費的話, 無錯係可以有最高利潤, 起碼佢錄都唔使要靚器材, 但同樣係低質素下載點解我要比錢而唔GOOGLE..? 小眾聽的無肉食(eg. 未有名氣既同人), 大眾聽的"被開放下載"(eg. 香港艾辛, 陳奕迅果D). 然後小眾既一係就轉投高質素果邊既行列, 一係摺檔, 最後局面都係同而家無分別. ie. 開放收費下載都係比大型連鎖集團壟斷, 同時係無競爭底下粗製濫造.

如果有幾間大野(maybe sony?)聯手突破呢個局面, 同時提高自己質素, 收費下載都仲可以發到圍, 問題金錢掛帥, 有邊個會肯放棄現有既利益而去揼本開發新野?

結論: 呢個TOPIC 仍然係比小眾人自HIGH 用

xxx さんの発言 (11:44): 前日改xlr線,之前買落之辣雞好頹..... 但靚雞又三佰銀起跳
Tamago さんの発言 (11:45): 痴線 有錢人係唔同d, 我呢d 用辣雞都係廿蚊果d 黎
xxx さんの発言 (11:45): 一分錢一分貨
Tamago さんの発言 (11:45): 咪又係咁用 三舊水熱風槍都買到啦
たまご 目前離線   回覆時引用此篇文章

返回主題: [新聞] 次世代Blu-spec CD誕生!